Já už mám rezervované místo a hostinu, už máme objednané svatební menu i raut, teď jen čekám na kalkulaci. Ten pravý shon mi začne až od února, kdy za sebou budu mít státnice. To pak budu objíždet salony a zkoušet šaty. (Teda spíš střihy, budu si je nechávat šít). S čím mám problém, tak jsou koláče, protože žádné, které jsem dosud zkusila mi nechutnaly. S cukrovím je to úplně to samé, takže ho budu průběžně péct a skladovat v mrazáku. (Díky bohu za ty velké samotné mrazáky) :-D Co je ale úplně největší problém, tak jsou svatební boty. V salonech se mi žádné nelíbí, protože buď mají ten hrozný výřez na špičce pro dva prsty, nebo (a to je snad ještě horší) mají tu hrozně protáhlou špičku. A to úplně nesnáším. Obyčejné pěkné bílé sandálky nebo lodičky jsou k nesehnání, tak je asi zkusím objednat přes internet. Jinak barva svatby budou odstíny červené a oranžové, je to jediná barva, na které jsme se shodli. A věci pro výzdobu, vývazky, krabičky a blbůstky asi pojedu koupit do Polska, mám to kousek a dají se tam sehnat prima věci za levno. Tak přípravám zatím zdar!
@sharami ahojky, máš nějaké konkrétní tipy kam by se dalo do Polska jet nakoupit věci na výzdobu?a taky třeba krabičky na výslužky nebo právě svatební boty?
@danaruj Já jsem z Havířova, takže se chystám do Těšína. Jednak na tržnici, ale i do polské části města. Tchýně se tam byla podívat a říkala že je tam všechno o dost levnější než u nás. Ale konkrétní obchody ti budu schopná říct až jak tam budu. Mám teď na mysli ty doplňky pro výzdobu. Jak je to v tam s botama, nevím.
@sharami kdybys byla tak hodná a dala mi vědět až tam budeš budu moc vděčná :) přítel je z nového jičína, tak až tam pojedem na víkend, není problém do těšína zajet a je fakt, že tam je všechno levnější :)
Ahoj holky, tak šaty jsem sehnala dneska. Šla jsem do půjčovny hlavně kvůli jedněm, co jsem měla vyhlídnuté po netu a nakonec jsem si vybrala úplně jiné. Tak mam radost - barva champagne.
Já se také přidávám k datu 13.8. A z těch Vašich příspěvků jsem trochu vyděšená - u nás je pořád klídek a zatím se o svatbě jen mluví, ale zařízeno nic ještě konkrétně není... ;( Je fakt, že jsem dnes začala dávat dohromady alespoň seznam hostů a zjišťovat okolní pekárny a cukrárny kvůli koláčkům a dortu, ale tím zatím končím. Celé to máme dost usnadněné tím, že se vdávám doma na zahradě (pravda, ještě altánek jsme už stihli koupit) a oddávat nás bude kamarád starosta, takže problémy s matrikou jsou vyřešeny... Ale dál ani nevím, co všechno zařídit a naplánovat - poradíte mi s tím? Děkuji za jakýkoli nápad!
@meggiesek když jsem začala číst tvůj příspěvek, tak jsem si řekla-konečně kdo to tak nehrotí, a pak když jsem to dočetla, tak jsem zjistila, že jsi vlastně o dost dál než já :-D nemáme totiž místo..a to je dost zásadní..
se zařizováním-hodně procházím net, kvůli dekoracím a doplňkům- tím, že je ještě čas, tak mám možnost prohledávat nejlepší nabídky.
chodím hlavně na aukro a ebay a sem do bazaru :)
a hodně věcí vyrábím sama. taky jsem zaúkolovala kamarádky - dvě budou koordinovat obřad (řadit a usazovat hosty, říkat, kdy sedět a kdy stát..) a jedna bude zdobit místo obřadu - až nějaké budeme mít, že? :)
jinak nevím co bych poradila, jsem konkrétními přípravami taky zcela nedotčená :)
Rekla bych, ze jsem za dnesek stihla uplne nejvic veci za celou dobu, ale taky jsem s tim stihla chytit predsvatebni horecku, ze je vseho strasne moc a urco to nestihnem! Nejdriv jsem byla nadsena vsemi napady a spoustou veci, ktere si muzu vyrobit sama nebo s pomoci kamaradek, ale pak se k tomu pridali ostatni veci - absolutne netusim, jak by meli vypadat saty, protoze se do nich samozrejme chystam zhubnout :D, svatebni kytici menim skoro kazdy tyden a kdyz uz jsem si alespon byla jista barvami, ktere chci na svatbe (bila, zelena a fialkova), tak mi pritel dost trefne oznamil, ze ho coby zrzka preci nemuzu narvat do bileho kvadra, a uz vubec ne do zeleneho ci fialkoveho ;) a tak jsem z hruzou zjistila, ze na nej jsem v tom planovani vubec nemyslela, takze jsem zas uplne na zacatku, do toho zacaly obe mamy remcat do kyticek pro ne ( jedna chce kopretiny a druha konvalinky) coz ja do svy kytky nechci... Chjo, si tak rikam, jestli ono neni lepsi to neresit, proste se vzit a uzit si oslavu, at je odekorovana nebo ne :)
Ahoj, taky se přidávám k tomuto datu.... :-) a musím říct, pro všechny, co se plaší - máme teprve termín zarezervovaný na matrice, ještě není ani místo pro hostinu, ani nic jiného... :-) rodina to zatím taky ještě neví, takže jsou všichni uplně v klidu, jen nevím, co to s nima udělá, až jim to řekneme... :-D zatím jen sonduji na internetu a dělám si určité představy o tom, jak to bude asi vypadat - nějaké typy na "superstránky"?
My :-) Naše první volba padla na tento termín a podařilo se vše i na tento termín domluvit, tak snad bude i nádherný den a obřad venku bude v pohodě ;-)