ahoj holky,
do Ikea se taky chystám pro nějaké svíčky a kamínky na výzdobu. dohodla jsem se tady s jednou nevěstou, budou mít hostinu stejně jako my, jen o měsíc později, že tu výzdobu koupíme společně, tak je to fajn, trochu ušetříme a co pak s tím, že?
já ani nevím, jak to má být s družičkami, asi je to na každém. svědkyně je nejlepší kamarádka, za družičky půjdou asi přítelovy neteře a pak tam budu mít spoustu kamrádek. taky jsem myslela, že by mohly mít stejné šaty, ale asi to nevyjde. ale to je jedno, o tom to není.
ahojky, konečně sem zase někdo zavítal :), dívala sem se na aukru na nějaké koktejlové šatičky a divila sem se, že tam rozjíží módu z Thajska a koupila sem tam včera šatičky za 69 Kč!!!! Komentáře mají taky super tak su zvědavá co mi dorazí :-) , ale třeba pro družičky nebo na převlečení ideální :).
Kdyžtak mrkněte na uživatele DandE2 , myslím, že za ty peníze to vůbec nevypadá špatně :). jo a včera jsme objednali snubáčky, z chir. oceli, úplně decentní a jemňoučké celkem za 600,- Kč :-)
Ahoj tak už jsem se zase pustila do příprav rozhodla jsem se že svatba bude .Bolest pomalu ustupuje a do června je dost času.Včera jsem se byla podívat na hospůdku mají tam velký prostor a alko a nealko si můžeme přinést :-) .Do konce měsíce chci objednat pozvánky. Jmenovky na stul a pozvánky ke se stolu si budeme tisknout samy.Družičky mám 2 a jednoho družbu :-) .Zatím nevím co bude na oběd.Co plánujete vy na oběd?
A co koláčky kolik jich budete dávat někde jsem četla že se dávají 3 na osobu ale co když je člověk sám to je blbé mu dát 3 koláčky.Už jsem si našla cukrářku co je bude péct ale ještě to musím rozpočítat :-( .
ahoj hollky, tak to je super že se to tu začina rozjiždět, ja už mam obědnaný šatičky a ted už je jen odpoledne zaplatim, par tydnu nervu a snad budou dobrý, ja ted taky pomalinku nakupuju výzdobu, milaček bude mit oblečený žaket tak to vyřeši pujčovna, už mam napsaný seznamy nákupu na jednotlivý obchody a tede jen pomalu nakupuju aby z toho milačka nekleplo :-N cukrový si vzala nastarosti mamča jen ji reknu počet hostu a výslužek a mam o starost min...
mundici: tak to máš už hodně věcí zařízených ;-) , já taky pomaličku nakupuju ať toho pak není moc naráz, oblek i šatečky už nám visí ve skříni, pro dekorace sem vyrazila do Ikey, dobroty napeče mamka, takže zatím pohoda, jestli se něco nevyvrbí :-D .
ahoj,dneska jsme byli obědnat svatební oznámen ía ve středu nám ho dají ke korektuře...jsem natěšená jak bude vypadat.s výslužkama si hlavu nelámu...jelikož nebude.máme domluvenou cukrářku na dort,jinou na minizákusky a babičku na koláčky....má je dokonalý.doufám že nás hosté nepomluví že nedostanou výslužku,ale máme pro ně připravené jiné dárky...vínko...a pokud se někdo příjde ráno podívat dostane štamprličku a košíček minizákusků.děláte si výzdobu svatební tabule sami?pokud ano pouřijete někdo papírové ubrusy od duniselu?
sarka: Ahojky, my taky výslužky neřešíme, hostinu máme jako grilovací párty,takže co potom (jestli) zbyde, tak to napakujem těm co zbydou :-D .Oznámek necháme tisknout jen pár, babičkám a tak, a zbytek budem posílat mejlem ;-) . výzdobu si děláme sami, ale jak sem psala, spíš to bude neformální raut,nakoupili sme hromadu balónků, tak jsem zvědavá jak to bude vypadat :-D. A myslím, že nikdo nemá co pomlouvat, můžou být rádi, že sis na ně vzpomněla a pozvala je,ne? :-)
Ahoj tak my výslušku nedáváme to co zbude se v neděli rozveze po nejbližších.Koncem měsíce si jdu domluvit s cukrářkou jeden koláček stojí 5 kč myslím že je to dobrá cena aspoň nejlevnější co jsem našla.Svatební oznámení si necháme dělat přes aukro jedno vyjde na 14 kč a pozvánky k hostině si tiskneme samy.Dneska jsem rezervovala hospůdku a v pátek tam jdeme probrat svatební obídek a výzdobu :-) .
no ja vyslužky taky nechtela, ale mama je mama, chtelala jsem na hostině jen čokko fontanu s ovocem a kolačky od babičky ale radši než se hadat s mamou tak at si to uděla jak chce myslim že tohle je to posledni o čem bych se měla hadat....
ahoj holky,
já se dnes chystám do dvou salonů, ale už naposledy, protože jsem jich už prolezla mraky a zatím nic. když si nevyberu, taky hraje roli cenu, jdu do šití.
my už máme taky objednané koláčky a zákusky a dortík. v únoru zajedeme pro prstýnky a navrhneme si pozvánky. tak nějak to připravujeme pomaloučku a já jsem za to ráda.
mlada.maminko,
my si budeme oznámení navrhovat sami. chceme tak nějak v únoru, pak pomalu nechat tisknout a poslat na konci dubna. prý se to dělá tak měsíc dopředu.
holky, plánujete někdo prstýnky z chirurgické oceli či titanu?
my se pojedeme podívat do Slaného do Goldexu. nechceme za ně moc utrácet, já si na šperky nepotrpím a pstýnky jsem nikdy nenosila. až teď nosím zásnubní. ;-)
lennus: ahojky, my máme objednané z chir. oceli, kdyžtak je mám v albu a oba nás vyšly i s poštovným na 600 :), protože když si bereš snubní prstýnky 2ks dohromady, tak dáš kolem 2000, protože to mají předražený a když si najdeš každý zvlášť, tak vyjdou max. 300 za kus, což je rozdíl, ne? a ohledně goldexu sem neslyšela žádnou chválu, prý jim to strašně dlouho trvá a není na ně spoleh, ale osobně nevím, jen co jsem slyšela. mrkni na diskuzi o chir. oceli, tam toho najdeš spoustu ;-)
camelinko, diky za info. prosím Tě a mohla bys mi sem, popř. do IP hodit odkazy, kde na ně mrknout? podívám se i v Praze, kde bydlíme, třeba na něco narazíme.
jo a jak to máte s dary holky? my jsme si jich vymysleli asi 12, jsou to věci, které se hodí - kávovar, odšťavňovač, nože apod. no a zbytek chceme penízky, protože plánujeme vyjet někam mimo Evropu konečně. láká nás Dominikánská republika. co vy a svatebka?
lennus: nevim jake myslis odkazy, my to primo poridili na stribro-klenoty a jinak sem projela snad vsechny stranky na netu, jen sem zadala chir.ocel prsteny a bylo to, vybirali sme do pulnoci :).
A s dary to nějak řešit nebudeme, dostavěli sme dům, takže máme komplet domácnost zařízenou a k oznámením co budem posílat mejlem uděláme lísteček s básničkou, že nic nepotřebujeme a budem rádi za nějaké penízky ;-)
camelinko, asi to tak zkusím, díky.
já chtěla taky jen penízky, protože chci na nějakou pořádnou svatebku. ale přítel není zastáncem jen peněz, tak jsme udělali kompromis a i já budu za nějaké dary ráda. my bydlíme v podnájmu, takže se některé dary budou hodit. hrozně se těším na kávovar a odšťavňovač. to jsou věci, na které teď nemáme a moc bych je chtěla. ;-)
camelinko a kam se chystáte na líbánky?
lennus: no líbánky budem mít zábavný, oba sme vojáci tak pojedeme v červnu na voj. rekreaci na hory :-D a na srpen plánujeme někam k moři, ale s přáteli, takže takový nelíbánky ;-). Co vy, kam vyrazíte? :-)
camelinko, ještě nevíme a taky uvidíme podle financí. já bych ráda mimo Evropu, nějakou exotiku, kdyby to bylo po svatbě, tak by byla fajn Dominikánská republika. získala jsem tu od holek spoustu referencí. každopádně s německou cestovkou, je to mnohem levnější. nebo druhá varianta je jet někam levně na týden si jen odpočinout a pak na podzim vyrazit na dva na tři týdny cestovat s batohem na zádech. to připadá v úvahu víc zemí - Kuba, Srí Lanka, Mexiko. no ještě uvidíme.
ahoj, my ještě svatební cestu neřešíme, nemůžeme se dohodnout jestli bude lešpí jet hned po svatbě a nebo třeba až na podzim.
Jinak zítra jdeme kupovat boty pro ženicha a podívat se po obleku.