Ahoj, nepodařilo se mi najít diskuzi se stejným termínem, ale sama v tom určitě nejsem ;-)
Takže dámy, které máte termín 15.6. - co už vše máte? my jsme docela lajdáci, máme zařízenou matriku, včetně poplatku za místo (zámecký park - ovšem ani jsme se tam ještě nebyli podívat a tudíž nevíme kde přesně, jestli shánět přístřešek, kde sehnat sezení pro svatebčany...prostě prd.), pak mám objednané oznámení, to by mělo dorazit asi příští týden. Doma mám svatební šaty, které mám malé :-( , chlap nemá oblek, děti nemají oblečení, ani jeden nemáme boty. Nemáme ani vybrané prsteny, natož objednané nebo koupené. na kytku jsem domluvená s kamarádkou floristkou, ale ještě jsem si nevybrala jakou vlastně. Fotit mi to bude kamarádka fotografka (Uf, alespoň něco z krku :-) ). Po obřadu máme přesun na pronajatou chatu se sálem a kuchyní - máme tedy domluvenou tu chatu (už týden před svatbou na rozlučky a pak na svatbu samotnou - ovšem máme jen zajištěný termín, nevíme ani kolik to bude stát - má to na starosti jako jedinou věc můj chlap- co dodoat, nezavolá a tam a nezeptá se.... :-x ). Mám ještě domluvenou mamčinu švagrovou na vaření (nebudeme mít klasický oběd, jen celodenní raut (obědo-svačino-večeřový). Nemám ještě domluvenou žádnou obsluhu, nemám auto pro nevěstu na odvoz, nemáme řidiče , nemáme žádnou výzdobu. Nevím ani, jestli je na té chatě dost nádobí, sklenic a podobně... No a hudbu řešíme svépomocí z PC, profi aparaturu máme, i osvětlení (chlap hraje v kapele, takže mají vše, co je potřeba). Ale suma sumárum...je to BÍÍÍÍDA a čas se krátí...
Je tu podobný lajdák, nebo už máte většinu hotovou a dolaďujete detaily?
ahoj, oznámení jsme si dělali doma a hned rozdali, oblečení pro ženicha komplet, mne teprve vcera prisli saty z nemecka, ale uvidim je az v nedeli, tak se modlim :-D boty mam od tchyne ale strasný tak uvazuju o zmene, ale nevim co by tomu rekla. Zacatkem mesice jsem byla v kvetinarstvi, prstynky uz lezi mesic v trezoru doma, prozatím nakoupený alko a nealko a nějaké ty pochutiny (arašídy, chips)... jeste budu delat pristi tyden utopence a hermose a od 6.5 - vlasy, tlacenka, svickova, hovezi vyvar, kolacky.....atd. Dekorace a figurka na dosrt prisla pred týdnem. Takze uz jen dort?!
Holky v noci na dnešek jsem měla dost podivný sen - že jsme šli ještě den před svatbou na nějaký výšlap na kopec (nebo nějaké hory či co) a mi cestou nahoru začaly vypadávat zuby!!! úplně jsem cítila jazykem, jak jsou uvolněné a jeden po druhém jsem je vyplivovala do dlaně a nesla jsem si je nahoru na ten kopec, že mi je tam snad dají nějak zpátky ? =-) každopádně to byl tak živý sen, že jsem ráno hned kontrolovala, že mám všechny zuby na místě a drží pevně :-D Fujtajbl, docela by mě zajímalo, jestli to mělo nějaký hlubší význam.
@terap : když je sen o zubech, tak to znamená nějakou nemoc, tak tfuj tfuj snad nic nebude !!!
@masim89 : koukala jsem na dlouho dobou predpoved a nic moc - 22st. zatazeno s prehankama :-( takze destnik sebou. Hlavne takhle ma byt cely cerven.
@funnynka Ale prosím Tě, jakápak nemoc :-) @terap Klídek, nic strašnýho to pravděpodobně nebude, jen třeba strach z toho, že už to nejde tak lehko vrátit stejně jak ty zuby, nebo z toho, jak to dopadne a nebo taky to nemusí znamenat nic :-)
@masim89 Na to je ještě hodně brzy, může být stejně jako teď, můžou být třicítky, však to známe, na jak dlouho dopředu se dá předpovědět počasí :-) Ale obecně se tenhle rok zatím moc nevydařil :-(
@masim89 to počasí se nedá škatulkovat, nekde bude pěkně, někde pršet........ Různě. Rozhodně se nedržím toho, že 100% bude pršet, protože zatím podle toho co předpovídají, tak je to přesně opačn. Když má pršet, svítí slunko, když má být pěkně, prší.......... Nějak bude. Tak či tak počasí svatbu nezkazí. :-)
@luckanovotna Tak tak. Ono je zbytečné to počasí řešit, protože to fakt může být jakkoliv, ať předpověď je bůhví jaká. Je to o lidech, jak říkáš. :-) Pěkné počasí by nebylo marné, ale uvažovat nad tím nemá cenu.
zdravím holky, počasí bych neřešila, předpovědi se mění....myslím si, že nejdůležitější je, že nebude mráz...a podle mě pokud déšt, tak jen chvíli....já mám 14.6 a počásí si objednávám na přání - polojasno :)
no to máte sice pravdu ženy i když si myslím, že poslední dobou jim to počasí docela vychází, ale každopádně třeba já mám svatbu mít venku :-/ a když budeš všude mokro.....
Já co si pamatuji několik let, tak vždy jak byli ledoví muži, tak vždy lilo, ještě min. první týden v červnu, úplně počasí tak jak teď, akorát nebylo tak chladno. Jinak lilo taky a od toho druhého týdne v červnu začaly horka a bylo suprově. Ale počasí je zbytečné řešit, stejně ho neovlivním, tak proč si lámat hlavu něčím, co se nedá ovlivnit. :-)
my to máme taky venku s možností zalézt dovnitř, ale jen když bude lejt hodně, za drobného poprchávání to bude snad i venku jsme se domlouvali. vevnitř ty prostory nejsou totiž tolik hezké..pak se chceme fotit na trávě, v lese, u rybníka, no to by lít a být mokro taky nemuselo. oběd a afterparty jsou vevnitř, to už bude ok...počasí člověk neovlivní, termín měnit nebudeme :-) je to fakt o lidech a náladě..ale byla by paráda kdyby jim to trochu nevyšlo..22 stupnu se da, zatazeno s prehankami nic moc...ale tam kde to mame byva obecne tepleji a prsi min..i kdyz nekdy je ted seredne fakt vsude.
Holky máme to za neuvěřitelných 5 dní! Pochlubte - kde je ještě lajdák a musí zařizovat a nakupovat???
Já ještě nemám udělané vývazky (čas, že? :-) ) , dneska mám poslední zkoušku šatů. Pak nás ještě čekají velké nákupy jídla, hlavně maso, sýry, zelenina, uzeniny... prostě to, co se nedalo nakoupit dopředu (protože to nemáme kde uskladnit), po víkednových rozlučkách ještě prořídly zásoby alka i nealka, tak taky doplníme stavy.
Ale základ snad máme ;-)
A poačasí vypadá zatím skvěle, nakonec se budeme ještě potit a schovávat do stínu ;-)
nějak tomu pořád nevěřím, že už tuto sobotu..my ještě nakupujeme jídlo a pití na afterparty, dnes vyzvednout prsteny-snad bude u nich vše ok a čekám ještě na dvě jmenovky ke svatebnímu stolu..jo, když někdo řekne, že nejde a pak zas, že jde.. :-) v úterý zkouška šatů, čtvrtek doplnění řas, v pátek nehty..moc už toho nestihnu, do středu jsem v práci, z toho dvakrát do sedmi..
rozlučky máme taky za sebou..s vývazky držím pěsti, já je nakonec nemám vůbec, kdyby ale, tak bych je kupovala asi, jsem líná je vyrábět..ten nákup zásob přesně, aby to bylo čerstvé, kvůli uskladnění..
přesně, počasí se zdá se umoudří, dnes se ještě malinko vyprší a pokud pak bude jako v závěr minulého týdne, tka to si nechám líbit, místy bylo vážně vedro. hlavně ať neleje
Tak ještě tři dny...mazec. Já jsem včera až do noci šila vývazky, mám jich sotva 20 a potřebuju 50... už jsem si pohrávala s myšlenkou, že je dostanou jen svědci a rodiče (ale co pak zase babičky, sourozenci, děti...). takže dneska pokračování. Zítra jedeme do velkoskladu květin vybrat kytici, snad do soboty vydrží :-N
Jo a vypada to, že budu naboso, protože jsem si nějak zapomněla shánět punčochy a už to nestihnu :-D ale stejně má být vedro, tak co ;-) Tak to dopadá, když je furt na všechno čááás...
terap přesně, já punčochy mám, ale jestli bude takto, tak si je nevezmu, stejně není nic vidět pod sukní :-) s vývazky máš můj obdiv, musí s tím být dost práce. já se těším zítra řasy a pozítří nehty, ale mezitím i spousta dalších věcí a běhání..
Já byla včera na nehtech, dodělal tombolu, dneska obočí, dodělali sme voničky...už finišujem a začínáme mět nervy. Počasí vypadá dobře tak snad všechno klapne.