Svatba 15.6.2013 - co už máte zařízeno?

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Ahoj, nepodařilo se mi najít diskuzi se stejným termínem, ale sama v tom určitě nejsem ;-) Takže dámy, které máte termín 15.6. - co už vše máte? my jsme docela lajdáci, máme zařízenou matriku, včetně poplatku za místo (zámecký park - ovšem ani jsme se tam ještě nebyli podívat a tudíž nevíme kde přesně, jestli shánět přístřešek, kde sehnat sezení pro svatebčany...prostě prd.), pak mám objednané oznámení, to by mělo dorazit asi příští týden. Doma mám svatební šaty, které mám malé :-( , chlap nemá oblek, děti nemají oblečení, ani jeden nemáme boty. Nemáme ani vybrané prsteny, natož objednané nebo koupené. na kytku jsem domluvená s kamarádkou floristkou, ale ještě jsem si nevybrala jakou vlastně. Fotit mi to bude kamarádka fotografka (Uf, alespoň něco z krku :-) ). Po obřadu máme přesun na pronajatou chatu se sálem a kuchyní - máme tedy domluvenou tu chatu (už týden před svatbou na rozlučky a pak na svatbu samotnou - ovšem máme jen zajištěný termín, nevíme ani kolik to bude stát - má to na starosti jako jedinou věc můj chlap- co dodoat, nezavolá a tam a nezeptá se.... :-x ). Mám ještě domluvenou mamčinu švagrovou na vaření (nebudeme mít klasický oběd, jen celodenní raut (obědo-svačino-večeřový). Nemám ještě domluvenou žádnou obsluhu, nemám auto pro nevěstu na odvoz, nemáme řidiče , nemáme žádnou výzdobu. Nevím ani, jestli je na té chatě dost nádobí, sklenic a podobně... No a hudbu řešíme svépomocí z PC, profi aparaturu máme, i osvětlení (chlap hraje v kapele, takže mají vše, co je potřeba). Ale suma sumárum...je to BÍÍÍÍDA a čas se krátí... Je tu podobný lajdák, nebo už máte většinu hotovou a dolaďujete detaily?
Odpovědět
Profilova fotka
@verahucikova tak nám sama matrikářka nabídla, že pokud bude od rádna lít jak z konve, tak nám automaticky nachystají obřadní síň (která je pár kroků od parku), následnou hostinu máme v pronajaté chatě se sálem, kde můžeme být venku i uvnitř. Ale pršet prostě nebude a basta! :-D
Odpovědět
@terap Ok. Když to říkáš, zaškrtávám si do seznamu úkolů do kolonky počasí : zařízeno!
Odpovědět
Profilova fotka
@verahucikova to je dobrý nápad, taky zaškrtnuto :-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak co holky jak pokračujete? my jsme byli včera dohodnout detaily s fotografkou, takže další věc hotová
Odpovědět
Profilova fotka
My sme si byli včera vyzvednout prstýnky, dneska sem svázala 1/5 svatebních novin, za chvíli půjdu nadepsat obálky na oznámení (mělo být dneska hotové, ale od 10. hodiny nejde v tiskárně elektřina :-( :-( :-( :-( :-( ) takže kdoví kdy bude....jinak s kameramanem jsme dohodnutí, s kosmetičkou sem dohodnutá
Odpovědět
Ahojky tak se hlásím jako další lajdačice. :-D My máme domluvenou matriku s obřadní síní.... asi i místo pak na mejdan a DJ co nám bude hrát a to je tak sakumprdum všechno.... :-D PS: termín máme 29.6. :-D
Odpovědět
Tak se hlásím k lajdákům. Termín máme 22.6. a zařízeno skoro nic. Tedy akorát oznámení (zrovna mi přišel email, že ho odeslali, takže ve čt by mělo být doma, když je zítra ten svátek), ten termín na matrice (ještě zbývá dohodnout podrobnosti na zámku, to je v plánu na příští týden), objednané prstýnky, zamluvenou kadeřnici (kamarádka), napůl domluvenou fotografku, zamluvený párty stan, domluvené spřežení, jo a DJ na následnou párty. Hostinu neplánujeme (obřad je ve 14 hod. a rovnou po focení bude oslava s rodinou a přáteli, kdyby jsme tam cpali ještě oběd, tak by se lidi asi užrali k smrti :-) ). Začínám pomaličku řešit nějaké dekorace apod. ale vlastně nevím. S ženichem není moc řeč, momentálně je kvůli práci pořád v trapu, tak bude asi všechno na mě. No a taky bych si měla zařídit šaty :-)
Odpovědět
No a to počasí mi prosím na toho 22.6. také objednejte, obřad sice bude v zámecké kapli a na oslavu pro všechny případy máme domluvený ten párty stan, ale i tak bysme rádi sluníčko a teplo (ale zase ne vedro). Asi nejsem vůbec skromná :-)
Odpovědět
Jeee jsem vlastně zapoměla, oznámení už taky máme. :-D No tak já doufám, že nám toho 29.6. bude trošičku přáti.
Odpovědět
Holky, nesedte na beremku a zarizujte...nikdo jiny to za vas neudela:-)) uz to mate za par....nechci vas strasit, ale uz je kveten...
Odpovědět
Profilova fotka
Tak a já jdu po neúspěchu s prvními šaty v úterý 7.5. do první půjčovny na zkoušení, tak snad na mě budou něco slušivého mít. Není nad to začít shánět šaty měsíc před ssvatbou :-D a to nemám ani boty- ale nohu mákm normální narozdíl od postavy, takže botky snad koupím v první obuvi. Ale musím se pochlubit, že už máme koupené dva basy ovocného piva a jeden karton plechovek birellů ;-) tak ještě dokoupit spoustu piva, víno, nealko, tvrdé alko, pochutiny na zobání.... a pak taky těsně předem maso, zeleninu, pečivo, sýry.... Ale máme za sebou exkurzi na místě oslavy a super - nová kuchyně, několik sporáků, pečících trub, nádobí+příbory pro minimálně 50lidí k disozici, jako bonus dvě velké lednice + dvě prosklené chladící vitríny (měla jsem obavu, že tam bude jedna pidi lednice). A hlavně nájem bere jen za víkend 1200, my to máme na dva víkendy+týden mezi tím a platíme 2400 (za 10dní super cena).
Odpovědět
Profilova fotka
Já sem měla včera úplně úspěšný den: domluvila sem 2 srdce z krušpánku nade dveře, koupila si boty, a večer ještě objednala dort
Odpovědět
Článek se načítá
Takže koukám, že nejsem jediná, která bude kupovat pití na svatbu na vlastní pěst... bylo by fajn, kdyby když koupíte někde něco za dobré prachy, že byste to sem napsaly. Já nesnáším pročítat ty letáky z obchoďáků... Ale třeba jsem minulý týden koupila skvělý španělský sekt (poradil mi ho známej, co má vinotéku a vínu rozumí) za 89,90 v Kauflandu :-)tak jsem hned čapla pět kartónů :-) Taky jsem koupila už nějaké vodky a fernety. Slivku máme od známého ze Slovenska a přítel nakoupil v době mé peřítomnosti takové ty sladké likéry (třešňové, jablkové,...) Teď ještě potřebuju někde vychytat dobré ceny na ostatní :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@verahucikova my jsme koupili rum v akci v makru, zelenou v JIPu a sladký likéry v kauflandu v době, kdy byly taky s 50% slevou no a ferneta nedávno v bille, ale vše bylo více méně o náhodě, jen to makro bylo cílený...ted zbývá nealko a ubrousky a podobně...
Odpovědět
Profilova fotka
No tak z alkoholu máme zatím jen ovocné pivo :-) koupili jsme v akci v Intersparu Zlatopramen radler po 11,90 dvě basy a pak ještě v Albertu Staropramen Cool za 29,90 12x 1,5l petky. Jo a ještě v Albertu kofolu - dvoulitrovka vyšla na 14,50 což je super. Víno nám naštěstí zajistí mamka přímo z jižní moravy (rodina jejího manžela tam má vinohrad a sklípky), taky kvalitní hruškovici a slivovici a super griotku (40%, ne žádné lepidlo z obchodu). Ještě chceme někde koupit rum a fernet, možná ještě vodku do džusu. Minerálky slazené i neslazené koupím v Lídlu, tam jsou levné a fakt dobré, stejně tak džusy. A mě dnes odpoledne od 15hod čeká první svatební salon, bojim, bojim :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Jo a ještě perlička - měsíc před svatbou se nám udělala díra ve střeše a zateklo nám parádně do baráku, takže je nutná okamžitá oprava střechy - odhad 10tisíc, a to bude dělat chlap vše sám, opravdu super takové výdaje před svatbou...
Odpovědět
terap s místem obřadu to máme dohodnuto úplně stejně pro ten případ deště..ale sál není moc pěkný, tak prostě lejt nebude :-) jinak už má drahý oblek, oznámení by mělo být každou chvíli hotové elektronicky, z tisku to prý snad už bude rychle. mám nachystaný seznamy komu oznamko, kdo na obřad a oběd, kdo na afterparty. z mé rodiny např. budou na obřadu jen 2-3 lidé, na obědě jeden člověk nebo 0 lidí z mé rodiny a zbytek do dvacítky na obědě přítelova rodina, svědkyně s polovičkou a fotograf. no sranda :-) kamarády máme pak na afterparty. mám předvybraný dort a prstýnky a tuším jak kytice, to dneska snad vše zařídím. a budu volat kameramana a fotografa, protože mne nebaví, jak furt přítel váhá zda-li budou fotit kamarádi ten či onen nebo ne. mám i barvu svatby. no za chvíl ito bude měsíc do mého termínu, už chci mít všechno z krku..
Odpovědět
@luckanovotna Ten podvazek by měl ženich sundat ústy a zubama bez pomoci rukou a pak hodit ostatním svobodným mládencům jako hází nevěsta kyticí.
Odpovědět
Profilova fotka
@makounek :D když sem to řekla přítelovi tak enom řekl fůůůůj zubama :D
Odpovědět
Profilova fotka
Jinak přítel už má oblek, košelu, kravatu, já mám druhé boty (lodičky) a překrásné naušnice juchůůů
Odpovědět
Profilova fotka
a máme to za měsíc.... měla bych se dát urychleně do shánění bot, ať je stihnu rozchodit.
Odpovědět
Profilova fotka
Holky tak my už máme domluveno i všechno na matrice, včetně otevření divadla na focení při nepřízni počasí. Mimochodem, jaké si myslíte, že nám vyjde počasí? Už jen řešíme dort a konečný počet lidí. Do kdy jste dávali termín, aby vám hosti potvrdili svou účas či neúčast? My to máme do dneška a tchýni se to zdá moc brzo, prý nám nikdo nebude schopný říct jestli přijede nebo ne.
Odpovědět
tak konečně už rozdávám a posílám oznámení vytištěné a pozvánky ke stolu a na afterparty..chtěla jsem dřív teda..pár lidí je dostalo i elektronicky.
Odpovědět
@masim89 My už máme účast potvrzenou několik měsíců. Takže není vůbec divné, že chcete potvrzení už v tuto dobu. Naše restaurace měsíc předem chtěla rozpis, ať se ví kolik hostů a ví s čím mají počítat. Jinak oznámení rozvážíme 1. 6. a 2. 6. zároveň s koláči. Jinak máme vše už delší dobu, takže si jen užíváme čas do svatby, který se strašně vleče. :-) Jinak počasí bude určitě úžasné. Bude nám svítit sluníčko - nemůžýeme být negativní. :-)
Odpovědět
jinak dort a kytice všechny už mám, i fotografa a kameramana. zítra je taky důležitý den, podpis dotazníků a formulářů na matrice (termín už zamluven), dohoda konečného menu a prostor v restauraci, výzdoby..ještě musím připravit CD s hudbou..to dle toho, jak dlouhý bude obřad, říkali nám 30 min. ,to se mi zdá hrozně moc, tolik hudby. kamarádi to měli kratší, hudby nepotřebovali tolik. přítel by chtěl délku této oficiality osekat na minimum, tak uvidíme :-D taky dnes jde snad na poslední zkoušku obleku a snad už si sako a kalhoty taky doveze domů. jinak taky chceme potvrdit účast, příteli na mobil. kvůli jídlu, prostorám, ale nemáme tam dokdy a teprve to roznáším.no uvidíme, u většiny vím, že jdou, zbytek obvoláme. ale že se nám to blíží, co?už jen měsíc.
Odpovědět
@zerog 30 minut není dlouho, to uteče jak voda. Do doby toho obřadu se počítá vše. Příchod nevěsty, gratulace........ My na 30min. obřad máme mít 4 písně. Mě příjde, že teď se to táhne. Celou dobu to utíkalo jak voda a od 40 dne se mi to táhne .... No děs. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Termín máme rezervován a příští týden zaplatíme poplatky na matrice a v kapli. To sfouknem a na úřadě jsme už objednaní. Květiny jsou vyjednané a ke konci května to stačí upřesnit. Paní nás má v zápisníčku :-). To samé dort, koláčky a zákusky. Poslední zkouška šatů je příští středu a zkouška účesu 8.6. Nehty si nechám upravit pár dní před svatbou. Doobjednávám košíčky na výslužky, organzu na stoly, musím sehnat samodržící punčochy a doladit ubytování zbytku hostů. Jinak snad máme všechno zajištěné. Ale..... taky se Vám občas v noci zdá, že jdete špalírem s holým zadkem? Tak mně jo , no..... :-)
Odpovědět
@tilickova Mě se zdálo včera: že místo 33 hostů přišlo na svatbu 500 lidí a to ani nevím kdo je pozval. Zároveň na 6 hod. jsem musela být u kadeřnice a vizážistky. Zdobila jsem stoly (nevím proč v den svatby, samozřejmě každý mi akorát zavázel a místo, aby pomohl, potentoval co mohl). Když jsem se podívala na hodiny, bylo 9hodin a já zjistila, že před 3hod. jsem měla být jinde. Podotýkám, že z místa svatby je cesta na líčení a česání 1,5hod., takže bych už nestihla dojet tam a ani zpět, aby se stihl obřad. Rozbrečela jsem se a cítila se úplně bezradná. No sen jak ........
Odpovědět
aha, když do toho počítáme vše, tak to jo..taky to vidím na podobný počet písní. no, mně zatím furt přijde, že to hrozně letí, ale jak už je skoro všechno zařízené, tak už mě to nenervuje. ani se nenadějeme a bude to za námi
Odpovědět
tilickova mně se vůbec zdají dobré sny..jeden že mám brýle a ne čočky, že nejsem učesaná řádně, že jsem nestihla nalíčení..a vítězný sen-mám korzetové šaty a nemám oholené podpaždí :-) to mne dostalo :-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?