meess: taky chceme aby to byla pěkná svatba a taky na to pěkné peníze padnou... ale spoustu věcí budeme "vyrábět" doma s pomocí rodiny, aby jsme ušetřili, ale zároveň si vyrobili to co přesně chceme... I tak, přeci jen je svatba o lidech ne o výzdobě nebo aranži... a pokud se nebudou bavit lidi tak je výzdoba na nic... Mám ráda jednoduchost, takže nic přezdobeného, jen prostá krása - jestli se povede :-D čeká nás těžká práce abysme tu zahradu dali dohromady :-D Stále hledám fotografa 8-(
lisicko: souhlasím s tvým názorem, máš pravdu, je to o lidech, hlavní je aby se bavili.....a co si například budete vyrábět doma? s fotografem je to docela těžké...ale určitě najdeš. Mě se hrozně líbily fotky od Zuzany Scharf,ale bohužel s cestovným by se to dost vyšplhalo, je až z Českých Budějovic :-|
Holky, my taky nejsme žádní boháči :-| máme hodně přišrkcený rozpočet, takže co se týče výzdoby-chci mít taky pěknou svatbu, ale nic se nemá přehánět, takže budu vybírat s ohledem na peníze.. šatky mám taky vybraný podle prvního dojmu, z první půjčovny-prostě se mi zalíbili a cena taky o.k.
Lisicko: kdybych na to měla čas a pomocníky, tak bych taky použila vyrobenou dekoraci-máš stopro pravdu-v jedndoduchosti je krása!!!
My už fotografa máme zajištěnýho-a za super cenu, tak su ráda, že zase na něčem ušetříme. Včera jsme byli ve zlatnictví mrknout na prstýnky a probíhalo to asi takhle:já listovala katalogem a Peťánek koukal, kde co ,,lítá,,. Takže jsem si vyžádla www, pár jsem jich vybrala a pokusím se ho dokopat alespoň k tomu, aby mě pomohl rozhodnout se. Mu je totiž úplně fuk, co bude nosi nenosit (upozorňuje mě na to,že většinu času ho nosit díky práci stejně nebude) 8-(
verunko: a kolik chcete investovat do prstýnků? my nakonec budeme mít fotografa "za oběd" takže taky docela ušetříme od toho co jsme plánovali, tak to budu moct použít někde jinde :-)
Ahoj mees: my budeme mít prstýnky od babičky protihodnotou, takže doufám, že se ta cena za oba vyšplá max. na 4-4,5 tis.
Vložila jsem do alba vybraný šatky-mrknite a shodnoťte ;-) kilča po porodu se mi drží jako klíště, takže postava je katastrofa, ale jinak snad docela v poho :-D
Díky mess, mně se právě celkově líbí-trošku jsem se rozmýšlela kvůli ramínků (jestli bych raděj neměla vybrat se širšíma),ale myslím, že bych se nerozhodla nikdy... jak vy to máte s prstýnkama?A s ostatníma přípravama?
verunka: prstýnky už máme, moc se mi líbí, přítel velice jednoduchý a já s kamínkama po celé délce prstýnku....takové ty důležité věci máme zamluvené, fotograf, kameraman, restaurace, obřad, ....musíme jet ještě vybrat oblek příteli, já pořád nevím co za botky,ale ty můžu koupit i den před svatbou :))
mess: výzdobou jsem myslela ozdobení stolů, židlí, oddávajícího pultu a takové té slavobrány... a pak taky budeme plést košíky z papíru na výslužky, ty se taky budou zdobit (jednodušše) a celou zahradu musíme sladit... Ono se toho najde, co se dá doma ručně vymyslet :-) Nemalé peníze padnou na nákup šampaň skleniček, protože připíjet si s kelímky se opravdu nehodí a ještě přemýšlím půjčit si někde z hospody talíře na polívku, protože kdybychom jedli každý z jinýho asi by to bylo divný... toještě uvidím... V praze je taková blešárna každý víkend, kde prodávají skleničky za pár šupů tak snad se mi povede tam něco ukořistit :-D
verun.ka: no fotografa možná sežene kamarád (taky fotograf, ale jen jako hobby) a je ot paní z Brna... Takže ona se ta cena taky vyšplhá na nějakou "prima" částku... ještě uvidím... Můj problém je v tom, že jsem dost vybíravá :-D
Holky fotečku prstýnků ještě nemám, ale jdu vám prozkoumat albumy a kochat se 8-) :-D 8-)
To byla rychlovka :-) prozkoumáno
verun.ka: máš nádhernou holčičku!!!! je ta fotka aktuální, nebo už je větší kočka? že by vám šla za drůžičku x-)
mess: svatba na hradě... ten Křivoklát vypadá úžasně... byla jsem tam jednou na výletě v listopadu a celý okolní les byl popadaný nádherně barevným listím - to by bylo úžasné prostředí na focení... vy budete mít pěkně zeleno v létě
lisicko: Jolinka je mazlinka nejmilovanější x-) v době naší svatby jí ude rok a měsíc, takže za družičku každopádně půjde ;-) to bude srandy :-) v úterý jsem byla zaplatit zálohu za šaty-další věc z krku...ufff... oni vypadají v reálu o něco líp než na té fotce-navíc jsou úplně nový :-) a vložím vybraný prstýnky-původně jsem chtěla se třema kamínkama, ale prodávající mě odradila-že prý dost často vypadávají :-( tak nakonec asi budeme mít stejný. A včera jsme byli za panem děkanem-tak už i čas je jistej-teď přemýšlím, že si ještě namyslím výzdobu kostela-květy růže poházené v uličce k oltáři...to by byla nádhera :-)
meess:přítel mi oznámil, že když on mě nemůže vidět ve svatebních šatech, tak ani on nechce abych ho viděla :-| takže teď mám jen strach, aby nakonec nestál před otářem v ryflích a tričku :-D já botky nechávám až na konec-buď si je půjčím, nebo koupím u ťamanů-v lodičkách nechodím a navíc bílý :-S ani bych je nevynosila.
lisicko:šatky ti padnou jak ulitý, ještě aby ne, že :-D líbí se mi-nejsou přezdobený, josu moc pěkný ;-)
Lisicko: koukám do alba a musím ti vše pochválit, máš dost podobný vkus jako já. Máš moc hezké šaty jak svatební tak i popůlnoční, opravdu super. Křivoklát je moc hezký, já tam byla už nespotečně mnohokrát, tam se ráda jdu projít, už jen ta atmosféra..... snad budeme mít hezké počasí :)
Verunko: tak koukám, že přítel nastolil takovou malou odvetu :)) no musíš se spolehnout na jeho vkus ;-) no já si taky říkám, že ty botky pak moc nevyužiju....a hlavně nesnášim podpatky...takže by se mi líbily nějaký balerínky nebo něco takového...hlavně když to bude pohodlné......
Holky já teď nemám foťák, abych ty prstýnky vyfotila, ale snad někde někoho uženu aby je vyfotil :-D
verun.ka: to bude krásný, takovej andělíček :-) já nejspíš budu mít neteřinku, to je ďáblík s obličejem andělíčka... Jsou jí 4 roky, tak to bude náležitě prožívat :-D gratuluju k šatkám! od těch prstýnků s kamínky mě taky odrazovali, a vzhledem k tomu, že mě se ani tak moc nelíbí, tak máme oba stejné prstýnky - přišlo by mi zvláštní mít každý jiný... takhle k sobě pasujou :-)
Hi hi... holky moje ty šatičky jsou sice nádherný ale sou mi teď malý... jaksi taksi jsem se ze svých 60 kilogramů vyšplhala až na 68, takže od nového roku Po-ČT cvičím a jím pravidelně, abych se do nich vůbec dostala.. Jinak se nemám v čem vdávat.. To jen abyste věděly, že to nejni jednoduchý, mít šaty moc předem :-D ale já to zvládnu, zakousla jsem se a nepustím.. v červenci ze mě bude proutek!
meess: děkuju! mám ráda jednoduchost... nic přeplácanýho a přehnanýho... v tom je krása...
Počasí je objednáno ne? :-) jen doufám, že vydrží celej den, protože my máme obřad až v 18:00 :-x :-D
Lisicka: tak to budete mít hodně času na přípravu před obřadem ;-) ano, přesně, v jednoduchosti je krása...také tohle tvrdím a počasí zkouším objednat :-D snad to klapne
meess: na to sázíme že bude hodně času, protože přijde hooodně lidí... tedy aspoň na můj vkus... chystáme se pozvat všechny kamarády a celou rodinu, tak se nám to vyšplhalo na cca 60 lidí... :-x bude to mazec :-x
Jinak jsme dneska byli domluvit obřad s reverendem a máme spoustu úkolů ale obřad zajištěnej :-) hned je mi lépe...
lisicko:pěkně jsi mě rozesmála s těma těsnýma šatkama :-D já taky hubnu ;-) pomalu přestávám kojit, takže si to konečně můžu dovolit... do svatby bych chtěla mít nejmíň o 10kg míň-ale to je u mě asi nereálný :-|
mees:taky budeme mít max. 40 lidí-to je pro nás tak akorát
Holky jakou výzdobu chcete na vaše auto? Ladím(e) svatbu do meruňkové a zalíbilo se mi srdíčko v této barvě, ale teď nějak uvažuju o panence-bebí to moc staromódní?
meess: no jo ono ve finále i těch 40 je potom hodně... ale záleží na prostoru a lidech samozřejmě... ale i 40 lidí sní hooodně jídla! :-D no kámen ze srdce mi sice spadl, ale ty úkoly jsou náročný... sehnat hudbu - pan reverend preferuje živou, že prý ze zkušenosti je to lepší... no jo ale kde sehnat někoho kdo umí na kytaru nebo housle... a pak taky napsat slib a sehnat čtení... hi hi... já to zařizuju poprvý, tak jen zírám :-D
verun.ka: ono je to k zasmání... když člověk zírá kde to nabral :-D cvičím fakt pravdielně protože musím :-D Hele já myslím, že půl roku mít na zhubnutí 10 nebo 8 kil je reálný... nebo já s tím aspoň počítám, jinou možnost si nepřipouštím x-)
Já tím že to budeme mít na zahradě všechno v jednom, tak budu mít autí s panenkou od kamarádky a dám stuhy,jinak nic... Staromódní mi to nepřijde :-) stejně nepojede kolona ale pouze nevěsta a za ní ženich tak je to jedno :-) Svatbu chceme v bílo-zelené kombinaci, ale vidět to spíš bude na stolech a výzdobě....
lisi:já na cvičení nemám čas a po neustálým nočním buzení se mi ani nechce, takže musím mít silnou vůli 8-(
Ještě mě tak napadlo něco na to auto vyrobit-jenže nevím z čeho...
Lisicka,verunka: no holky, s výzdobou na auto taky dumám, ale líbí se mi květiny, takže asi něco v tom stylu a jelikož taky plánuju svatbu do zeleno bílé tak i to s tou kytkou na auto bude :-) 40 bude ale maximum a to pak na večer, na obřad budeme mít něco přes 30 lidí....ale je mi jasné, že se toho sní asi hodně a hlavně i vypije :-D
meess:tak já mám celkem jasno-buď panenka nebo srdíčko, panenka je levnější, takže to možná vyhraje ona. A ženichovi se mi líbí cylindr. Já bych se fakt nejraději pustila do výroby, ale potřebuju inspiraci. Holky co a z čeho si vyrábíte samy? Tetno týden má Petr odpolední, tak bysme se s Joli mohli do něčeho pustit ;-) Jo a mimochodem-krize na nás pěkně dolehla :-( včera v Petrové práci oznámili, že se nějaký čas budou muset obejít bez prémií...chjooooooo :-S zrovna, když jsou přípravy v plném proudu :-S takže-chci všechno pěkný ale hlááááávně levný 8-)
Jééé, meess, stránečka úžasná x-)
Holky, dneska se mi ,,zhroutil,, můj předsvatební svět :-S Moje milá kadeřnice má na můj termín dovču :-( takže hledám někoho stejně dobrýho...kámoška mi ale říkala, že prý holičky ,,cizí,, nevěsty nerady češou...chjoooooooo...
verunko: tak to je blbé když má zrovna dovču, já ale budu zkoušet také dvě úplně jiné u kterých jsem nikdy nebyla...dvě z nich by byly i ochotné dorazit k nám domu, což by bylo super.....ale musím je nejdřív testnout, což teď v pátek zrovna chystám, jdu sestře na maturák tak uvidíme co a jak :-D
meess: koukám na fler a jsem z té stránky fakt nadšená-jsou tam nádherný věci, mít já takovou fantazii...to by se vyrábělo :-) dej vědět jak se ti účes líbil ;-)
čau kočky! Dnes mám výbornou náladu, zjistila jsem že od začátku roku, jsem zhubla o 3 kg... jestli to takhle půjde dál, tak těch 60 kilo v červenci fakt bude!! 8-)
Verun.ka: je mi jasný, že když lítáš kolem toho tvýho andílka, že na cvičení není ani chuť ani energie.. Já mrňouska ještě nemám tak to jde snadno.. Ale myslím, že tím lítáním a starostí o malou půjdou ty kila taky dolů ;-)
meess: my to máme všechno dohromady... jak obřad tak hostinu... tím, že je to na jednom místě, tak jsme to mohli naplánovat tak, aby přijeli všichni...
jdu prozkoumat ty stránky...
JO s tou výrobou... chci nakoupit někde v sekáči bílá prostěradla (bez gumy) a vyrobit potahy na židle... Jinak výzdoba bude z látky, krepáku a toho co se sežene... babička má zahrádku se spoustou kytiček, tak padnou taky na výzdobu, aby se nemuselo nic kupovat.. O košíčkách na výslužky už jsem vám říkala... pak ještě mojí mamku napadlo koupit svíčky a rozsýt je po zahradě na zem, kameny, stoly a dát je třeba do zavařovacích sklenic s nějakou ozdobou - ať už mašle nebo takové ty barvy na sklo... Ještě uvidíme... penízků není nazbyt!
verun.ka: to s tou kadeřnicí mě mrzí... ale myslím, že času je dost, aby si vyzkoušela jinou.. nebo si nějakou nech doporučit od té tvé... podle mě záleží na osobě a povaze té kadeřnice, ne na tom, jestli rády češou cizí nebo ne ;-) držím palce