Nevěsty ze září 2009

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Zdravím všechny před pár dny jsem dostala žádost o ruku a termín jsme si řekli, že za rok v září..tak kdo je na tom podobně jako já tak pojdte prohodit pár slov :-)
Odpovědět
Ale s tim příspěvkem od státu - naprosto souhlasim! Nechápu, proč se tohle nějak víc nepodporuje. Nechci, aby to vyznělo hnusně, ale třeba težkejm kuřákům se léčba různějch chorob plic (/od astmatu po rakovinu) taky platí ne? A to si za to s prominutim můžou sami. Co udělaly ženský jako edvi tak hroznýho, že si musej platit takový peníze za 30% šanci mít dítě? Nějak mi tohle přijde na hlavu postavený. Celej stát ovládanej nějakejma lobby, kterým ani nerozumíme... Snížit dávky a porodný, to jo, ale zvýšit daně za cigára a chlast, to ne, to se státu nevyplatí. Kocourkov.
Odpovědět
já teda pořádně taky nevím jak je to s financováním umělýho oplodnění, ale pojišťovna něco platí, nevím jak je to teď, ale když jsem to věděla, tak to byly tři pokusy a pak si to platíš sama, ono je to složitější, protože jsou různé metody umělýho oplodnění a s těma souvisí různé podmínky. Není to tak že by sis to celý platila sama. edvi - výsledky se dozvíme snad na konci listopadu, hrozná dálka. Teď v sobotu jdu na ultrazvuk a manžel asi donese spermie a pak musíme čekat na další menses a budu moct jít na krev kvůli hormonům, až to všechno vyhodnotí tak jdeme na pohovor a tam nám řeknou co se děje a co nás čeká. Jsou to velké otazníky. Je už trochu jasné, že mám příliš dlouhý cyklus a budu muset brát nějaké hormony. už jsem právě jeden měsíc brala a málem jsem se z toho zbláznila, bylo to naprosto strašné - hlavně psychicky, pak jsme se rozhodli pro svatbu, tak jsme to teď neřešili, protože jsem nechtěla do svatby zbláznit. Co ti řekli teď?
Odpovědět
Profilova fotka
klara - a mohu se tě zeptat jak dlouho jste to zkoušeli než jste se rozhodli o pomoc odborníků? Je to jen dotaz nic víc
Odpovědět
klara: Ona to tu edvi někde nedávno psala - že ten první pokus je "zadarmo", ale platíš si veškerý věci kolo, který s tim souvisej - ostatní vyšetření, hormony a tak. Teď nevim, abych nekecala, ale to "zadarmo" pak znamená stejně několik tisíc (15?). A další pokusy dražší...
Odpovědět
Hm, tak jsem obdržela další zamítavej mail - z firmy, kde dělá můj muž. Z pozice, na kterou podle něj berou "každýho blbce". Opravdu povzbudivé... ;-(
Odpovědět
Profilova fotka
ty jo holky nebylo lepší to období před svatbama? Sice trochu stres,ale o to veselejší. Mám pocit že ty depky neustávaj a jen se prohlubujou. krtku - to bude dobrý.Už se těším jak nakonec budem všechny pařit samou radostí jak všechno klaplo :-)
Odpovědět
Od loňského záři neberu prášky a vlastně od toho okamžiku jsme se nijak nechránili, takže zhruba rok. Ale v květnu jsem šla k mudr. protože jsem nedostala menses a testy nic neukazovali, nakonec jsem to dostala sama ale už jsem byla objednaná tak jsem tam i přesto šla a nasadila mi hormony na jeden měsíc na zkoušku a to udělalo to že mi nebylo dobře, jak už jsem psala. A říkala že když do září neotěhotním tak už nás prohlídnou. Teď mi změnili doktorku, šla jsem na preventivní prohlídku a rovnou jsem jí to všchno říkala a ona hned že už nás teda vyšetří a začneme s tím něco dělat. Ono je to totiž asi docela běh na dlouhou trať, sice jsem hned objednaná, ale výsledky budou až za měsíc a půl a než se začne něco řešit tak to taky něco zabere a hned je po vánocích atd. běží to hrozně rychle.
Odpovědět
zlaté období před svatbou, to jsme sice nadávaly na přípravy, ale ve srovnání s tímhle to byla brnkačka....
Odpovědět
krti - to jo, ale každý špás něco stojí :-| někdo má holt kliku a někdo musí vydělávat na těhotenství krti a s prací si nelam hlavu, však oni někdebudou rádi že tě dostanou. Když jsem hledala práci, tak jsem poslala asi 40 žádoti a z toho asi 3 se ozvali a na jedno mě přijali, ale přijali ;-) Před svatbou bylo fajn, však jsem to tady taky někde psala, že se mi to líbí, nervozita a vzrušení a co potom. První týden po svatbě se mi taky chtělo brečet, že už nejsem asi slečna, ani před svatbou ani nevěsta a že najednou nevím co mám dělat atd. Tak mám teď novou náplň o které jsem taky věděla, že mě čeká, tak jsem si užívala ty krásné a pozitivní stresy :-)
Odpovědět
Já bych ty svatební přípravy vrátila hned! Sice jsem snad nikdy nemusela tak moc makat a organizovat a zařizovat, i třeba s rodičema jsem se hádala víc než obvykle a často mě někdo vytočil, ale tyhle problémy, to je čistá beznaděj :-S A to mám "štěstí", že řešim jenom tu práci... Díky za podporu, já se snažim dívat na to pozitivně, ale občas mě to prostě popadne... A to ještě vlastně normálně pracuju. Asi mám právě strašnej strach, co bude, až budu fakt doma, tak se tomu zuby nehty snažim vyhnout. A ono to zatim nejde :-|
Odpovědět
Koukám, že debatujete. moc díky za podporu. zatím se drží tři, musíme čekat do pátku kvůli tomu, že mám nízkou děložní sliznici a musí dorůst Jinak by je už mohli zavést, je to risk jestli vydrží nebo ne. Oplodnilo se jich tak málo, protože některé vajíčka nebyla dostatečně zralá, zřejmě mi je vzali brzy, ale kdyby čekali, tak by zas asi popraskala ty co už zralá byli. Je to věda a moje nervy jsou v tahu. Doma to vře mou protivností. Jinak co se týká financování, tak pojištovna připlácí na 3cykly v životě. Jenže všechny doplatky okolo a tak hodí stejně 20-30tis za ten pokus. Jinak to vychází asi na 80tis kdyby nepřispívala pojištovna. Takže nás tenhle pokus vyšel na 24tis doplatek zatím a mám strach abychom neskončili dřív než se vlastně do mě dostanou. To až ve mě budou mít 30%šanci. Je to náročné nejen fyzicky, jsem docela zhuntovaná, ale hlavně psychicky. Nečekala jsem to až tak, že to budou takové nervy o jednotilivé embrya. Já myslela, že jich budeme mít dost i na to abychom nějaké zamrazili na další pokus kdyby to náhodou nevyšlo. A ted budu štastná, když se dožijí aspon 2 toho pátku at je můžou zavést. Prostě ono se to jen píše, že to hradí pojištovna. Jo hradí , ale požaduje doplatek. :-|
Odpovědět
edbi: Držíme palceeee! Taková blbá otázka - kdyby bylo jenom jedno (což se určitě nestane ;-) ), tak ho samotný zavést nemůžou?
Odpovědět
Článek se načítá
krti - tak by sis prostě chvilku odpočala, dala do pořádku resty a mohla se na chvilku zastavit a rozmyslet co dál edvi - to vím, že si musíš hodně připlácet, ale myslela jsem že si to celý neplatí člověk sám (že to je náročný fyzicky finančné a hlavně psychicky je jasný, ale musíš to vydržet, :-) myslím na tebe a držím palce, hodně štěstí
Odpovědět
edvi: teda to je složitý, holt to všechno závisí na příliš mnoha faktorech :-( ale i ta 30% šance je lepší než žádná šance, takkže budeme držet všechny palce, aby to ty zbývající tři do pátku vydržely :-) krtek: neboj, já myslím,ž e si určitě něco najdeš, hledáš teprve 14 dní....
Odpovědět
klara: A víš, že já bych si odpočinula docela ráda? Akorát se bojim, že to musí bejt docela na bednu - to vědomí, že odpočívám "z donucení", navíc peníze pak začnou ubejvat... Jsem si to zažila kdysi dva měsíce a úplně mi to stačilo :-| Ale to jsem ještě studovala, tak mě aspoň nemusely zajímat nějaký pojištění a tak. Na druhou stranu - taky jsem nedostala od státu ani korunu. Takhle aspoň na půl roku dopředu vim, že dostanu aspoň něco ;-) OPravdu zle zašne bejt až tak v červnu, to už půjde vážně do tuhýho :-N
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky. Vím, že tu teď řešíte spoustu problémů, a myslím na vás, kudy chodím. Ale mě těď potěšila jedna místní nevěsta, když mě požádala o rady- jak a co, že chystá svatbu. No tak já v tom zase lítám a doufám, že jsem ji neodradila závalem prvotních informací, protože si to celkem užívám, jak lovím v těch svých složkách a vzpomínám, jak jsem se chystala na svatbu já. A že jsem toho oběhala a obtelefonovala... :-D . Krtek: jinak na tebe si vždycky vzpomenu, když jedem po Praze a vidím tam tu odbočku na Ctěnice :-)
Odpovědět
katcha: Jo, Ctěnice - taky jezdíme často okolo odbočky ;-) Tuhle jsem potkala inzerát - hledali tam recepční. Škoda, že je to od nás tak z ruky. Navíc bych se tim nezbavila víkendovejch směn :-|
Odpovědět
Krtek: i když zbyde jednou tak ho zavézt můžou. jen se ta šance snižuje tak na 15% V drtivé většině se zavádějí dvě aby byla aspon nějaká šance, že se chytne jedno z nich. Já už budu ráda za jakékoliv. Katcha,:tak to uvidíš z druhé strany. ;-)
Odpovědět
edvi: Aha. Jak jsi právě psala o těch dvou, takl jsem si řikala - a když ne, tak co to jedno chudák? To se na něj vykašlou? :-N Jak řikám, ještě se nevzdávej, pořád je tam šance ;-) A pátek je už pozítří, to vyjde!
Odpovědět
edvi: Tři jsou pořád dost! Musíš zkusit myslet pozitivně - dobře naladěná mysl je často polovinou úspěchu. Takové trochu hloupé přirovnání - ale opravdu je vyzkoumáno, že pokud se člověk s něčím smíří a přijme to (nemoc apod) a rozhodne se bojovat a nevzdát, jsou větší naděje na úspěch. krtek: Tak to s těmi konkurzy je nemilé, ale já si opravdu myslím, že ty nejlepší inzeráty se objeví až kolem prosince, jak lidi začnou měnit zaměstnání k novému roku. ;-) Takže vytrvat :-) Aci: Ono to s tím biologickým materiálem a člověkem obecně není moc jednoduché. V medicíně totiž nikdy nic není 100%, existuje určitá biologická variabilita - všichni jsme jedineční, nikdo není stejný, co jednomu vyhovuje (myšleno léky apod) druhý mít třeba nemůže nebo to na něj nepůsobí. Někdo má slepé střevo 5cm, druhý třeba metr. A tak je to asi i s těmi vajíčky, tam je tolik faktorů, které to ovlivňují... katcha: No vida, ty máš aspoň pěknou zábavu. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
edvi:Nesmíš to bzdávat,tři jsou taky šance.moc ti držím palečky ;-) krtek:Určotě něco najdeš, tak bys byla nějakou dobu na pracáku no.Já myslíš,že skoro v každý práci jsou víkendy to si člověk moc nevybere.Já jsem vloni sloužila třeba vánoce :-( katcha:Tak to je fajn tak ses do toho vložila jo.Já jsem si konečně nechalapřidělat fotečky a začnu tvořit druhý svatební album s fotečkama 15 x 20 cm ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky,. já jsem ale ostuda že? nemám vůbec čásek sem za váma chodit, protože v práci zaučuji novou kolegyni a po pravdě jí to víc nejde než jde, takže jsem z ní úplně vyřízená. Ale ještě týden a hurá na neschopenku.jestli ještě někdy budu čekat druhé dítě, tak jdu okamžitě na neschopenku, odmítám se nervovat a někoho zaučovat.ale až budu doma,to už budu mít času, že tady určo budu denně. Koukala jsem že se tady probírá placení umělého oplodnění,....kamarádka to teď taky podstupuje,..poprvé,..a musí si zacálovat tři tisíce za injekce, který si bude doma sama píchat do břicha a pak další osmnáct tisíc za oplodnění.nevím úplně přesně za co to je, ale už je s tím seznámili. Dneska jdu vyřizovat přepisy účtu a všech penzijek, buřinek,..atd tak doufám že to půjde jako pomásle :-D
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj zelvi :-) :-) ,jak se máš jinak krom zaučování a vyřizování ...co mimi je vše jak má být???
Odpovědět
ahoj zelvi : no tak se těšíme, až tu pak budeš pečená vařená :-) já bych si měla jít vyzvednou občanku,ale nechce se mi...a pak budu muset začít obcházet banky, pojištění at ak, vůbec všechno....
Odpovědět
Profilova fotka
aci - taky se na to vyřizování těšíš?Já hrozně!!A nejvíc na to jak budu muset kvuli tomu trdlovat mezi Prahou a Libercem ]-(
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky,tak včera jsem si zašla pro novou občanku,a stejně jak jsem ji přebírala,podepsala jsem se začátátečními tři písmeny po staru :-N ,takže zase bylo škrtání....jsem debil :-N ,prostě se ted vůbec nepodepisuju,tak mi to vždycky trochu později dojde :-D ..... Takže se momentálně chystám do města i s malým (nemám hlídání),a letím si změnit účet,telefon.....pojišt. nestihnu,to je dosti od nás daleko....takže je to běh na dlouhou trat :-| a vůbec se mi do toho nechce !!! :-p Mějte se.....
Odpovědět
petrajda: vůbec se mi to nechce dělat....bléééééé
Odpovědět
Profilova fotka
aci - tak to máme stejnej přístu :-D jana :-) no já se podepisuju pořád po staru.Protože mám ještě starej ŽL na staré jméno ani to jinak nejde,ale jsou situace kdy už musím nově.Takže než něco podepíšu musím se nejprve rozmylslet jak :-) Jinak hřeším na to,že třeba smlouvy jako stavebko atd. můžu změnit později.
Odpovědět
já si tedka byla vyzvednout stravenky, našla jsem se tam pod novým jménem a suveréně jsem se chtěla podepsat starým :-) pak sjem šla podepsat telefon, tam zase jsem pod starým a tak sjem byla ráda....dneska jsem si ofotila starou občanku, když mi jí dneska seberou, abych měla památku :-)
Odpovědět
Profilova fotka
já si řikala co kdybych ji jako stratila :-) ,ale nevim jak to pak probíhá ;-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?