ahojte
neviem ci som dobre pozerala,ale nevidela som tuto temu.u nas na mojasvadba sme ju uz vytvorili.
tu na beremese je rok 2010 vseobecne:))
tak skusme: kolko je nas tu,ktore sa budeme vydavat na jesen 2010?
už jsem se tam dívala. ale nemají tam všecko: potřebuju ty bublifuky, stuhy, organzu na stoly, svíčky a podtácky pod ně, jmenovky a případně okvětní plátky...a stužky saténové!
svíčky a potácky - pro to bych šla raději do ikey. Už jsem koukala, že některý ty svatební weby to kupujou v ikee a pak to prodávaj s přirážkou.. Organzu, okvětní plátky tam loni měli. Jmenovky? Jaký chceš jmenovky? Není lepší si koupit barevný čtvrtky, nařezat si to a popsat v ruce?
Maj tam látky, ale to je spíš na závěsy a ložní prádlo.. organzu a tak asi ne:o/
Ale ty svíčky a svícny je podle mě lepší vybrat přímo v ikee.. protože tam maj fakt velkej výběr a za směšný ceny. Ale záleží na tom, co bys chtěla.. Pokud chceš nějaký speciální svícínky, tak je samozřejmě v ikee sehnat nemusíš..
Maithai: já nevím, jak chceš organzu kupovat, ale asi před internetobchod. Civet má pravdu, spousty věcí se sežene v ikei a hlavně organza se nahradí i vlizelínem, ten seženeš v každé galantérce stejně jako saténové stuhy.
Já mám organzu z druhé ruky, ale svatební obchod je třeba v Havířově, i Brně. Jmenovky budu taky dělat růčo.
Ahoj holky, dneska jen tak narychlo ...
maithai: jestli půjdeš do ikei na Zličín, můžeme zajít spolu, taky tam mám namířeno pro svíčky, podtácky a ubrousky.
jinak, co jsem koukala na obchůdek v Praze je ten svatebniobchudek, je na P6, tam se taky chystám :-D
a jenovky jsem taky přemýšlela ty motýlky, docela se mi začali líbit x-)
sami: dekuji za ten obchůdek, to bude přesně on! nemohla jsem si vzpomenout na přesný název, je jich mrtě :-) a do ikei mířím na opačnou stranu, zličín je pro mě z ruky... ale hodně štěstí! :-) já chtěla původně jmenovky dělat ručně, ale dělali jsme všo a už mě trochu tlačí čas, v práci navíc frmol, tak to vyřeším motýlkama :-)
samikri, maithai: ve svatebnim obchudku jsme nakoupili skoro vsechno ... je to takovej fakt malinkej kramek, pripravi ti to take osobne k odberu a nebo si to vyberes rovnou tam, pokud je to skladem ... sidli kousek od Evropsky ..
katka: já si objednávala věci z lenea. Sice mají obchod spíše na kytičky, ale můj účel splnil.Mají tam na svatbu hodně věcí. Zkoušela jsem hodně obchodů, v každém mají něco, ale nej je podle mě na praze 9.
Špatnou zkušenost mám z Havířova ze svatebního obchodu-neumějí komunikovat.
Tak krejčí hrůza, baba leklá jak ryba, nic neporadila (ptala se mě, co je regata :-( )...tak sjem se otočili a šli, zítra jdeme k jinému, tak uvidím,...ale začnu koukat po vestě a regatě někde na netu, nějaký tip?
Ale stavila jsem se v Maggie a mám půjčený závoj na zkoušku účesu, nemám žádný "na zkoušení", ale ten originál Sottero, co budu mít :) Tak sjem ráda, že aspoň něco vyšlo...paní nechtěla zálohu, nechtěla nic podepsat, pohodička :)
maithai: trošku hledali tu organzu, co jsem zrovna mela vybranou, meli tam posledni dve v kremove barve a sirce 15cm, ktere jsem chtela, takze jsem mela stesti, myslim, ze jistota by byla, kdybys objednala pres net a pak si to dojela osobne vyzvednout + tam si jeste muzes pripadne neco dovybrat, ale je to opravdu miniobchudek, ale myslim, ze dobrej ...
hani: to ja fajn tip, domluvím se s nima přes foun :-) díky
ifoun: zkoušeli jste van graaf? měl se otavírat v sprnu na václaváku, nevím, jestli to stihli, ale bude to ěnco podného, jaky jsme byli ve vídni v těch našich oblíbených, jen v menším no... tam by mohli něco mít...
maithai: to ne, byla jsem tam minulou sobotu a koupila jsem si tam kostkatou košili (měla jsem ji v Louvru) za 250 :-D Ale neměla jsem tehdy čas koukat po celém obchodě, hmátla jsem první košili za vstupem, vlítla do kabinky a ke kase...musím to jít pročmuchat. Jestli zítra ten krejčí bude obdobný, tak jsme dost v loji :(
maithai: díky za pochvalu,zelená je prostě má nejoblíběnější barva ;-)
nevím, jestli ti to holky neradily, ale ještě Svatební doplňky mají pobočku kousek od Pražského povstání, já tam tedy nebyla, ale mám to v záloze na nějaké drobnosti ;-) z netových obchodů je super canea cz, je to obchod pro aranžéry a mají tam spoustu věcí celkem levně ;-)
jinak scháním dunilinové ubrousky v zelené za nějakou rozumnou cenu, máte někdo tip?
maithai: moc se mi tam líbí, že všechno je větší, než říká veliksot, takže ta moje košile je velikost 34, hehe, jak si zvednout sebevědomí :-D A věci tam mají fakt hezké a hodně teď preopening slevy.
maithai: dunilin je taková netkaná textilie, jsou to takové "lepší" ubrousky, chtěla bych je asi na stoly, nějaké mají v moje party, ale ne zelené, a jinde ty obchody zas nemám úplně ověřené ;-) mám sice koupené ubrousky z ikey, ale ty asi půjdou do výslužek.
nnell: takže jsou látkové? Jako že se pak operou? Protože nakoupit tolik ubrousků a co pak s nima... Nebo je totakový papír, který má vzhled skoro látky? Z toho mám doma ubrousky a ubrus, je to na jendo použití, ale vypadá to na první pohled jako látka, ty jsem kupovala ve Shleckerovi. ALe netuším, ejstli mají zelené :(
Zkoušela jsem si nahlavu píchnout ten závoj, připadám si trošku srandovně nevěstovsky... je dlouhý ještě víc jak metr po zemi, ale je moooc hezký :)
maithai: je vidět na fotce v albu - na modelce. Chtěla jsem h ovčera vyfotit, ale zjhstila jse, že nemáme tak obr zrcadlo, aby se mi to tam vešlo :-D Takže až v pátek při zkoušce.
Jo a pokročila jsem, vystála jsem si frontu na matrice, takže mám potřebné papíry. Paní byla hrozně ochotná, dokonce si pamatovala, kde mám svatbu a kdy a před jakou církví (a to jsem s ní jen minutu mluvila v pondělí po telefonu). A prej neva, když to pokazíme, tak se to opraví :-D A vzdělání prej můžeme vyplnit klíďo obyč VŠ, SŠ atd.