Nevěsty, které se vdávaly 18.6.2011

Zobraz úvodní příspěvek
ahojky holky je nekdo kdo se vdava stejne jako ja?
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky, tak můj jí jenom kuřecí a králičí maso, takže volba jasná - jen přemýšlíme mezi klasičkým řízkem nebo přírodní s broskví a sýrem nebo plněný kuřecí šunkou a sýrem. jsou to naše velmi oblíbená jídla. jako přílohu brambor a americký brambor at je na výběr.
Odpovědět
Profilova fotka
no my uvidíme, až se sejdeme všichni spolu, tak to musíme ještě probrat. Jinak teda jako předkrm bude určitě klasika šunková rolka a pak knedlíčkovka :-) Raut budeme mít až večer, k obědu bych ho asi nedávala. Mě ta svíčková přijde i dost "hutná", když si představím, že budeme jíst až někdy kolem 14:30-15:00. Aby pak nebyli všichni jak žoky a nikdo pak nebude tancovat.. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já už měla konečně vybraný dort - chtěla jsem jedno patro hranatého dortu a k tomu cca 25 minidortíků (něco jako na fotce), už to bylo tak dobře vymyšlené...no a zjistila jsem, že tam,kde budeme mít hostinu, nemají patrový podnos. Takže ted, abych to realizovala, musím někde sehnat takový podnos.Nevíte, kde se to dá půjčit? A ještě otázku, už jste řešily cukroví? Budeme mít na svatbě cca 45 osob a já vůbec netuším, kolik kilo cukroví mám zajistit :( Ani kolik by kilo cukroví mělo stát, kolik je dobrá cena :( Poradíte? Jsem bezradná.
Odpovědět
@misad To mají asi málo kde takový podnos, leda se zeptat přímo v nějaké cukrárně nebo tam kde vám budou dort péct. Určitě to jde i koupit a pak bys to mohla na bazárku prodat, protože tyto dorty teď docela frčí. Jo tak cukroví a koláčky jsme řešili asi před 14 dny a katastrofa. Vůbec nevím kolik toho dát do výslužek hostům, pak jsem přišla s nápadem, že by žádné výslužky nebyly a bylo by jen na stole na hostině, nakonec asi budeme dávat malé krabičky a do nich 6 ks koláčků, 6 ks cukroví a možná 2 sněhové trubičky a perníkové srdíčko, celkem 15 kousků - bude to pro dvojici i jednotlivce (co nemají partnery). Rodiny dostanou větší krabičky. Na stolech na hostině budeme mít asi 100 koláčků a 60 cukroví, ono se to stejně moc nejí. Bude nás asi 25. Jinak celkově budeme objednávat asi 500 ks koláčků, 300-350 kousků cukroví, asi 40 sněhových trubiček a asi 20 perníkových srdíček. Cenově to raději ani nechci vidět. Naštěstí se nám to bude píct v rodině a naštěstí nás není moc, mámě malou svatbu. :-) A co ostatní? Taky by mě zajímalo jak to kdo řeší a jestli výslužky rozvážíte předem nebo je budete rozdávat po hostině... @misad a máte teda tu svatbu v Blansku?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky. Jiný kraj, jiný mrav. :-D U nás je zvykem právě vepřo knedlo zelo. A navečer budeme mít rautík, to budou dobrůtky. @misad no tak to nevím, kde takový podnos sehnat. Zkus mrknout na aukro nebo mimibazárek, třeba tam bude nějak za levno a po svatbě můžeš zase prodat dál. A k tomu cukroví, každá cukrářka by ti měla poradit, kolik cukroví bude třeba. Záleží i na podílkách jestli budete dávat a kolik, jinak na stůl není potřeba objednávat moc, navíc pokud bude teplo, tak to akorát rozteče. A cenu tu netuším, je třeba si obejít pár cukrářek a informovat se. Mě totiž bude péct jedna známá, ještě jsem se ani neptala kolik to vyjde, ale cukroví má na starosti taťka :-D. Teta loni pro svoji stranu dávala za cukroví kolem 10.000,-, ale u nás je zvykem toho hodně rozdat po rodině a sousedech.
Odpovědět
Profilova fotka
Jo termín máme na 12:30 v Blansku, to se rovnou vystřídáme :) Já jsem z toho cukroví fakt nešťastná...mám toho strašně moc, vyřizování hypotéky a svatby a když už něco mám,tak se to zkomplikuje :( Nejradši bych se na to vykašlala a udělala malou svatbu pro 10 lidí. Jsem zvědavá, jestli se nám ty prachy alespon vrátí :(
Odpovědět
@misad No to jo. :-) Já teda ještě zvažuji pozdější obřad ve 14h nebo ve 13.15, aby tím pádem nebyl oběd, ale rovnou raut v restauraci, který by třeba začal polévkou, ale to se nelíbí přítelovi. A kolik lidí máte? My 17 na oběd (včetně nás dvou) a na raut nás bude asi 25, takže malá svatba. Když budeš chtít finanční dary, tak se ti určitě něco vrátí. ;-) @lenulka_333 Některé cukrářky to ale berou hrozdě, našla jsem jedny stránky na netu, kde měla cukrářka rozdělené svatební menu podle počtu hostů a svatba s 30 hosty by vyšla na 12 tisíc, měla tam aspoň 4 dorty!!!, pak 6 kilo cukroví na hostinu (no kdo by to jako jedl?) a všeho strašně moc... Myslím si, že spíš než si radit od některých cukrářek, je lepší vzít si papír, sepsat si počet hostů+komu ještě chcete dát krabičku a je to spočítané raz dva. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@dulik na netu jsem se ani nekoukala. Ono je nejdůležitější si ujasnit kolik toho chcete rozdat, protože na ty stoly není potřeba nechávat moc cukroví. Většinou cukroví které nachystáte na stůl vystačí, aniž byste museli doplňovat, celý večer. U nás je zvykem si dávat celkem velké krabičky, takže toho budeme objednávat celkem dost (ale kolik to ještě netuším, budeme to domlouvat později). Jinak dort chci jen 1, myslím že to bohatě stačí. Na svatbě nás bude kolem 50 lidí a navečer ještě přibude tak 20 lidí. Pokud Vás nebude moc, tak to nebude zase tak strašná investice. @misad Dneska už téměř všichni dávají jako dar peníze, takže určitě se ti něco vrátí ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak s cukrovím vám holky vůbec neporadím, my si totiž v rodině všechno pečeme sami. Budeme objednávat jen hlavní dort a možná tak dvoje cukroví (nějaké fakt krásné :-) ) Mám moc šikovnou babičku, která ráda peče, takže předpokládám, že udělá tak 2 dorty (mimino a srdce) + 10 druhů klasického cukroví typu vanilkové rohlíčky, linecké atd., pak další dort sestřenka (panenky, viz.album), něco upeče mamka, ta zase ráda zdobí.. takže to dáme nějak dohromady. Nepočítám, že se toho moc sní v ten den, ale stejně jaku u @lenulka_333 je u nás zvykem dávat celkem velké krabičky. Takže mě těch 6 kg cukroví nepřijde tak strašně moc jako @dulik ;-) Nás bude cca 40 na oběd + tak 10 na raut. @misad: já teda nevím, ale přeci nedělám svatbu s tim, že bych se bála, že na tom prodělám. Samozřejmě, že doufám, že něco dostaneme, ale svatbu dělám takovou, protože ji takovou chci,... Jinak si myslím, že jsem tyhle podnosy kolikrát viděla tady na bazaru, takže to chce určitě sledovat a jak radí holky, pak můžeš i prodat.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsem byla v pátek u své kadeřnice, trochu jsme probírali, co s vlasama.. musela jsem se smát tomu, jak to bere v naprosté pohodě. Prý přijdu v úterý před svatbou, udělá mě melíry a něco na tu sobotu vyzkoušíme :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lidus86 No tak ony to berou jak na běžícím páse, mají zkušenosti :-) I když my chceme přesně dopředu vědět, co učesat, jak to bude vypadat, no prostě všechno dopředu konzultovat :-D, je to přece náš velký den. U mě to bude asi podobné, ale chci ji v květnu poprosit o zkušku, mám totiž jemné vlasy s kterých nejde udělat vše :-| Ale asi bychom jim měli věřit ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lenulka_333 Já ji opravdu důvěřuji, stříhá mě už tak 15 let :-) takže ví, jaké vlasy mám a co a jak. Prý to natočíme a pak můžeme zkoušet :-) Jinak jsem na nervy, protože nám padla domluva skrz oznámení, měla nám dělat návrh jedna "známá známé mé známé" a už víc jak týden se mě vůbec neozývá a to na začátku ledna slibovala, že do 14-ti dnů mě ho pošle. Takže musíme začít hledat někde jinde, což mě dost mrzí, protože už jsme měli svoji představu, a teď nevím, jak ji zrealizovat. Odkud máte oznámení vy? Teda jestli už to máte vyřešené?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@lidus86 No tak ten účes určitě dopadne dobře, jak píšeš za tu dobu ví, jaké máš vlasy a co ti sluší ;-) To se ti nedivím, to by mě taky znervoznilo. Zkoušela jsi jí volat, jak to vypadá s tím oznámením? A jakou máte představu oznámení? My už jsme si též říkali, že je na čase ho vybrat a nejvíc se mi líbí na netu na kyoprintu, protože bude pěkně ladit k naší výzdobě (máme fialovou žlutou), na těch stránkách je žluté s vloženou bílou kartičkou a ten text bychom dali fialový. Asi příští týden sedneme k netu a objednáme. Musím využít toho, že má Tom ranní a ještě chceme jet na prstýnky. Akorát se pořád nemůžeme shodnout, chtěl by z bílého zlata a uprostřed proužek žlutého, jenže mě se líbí jen z bílého kombinace lesku a matu. Ale včera už říkal, že je mu to jedno :-D
Odpovědět
Profilova fotka
tak dobrý, zbytečně jsem včera plašila :-D Už mě asi začíná hrabat... Nakonec jsem zjistila, že byla chyba pouze ve spojení a že se mě to snažila už odeslat, akorát mě to prostě nepřišlo, takže vše napraveno a od dopoledne už tu spekulujeme nad detailama (teda respektivě já ;-) ) Protože přítelovým největším koněm jsou auta, tak jsme tam chtěli autíčko. Návrh se docela povedl, takže teď už jen pár maličkostí a bude to snad ok 8-) Pstýnky jsme vybrali, mám v albu. Shodli jsme se hned, i když jsme si předtím představovali úplně jiné. Jsou sice o něco dražší, ale je pravda, že je to jedna z mála věcí (kromě fotek a videa), co nám z toho dne zbyde, takže jsme se rozhodli investovat:-) Petr většinou už pak taky rezignuje ;-) Pořád třeba nechtěl žádný veršík na oznámku, ale dneska už jsem ho konečně ukecala a on taky rezignoval ;-) :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, dlouho jsem tu nebyla, pracovní vytížení. Nijak extrémně jsme nepostoupili...mám šaty (koupený), prstýnky za 12tis. na poličce, boty, podvazek, nyní vyrábím oznámení...fotograf, hostina, matrika, kosmetička, kadeřnice, kytky, cukroví, dorty zařízeno...přijde mi, že nemám už žádný čas. Přítel nemá oblek ani boty, ale tak to je otázka pár dní, ještě se nám musí něco nashromáždit do peněženky:-) ale pak si vlastně říkám, že už mi toho ani moc nezbývá....jen neustále nevím kolik těch dortů a cukroví...každej říká něco jiného...dává se výslužka před svatbou i těm co budou na hostině?
Odpovědět
Profilova fotka
Jo a ještě nejlepší na konec...pokud nebude pršet, ze svatby na hostinu nás poveze kočár s koňmi:-)
Odpovědět
Ahoj holky, mě připadá, že jiný kraj, jiný mrav. U nás se většinou rozváží výslužky ve čtvrtek před svatbou. My budeme mít menší krabičky, uvnitř asi 15 kousků celkem půl na půl koláčky a cukroví, krabičku bych chtěla zavázat stužkou a přidělat lísteček se jménem, pro koho krabička je. Nebudeme rozlišovat jestli je to výslužka pro 1 člověka nebo pro pár, jen pro rodinu budou větší. Na hostině budou spíš asi koláčky a cukroví jen pár. Jako jmenovky budeme mít perníková srdíčka asi a pokud ne tak stejně budou ale jako poděkování za dar nebo je dáme do výslužky. Dort bude jen jeden hlavní. Jinak oznamko ještě nemáme, tak v březnu bych to ráda zařídila, bude mi s tím pomáhat kolegyně z práce, chceme s fotkou.
Odpovědět
Profilova fotka
@dulik určitě máš pravdu, že se to všude dělá jinak. Já mám porovnání, jsme z východních Čech, ale taťka pochází s Chodska (západní Čechy), takže říká, co dělali u nich jinak než se dělá tady. @ tessa85 taky si tak někdy připadám, na jednu stranu, že toho máme ještě hodně před sebou, ale na druhou stranu už v tuto chvíli toho moc zařídit nejde.. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, taky jsem tu dlouho nebyla, i když jsme se činili. Vyjednali jsme si podrobnosti hostiny a včera jsme měli přednášku od cukráře. Ten mi teda zkazil plány, tvrdí, že v červnu málokterý dort vydrží, prý se všechny ty marcipánové bortí... Nakonec chtěl vědět, co bude k obědu, že zvolí náplň podle toho, což jsme v tu chvíli ještě nevěděli, takže dort budeme ladit zase někdy příště. Momentálně čekám, až mi přijde látka na šaty, aby se začaly (konečně) šít a taky čekáme na návrh prstýnků, slečna z Bisaku ne a ne pochopit, co že to vlastně chceme. Výslužky taky řešíme pořád dokola. My oba bysme je vůbec nedělali, chtěli jsme dát hostům nějakou pozornost (perníček, chlapům doutník, malou bonboniérku,...), ale potom zas slyšíme, že výslužka přece MUSÍ být... tak to zatím necháváme otevřené. Oznámení už mě taky pálí, pořád jsme hledali a navrhovali a měnili a zase hledali, až jsme se dohodli, že naše požadavky předneseme grafikovi, ať si poradí. Že do toho ty peníze radši dáme, než nad tím strávit hodiny bez výsledku. Teď jen toho grafika sehnat, že :-) Holky, kdy máte naplánované společné focení? Hned po obřadu? Nebo po obědě? Nebo nadvakrát po obřadu a potom někdy během odpoledne? My pořád nevíme, jak to do toho dne napasovat :-(
Odpovědět
@dunkahe My jsme taky výslužky dělat nechtěli, říkala jsem, že cukroví a koláčky přece budou na hostině, tak proč ještě rozvážet, ale taky nám bylo řečeno, že výslužka být přece musí... :-D Tak budeme mít jen menší, protože dávat tisíce za cukroví, jen proto, že to být musí a že se to dělá teda rozhodně dávat nebudu. Jinak mám zkušenost ze svatby, že dort se v teple opravdu začal bortit, takže byl na stole nanaranžován jen přes oběd a pak šup s ním do ledničky a vytáhl se až večer až se krájel. A k focení - budeme se fotit hned po obřadu v tom místě, protože jen po obřadu se sejdeme se všemi svatebčany společně, takže budou fotečky společné, skupinkové a nějaké samostatné, počítám tak hodinka (možná ani ne) po obřadu, pak přejedeme na oběd, po cestě bych možná udělala ještě pár fotek na nějakém zajímavém místě v přírodě, pak bude rodinný oběd a po obědě půjdeme procházkou k jeskyním, kde bude pokračovat odpolední focení, taky tak hodinku, je to tak 5-10 min pěšky a hlavně věřím, že procházku po obědě uvítá i rodina, než sedět v restauraci. Navečer pak příjdou kamarádi a plánujeme raut tak do 22h, pak bysme pustili lampionek štěstí a ještě udělali pár večerních fotek, ale už bez fotografky.
Odpovědět
Profilova fotka
@dulik Ty hele Duliku, kde máte hostinu? Jak píšeš,že půjdete na procházku k jeskyním, tak nebudete ve Skalním Mlýně? My to tam máme zamluvený.
Odpovědět
@misad To já vím že to máte na Skaláku. Ale Moravský kras je velký... My to budeme mít ve Sloupu v Moravském krasu, fotky mám v albu, půjdeme ke Sloupsko-šošůvským jeskyním, je to tak 5-10 min od restaurace, je tam moc krásně, vy zase můžete jet vláčkem k Punkevkám... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Holky, mám dotaz. Jak to máte s kosmetičkou? Přijde k vám domů nebo jedete někam za ní? Já se moc nelíčím, jen normálka stíny, řasenku, sem tam tužku na oči a když jdu na ples atp. tak make-up, takže jsem se chtěla zeptat, jak je to s make-upem a líčením vůbec, když by mělo být například teplo? Bojím se totiž, abych nebyla flekatá, až se začnu třeba potit, popř. brečet.. (a že mě vždycky polévá horko, když jsem nervozní..).. díky za každou radu:-)
Odpovědět
Ahoj nevesty, muzu se pridat? I my jsme si vybrali tento termin a uz se moc tesim. Ma nektera z Vas svatbu na zamku Kacina?
Odpovědět
@lidus86 Ahoj, ja jsem se nakonec rozhodla vzit si nekoho naliceni. Sice se licim kazdy den do prace, ale urcite budu hodne nervozni, takze jsem si objednala vizazistku. Byla jsem nejdriv na zkousce, a pak jsem se objednala. Slecna prijede ke mne domu a bude licit i mamku. Zkusebni liceni jsem podrobila zatezove celodenni zkousce a vydrzelo. Ani stiny se mi nesrazily a to mam mastnejsi plet. Takze super a rozhodne to neni zatezova financni polozka.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, mi přijede kadeřnice co mě i zrovna nalíčí k nám domů. je to lepší,teda aspon podle mě. co se týče cukroví, dělá nám ho kamarádka, jen jsme jí řekli jaký chcem druhy a pro kolik přibližně lidí a jeslti budou výslužky a už jsme jenom od ní dostali seznam surovin. nakoupíme si je samy po akcích a tak nás to vyjde levněji.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj nevěsty, i my máme termín 18.6.2011 ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
jejku koukám, že už jste pokročili s debatou :-D
Odpovědět
ahoj nevesty, co uz mate vsechno zarizene? Musime tady nejak ozivit debatu :)
Odpovědět
Profilova fotka
ahojík, tak u nás už je zařízený obřad, prostory, oblečení pro nevěstu, ženicha, pracuje se na dekoraci aut, prstýnkách a oznámení:-). No a na závěr už chybí jen jídlo :-D
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?