Holky, tady to nějak vázne, co je s váma ??? Já toho mám teď taky docela dost, předěláváme byt, takže všude nepořádek a spousta zařizování. Ale na svatbu to budeme mítkrásný :-) jinak moje přípravy se teď nějak zastavily, ale dneska se chystám na kafe s kamarádkou, které má svatbu už zasebou, takže očekávám rady a typy na různý dodavatele apod. :-) na její svatbě jsem byla a bylo to skvělý 8-)
Zdravím Vás, dámy:)
Taky se přidávám do diskuze:) My budeme mít svatbu na Zlínsku.. Včera jsme byli koupit oblek ženichovi, jinak ty nejpernější přípravy nás teprve čekají... Všechno už mám sice vyhlídnuté na internetu, ale víte, jak to je :-N
Ale do září je ještě relativně dost času... no i když.... ;-)
Ahoj tak jsem dnes byla v Adině a zamluvila jsem se šaty.Nevím jestli to není brzo,ale nejsem žádná twigy abych mohla čekat.Po velkém dilema jsem vybrala šampaň.Jinak vše sladím do vínovo-smetanové.Ženich pořídil oblek u Blažka,tak to máme taky z krku.A už mám i živou hudbu na večer,tak jsem ráda.A jak pokračujete vy?
12.9.2009: Tak co, nacerpala jsi inspiraci od kamaradky? A ktere saty jsi nakonec vybrala? Me se na Tobe libi ty 3 a posledni.
missterry: Cau, tak my mame taky svatbu na Zlinsku. Tak my taky nemame vsechno doma, mame zamluvena mista, fotgrafa, kapelu a cukrovi a tod vse. Na drobnosti casu dost.
sidi.m: Tak gratuluju k satum. Ja mam ty sve uz vic jak dva mesice zamluvene, ale premyslim, ze jeste hodim ockem i po jinych. No a s oblekem jste teda o moc dal nez my. Ale v salonu, kde mam zamluvne saty maji i panske obleky a velice pekne, na prodej i na pujceni a za dobre ceny. A jakou mate hudbu, nejakou modernu nebo klasiku?
No pár dobrých rad jsem dostala :-) nabídla mi i pomoc s vývazkama a podobně, ona je totiž teď momentálně doma, čekají s manželem miminko a ona je od začátku těhotenství doma. Je to prostě zlatíčko :-) na naší svatbu už by měl být prcek na světě, už se taky těším. Miminko plánujeme s přítelem co nejdřív po svatbě 8-)
no a šaty, nakonec jsem vybrala uplně jiný, ale na stránky je dávat nechci, chtěla bych aby to bylo překvapení nejen pro ženicha ;-)
a co vy, jak to budete mít s ženichem ? ' obyčejný ' oblek nebo světlý, bílý nebo dokonce žaket nebo frak ?
Přítel by se chtěl od ostatních chlapů odlišit, což jsem nečekala a jsem tím mile překvapena, ale stále ještě nevíme jak ?
No , jak pritel jeste netusim. Ale videla bych to spis na klasiku, tmavy oblek. Napred potrebuju dladit sebe, abych pak mohla naladit pritele :-) To my s miminkem nepospichame, nejdriv musime dodelat skolu a pak bychom si chteli jeste trochu uzit, cestovat a tak.
Ahoj holky, tak ja se přidávám k 12.9., právě jsme zaplatili obřad v průhonicích na zámku. Vyděšeně koukám co všechno už máte, my kromě toho obřadu ještě nic. Mám vyhlídnuté šaty, ale zkoušet jsem je nebyla a teď řešíme hostinu a večerní party..
misule: vitej. A neboj, vsechno stihnes. To jen ze tady je velka koncentrace vdavek chtivych slecen, tak blazni dlouho dopredu. My jsme to nejdulezitejsi zamluvili pred Vanoci, protoze ted kvuli skole nestiham. A zbytek budu doladovat pres leto. To musi stacit. Ale doporucovala bych rychle zamluvit misto na hostinu, to byva naval.
A kam se chystas na saty? Ja jsem v Praze byla v Maggie(Poteseni 79) a tam se mi libilo, tam si zajdi. Ale v Adine se mi moc nelibilo, ale jinak jsou na ni velmi pozitivni ohlasy. A jake mas vyhlednute?
Ahojky holky tak bych se ráda přidala k vám i já se vdávám 12.9.2009, ale moc věcí ještě zařízených nemám.Stále mi všichni říkají že mám stále dost času. No nevím,nevím :-(
livinkas: nenech se vystresovat, času je dost, jen si zamluv termíny (obřad, hostina, hudba, fotograf/kameraman, kadeřnice, líčení, případně ubytování pro hosty) a začni pomalu koukat po šatech. Zbytek doladíš časem :-)
Holky děkuji za podporu,to víte vdávám se poprvé x-) . Tak datum,čas a místo pro hostinu už máme. Kadeřnici, líčení,fotografa a kameraman už taky je. Jen ta hudba nějak vázne,nemám žádný typ. Zeptám se vás jste pro živou hudbu a nebo DJ?Děkui za radu.
Holky mám takový asi hloupý dotaz.Když prohlížím svatby těch co jsou tady zaregistrovaný tak skoro všude píšou o svatebních novinách,chtěla bych se zeptata zda nevíte co to je? A připravujete nějaká z vás půlnoční tombolu?Děkuji za odpověď. :-)
livinkas: my budeme mít živou hudbu, pána s klávesami a na pozdější dobu dotáhne tahací harmošku :)
Ahoj smudlinka, přípravy dnes pokročily, seznámili jsme rodiče a těm přespolním ukázali zámek, kde to budeme mít.
Tombola? Noviny? No tak na to teda nemám ani náladu, ani čas, upřímně mě ty přípravy ani mo nebavěj :-D
tak o to by ani nešlo,kdyby to tam aspoň stálo za to.Místnost,kde se koná obřad je spíše do hnědé barvy,což mi přijde dost hrozný.Navíc tam neni ani nějaký výzdoba nic.Když by jsme pak chtěli do zahrady,tak je to další tisícovka na hoďku navíc a co jsem tak koukala,tak všechny ty fotky jsou focený na jedno brdo.Tak že mě to opravdu nezaujalo.
livinkas: Svatebni noviny si pripravujou sami snoubenci. Vetsinou jsou tam nejake fotky od malicka pres seznameni, nejake dulzite zivotni fotky apod. Pak tam vetsinou byva napsane neco o kazdem snoubenci, opak treba o rodicich, svedcich, nejakych vyznamnych hostech na svatbe. Muzes si tam dat v podstate cokoliv. Svatebni tradice, jak bude probihat den. Neco o kapele, krizovka. Proste na co si vzpomenes. Na internetu je napadu. Nekdo si dela noviny a vyuziva to treba pro chvile, kdy se nevesta s zenichem foti, aby se hoste zabavili a tak. My teda noviny nemame a tombolu neplanujeme. Alepson zatim. Na takove veci mam vyhrazene leto. Takze kdyz se budu nudit, budu chystat treba noviny. ALe najdes hodne tipu jak tady na beremese, tak jinde na netu
nedbi:Děkuji mockrát za odpověď, asi to tedy taky nechám na to léto. Přecejeno, teď nevím kam skočit a co dřív vybírat, ještě ke všemu jsem ve velkém pracovním vytížení takže každá volná chvilka padne na přípravy a plánování. Nejvíc mě stresuje to když tady čtu ty články a příspěvky holek jak už mají vše hotové a připravené. To mě nejvíc děsí. ;-(
Bud v klidu, ja na to taky nemam moc casu. Po vecerech vzdy prolustruju jen tadyty stranky a tim ma priprava konci. Ale myslim si, ze svatba se d anaplanovat za 3 mesice i rychleji. A pokud mas hlavni veci domluvene, tak drobnosti se pres leto bez problemu dopiluji.
Ahoj holky, nezdá se to, ale ono se nám to blíží .......... za necelý půlrok z nás budou 'paní .... ' :-D A u nás začínají problémy. Původně jsme chtěli na oběd pouze rorice, sourozence s polovočkama, prarodiče a světky což je cca 15 lidí. Přítelovi rodiče jsou ale proti a co je horší, že přítel se chytil jejich varijanty a nechce ustoupit. Takže k původnímu plánu přibyli ještě strýčkové a tety a rázem je nás 30 :-(
Holky poraďte, jak pozvat tetičky a strýčky na oběd a sestřenice a bratrance až na večerní raut ? Přítel má polovinu tetiček a strýčků na opačná straně republiky, takže oznámení budeme posílat poštou a nedokážu si představit jak tam napsat, teto strejdo zveme vás na oběd, ale sestřenici a bratrance až na večer. A pozvat všechny na oběd, to prostě nejde, bylo by nás 70 ..... Svatbu si budeme nejspíš financovat sami a už takhle je to zátěž. Předěláváme byt a pořebujeme každou korunu.
Poraďte mi prosím.
No, tak to je slozity.
My prave zveme uplne vsechny, taky proto nas bude tak moc. Ale u nas se proste takove svatby delaji. A roct jen tetam a stryckum, tak pak by z te svatb nic nebylo a byla by to nuda. Je to docela slozity, hlavne teda jestli jsou zdaleka. Kazdy se chce jit podivat na obrad a pak je nechta nekde cele odpoledne delejte jak umite a prijdte vecer, tak je to dost divne. Vim, ze to na jinem teme nekdo resil a slecna byla z Prahy a ma to vymslene tak, ze ti, co je chcou az na vecer na raut, tak tem daji vstupenky do zoo, aby s enejak zabavili a pak prisli na raut. Je to dost tezky. Proste to budete muset rict asi na rovinu. Tak to nepiste do oznameni, ale aspon jim zavolejte, bude to lepsi .nez dopisem,
Děkuji za radu. Ještě to musím s přítelem probrat. Je to složitý, ale kdyby jsme pozvali všechny, tak nás bude 65a to je opravdu moc !!!! Připadá mi zbytečný za svatbu dát 100.000,- když bych za ty peníze mohla jet na dovolenou, nedo si koupit auto ......
Ale dík, dneska nás doma asi čeká výmněna názorů .......
Ahoj holky, nějak se nám to začíná krátit....max 5 měsíců na přípravy...Jak to zvládáte? Co Vám ještě chybí? Já začínám nějak šílet, potože se mi zdá že nemám téměř nic zařízené...Možná je to tím že mamka a nastávající tchýně začali bláznit a tak jsem se asi trochu svezla s nima.