aajka___ Já mám také vysněný 1. červenec, ale také nemáme ještě termín. Chtěli bychom na zámku Hluboká nad Vltavou, ale paní matrikářka nám sdělila, že termín máme přijít zamluvit v lednu, že nyní je ještě moc brzy, tak jen doufám, že to nebude již obsazené. Jako by nešlo zaznamenat datum již teď... Fakt tomu nerozumím.... A kdepak to budeš mít Ty??? KOukám, že jsi ze severu.... Taky odtamtud pocházím... na jihu jsem teprve 9 měsíců... :-)
Taky ty matrikářky moc nechápu, já bych jim to klidně hned zaplatila celé a ony by si nás prostě zapsaly a bylo by to. Jsou tam tak nepříjemný ženský, asi nám záviděj.. :-) Obřad bychom chtěli na Červeném Hrádku v Jirkově, můžeš se kouknout do alba. A odkud ty jsi původně? Jinak na Hluboké to bude nádherný, viděla jsem tu fotečky z jedný svatby a bylo to jak z pohádky. :-)
aajka... původně jsem kousek od Litoměřic, pravda do Chomutova ještě pěkný kousek, ale je to blíž než z Budějovic. Ten záměček ČErvený Hrádek znám, je tam moc krásně. No snad to na té Hluboké taky výjde... Alespoň si chviličku budeme připadat jako princezny, že?? :-)
sonepka: Já taky nejsem z Chomutova, ale z Teplic, ale Červený Hrádek nás tak okouzlil, že prostě sedneme do auta a zajedeme si tam na obřad. :-) A na hraní na princezny se taky moooc těším, škoda, že je to jen jednou v životě (doufám) :-D
Ahoj červencové nevěsty :-) Tak my byli včera u pana faráře vypsat formuláře potřebné k uzavření sťanku v kostele a na matriku pro formuláře si máme zajít klidně už teď nebo v lednu. Chci tam zajít až v lednu, protože, když už jsme včera s panem farářem domluvili termín, tak si myslím, že to je to nejdůležitější a na matriku stačí zajít příští rok. A příští týden už začínáme s ponaučením :-)
Včera jsem volala na jeden kontakt hudebníkům, chtěla jsem nějaku nahrávku, ať si je můžeme poslechnout a když jsem se zeptala, kdy si mám v případě, že budu mít zájem zavolat a zamluvit termín, říkal že raději co nejdříve, že už mají na příští rok nějaké termíny zamluvené. Vážně zírám, že vše už je třeba zamluvit tak mooooc brzy, ale raději brzy než pozdě že? :-D
Ahoj holky :-) .
Teda Cleo to jsi mě překvapila,s těma hudebníkama :-o .
A já se zrovna včera bavila s maminou,že se berou nějaký její známí a jejich maminka jim svatbu přichystala asi za čtrnáct dní.Moje mamina mi vyčítá,že vyšiluju předčasně,vůbec nechápe,že si ty přípravy chci užít.Vždyť to dělám poprvé (a doufám že naposled ;-) ) v životě,nechci se nikde honit týden před svatbou,že nemáme prstýnky a kytí a nic :-( :-( .Já vim,že to jde všechno udělat i rychle,ale proč, když nemusim.
elisabeth: jo jo to si taky myslím, chci to vše zařídit v poklidu a v pohodě. Myslela jsem, že na mě budou všichni zírat co vyšiluju tak brzy, ale hudebník mě teda překvapil a pan farář taky, když už nás posílá na ponaučení. Takže asi zas tak mooooc brzy to není. Aspoň to všechno v klidu naplánujeme a stihneme ;-)
Cleo, s matrikou klidně počkejte. Osvědčení, které na ní dostanete, je platné jen tři měsíce, tj. úplně stačí, když ho budete mít od půlky května, resp. dřív než v polovině dubna tam nemá cenu chodit, pokud máte svatbu 15.7.
Ne, do toho Ti mluvit nemůžou ani nebudou.
Já tam přišla, řekla, že se 9.7. tam a tam vdávám, paní chtěla občanky, rodné listy a vyplněné formuláře od faráře (tam jak je např. dohoda o příjmeních a tak) a na základě toho vyhotovila Osvědčení o způsobilosti (tj. že jsme plnoletí a svéprávní a můžem se vzít:-))
Vanilka: děkuji za radu a za informace, nebudeme tam tedy spěchat. Formuláře od faráže kde je dohoda o příjmech ani nemám ještě vyplněné, včera jsme vyplňovali jen ten první, kde se vypisují údajé o snoubencích, svědcích a zodpovídají se společné otázky. Teď máme jít na poučení a za měsíc zase za ním.
Cleo, ne o příjmech, ale o příjmeních, nevím, jestli jsi to špatně napsala, nebo máš na mysli jiný papír, který ale nikdy nedostaneš:-)
Jo, fakt se matrikářkou nestresuj,jak říkám. Já tam byla koncem května a stačilo to. Ono v tom květnu/červnu, uvidíš sama, přijde v přípravách takové vzduchoprázdno, věci, co nepočkají, už budou dávno zařízené a ty, na něž je čas, ještě nebudou...takže se ráda zabavíš takovou akcí, jako je stát frontu na matrice:-)
Hodně štěstí a ať Ti to rychle uteče, červenec na svatbu je super!:-)
vanilka: špatně jsem to napsala :o) myslím na plno jiných věcí :o) no v tom červnu moc vzduchoprázdno mít nebudu, s přítelem budeme mít zkouškové období, takže bude veselo :-) Děkuji moc za rady ;-)
Ahojky aajko, jo jo nějak tady ta komunikace vázne, asi nás ještě tolik červencových není, i když je to zvláštní, takový krásný měsíc. No přípravy zatím stagnují :) No ale za 14 dní se rozjedou, jedeme si s přítelem zkusit k tetě, která má půjčovnu svatebních šatů šaty a přítel oblek. Pevně doufám, že nám tam něco padne do oka. Zatím plánujeme, že přítel bude mít také bíly oblek nebo frak, uvidíme, jak mu to bude slušet. Když něco vybereme, začne shánění pánských bílých botů, protože to je prý nedostatkové zboží :-( tak snad se nám je za toho 3/4 roku podaří sehnat :-D A co vy? Jak pokračuejte s přípravami?
Jé, to se máte, že má teta půjčovnu. Já se chystám začít se šatama asi v lednu, už se moc těším. :-) Taky bych chtěla, aby měl ženich jiný oblek, než jen černý, to pak skoro nejde poznat, že je to ženich. Schánění bílých bot pro ženicha asi vážně bude oříšek, ale snad budete mít v některém salónu štěstí. Jinak čekáme, až si budeme moct zarezervovat termín, snad to půjde už v listopadu. A já sbírám inspiraci na beremese :-), jinak nic.
Přijde mi hrozné, že Vám ten termín nezarezervují už teď. Řehla bych, že je to jen jejich neochota, protože přece v ničem jiném nemůže být problém. My už termín máme a protože svatbu budeme mít v kostele, tak už jsme začali chodit i na ponaučení :-) První jsem myslela, že je to zbytečně brzy, ale když se nad tím zamyslím, tak před svatbou bude tolik starostí, že je vážně lepší chodit na něj už teď. A co prádélko? Já si ho budu za 14 dní objednávat, tak ti pak můžu říct, jaká je spokojenost ;-)
To jo, jsou tam dost neochotný ženský, fakt hrůza. Já už bych to chtěla mít zarezervovaný a klidně bych to cleý už zaplatila. A vy jste věřící nebo to chcete v kostele kvůli atmosféře? Mě to tak brzo nepřijde, protože já budu v červnu dělat státnice, takže toho budu mít asi hodně. Prádélko zatím neobjednávám, ale vážně uvažuju o těch kalhotkách. :-)
Na ty kalhotky se už těším, snad mě nezklamou. Poreferuju ti jak vypadají ve skutečnosti, jak mi dorazí domů :-) To toho tedy budeš mít v červnu moře. Já budu mít "jen" zkouškové a už teď šílím, jak to všechno stihnu. A k té rezervaci vaší svatby, to vážně nechápu o co jim jde. No musíš je tak dlouho "otravovat" až Ti to raději zarezervují. Ad svatba v kostele - věta co Bůh spojil člověk nerozdělí pro mě má nesmírný význam.
Pokřtěný je přítel já ne. Stačí, když je pokřtěný jen jeden. Jsem ze severní Moravy, svatbu budeme mít u nás v malém městečku je to kousek u Nového Jičína a hostina bude v Rožnvě pod Radhoštěm.
sonepka, to je hrozny, vid. Jako by si te nemohla poznamenat do kalendare a v tom lednu bys to jen potvrila a zaplatila. Taky to znam a pak jen koukam, kdyz tu jsou holky, co uz to maji na srpen nebo zari zamluveny.. :-(