Stravování svatebního personálu: 5 způsobů jak to nezpackat
Názory na stravování svatebního personálu se různí. Zatímco jeden pár považuje za samozřejmost, že personálu nabídne svatební menu, další se zdráhá a argumentuje tím, že jsou přece v práci. Ať je vaše rozhodnutí jakékoli, nezapomeňte jej předem svému personálu oznámit. Vyhnete se tak nepříjemným situacím a trapasu. Jaké možnosti stravování jim můžete nabídnout?
1. Jídlo ze svatebního menu
Je to nejpraktičtější a nejjednodušší forma stravování organizačního týmu. Jednoduše do počtu porcí započítáte i svatební personál a o nic ostatní se nemusíte starat. Bývá častým způsobem, jak novomanželé řeší stravování zaměstnanců na svatbě. Z finančního hlediska jde sice o nejdražší formu stravování personálu, ale může být způsob, jak dáte týmu signál, že si jejich práce vážíte.
2. Jídlo ve vlastní režii
Jen málokdy se stává, že si organizační tým zajišťuje jídlo sám. Pokud se přesto rozhodnete pro tuto volbu, informujte zaměstnance předem, aby se uměli na situaci připravit a nezůstali s prázdným břichem. V případě této možnosti počítejte s přestávkou personálu na jídlo a jejich případnou nepřítomnost na svatbě. Pokud si zaměstnanci přinesou vlastní jídlo, bude třeba, aby měli k dispozici například mikrovlnnou troubu a místnost, kde se mohou nerušeně najíst.
3. Dovoz jídla
Jedná se o moderní formu stravování. Poproste někoho z rodiny nebo přátel, aby personálu zajistil výběr jídla a jeho zaplacení. Pokud nechcete jídlo platit, je třeba to s personálem odkomunikovat předem. Vhodnou alternativou je například oblíbená pizza, hamburgery s přílohou. Je to nestandardní způsob, proto volte dovoz jídla, se kterým máte zkušenost. Dbejte na to, aby zaměstnanci nečekali na jídlo příliš dlouho. Jinak by mohlo mít donáškové překvapení spíše opačný efekt.
4. Základní menu
Zahrnuje svatební menu bez přípitku a dezertu. Většinou obsahuje i nealkoholické nápoje, jelikož je personál v práci, alkohol by ani neměl být součástí jejich pohoštění. Samozřejmě, v rámci etikety je vhodné si v personálu připít alespoň symbolicky na zdraví.
Jelikož jsou zaměstnanci na nohou někdy více než 15 hodin, zvažte možnost nabídnout jim kávu. Určitě jim padne vhod a nakopne je do další práce.
5. Zvláštní stravování svatebního personálu
V tomto případě máte dvě možnosti – vybrat personálu jednodušší a méně slavnostní menu než pro hosty nebo jim připravit studené mísy, zákusky a nealkoholický pitný režim. Je dobrou volbou, pokud svatební menu obsahuje dražší nebo exkluzivní potraviny. Touto formou rozhodnete ušetříte pár eur, které můžete investovat na jiné svatební výdaje.
Autorka článku: Dana Račko
Zdroj foto: iStock
Přidej příspěvek