7 krémů do svatebního dortu, z nichž si oblížou prsty všichni hosté!
Královna svatby. Zlatý hřeb programu. Sladká tečka, bez které by svatba nebyla svatbou. Zkrátka – svatební dort. Kromě toho, že by měl vyrazit dech svým vzhledem, stejný pocit byste měli zažít, když z něj ochutnáte první sousto. Měl by chutnat tak dobře, že nechcete přestat, ale musíte, neboť by se nedostalo na další hosty. 🙂 Zapomeňte na pribináčkový, vanilkový či čokoládový krém s banánem! To už jedl každý. Potěšte mlsné jazýčky hostů těmito originálními a chutnými krémy do svatebního dortu.
1. Kávový krém
Po přečtení názvu jste si možná řekla, „to je toho, vždyť kávu už pil každý“. Ano, ale kdo na svatbě ochutnal kávovou nádivku s malými rozdrcenými kávovými zrnky? My tedy ještě ne, ale rádi bychom. Světoznámí světoví cukráři nedají dopustit na tento malý, ale efektní zlepšovák. K tomu si představte mandlový korpus politý amaretem a voňavý kávový krém z poctivé, právě namleté kávy. Žádná instantní káva, ale intenzivní chuť a vůně právě uvařeného espressa.
Svatba: podzimní a zimní
2. Bezový krém
Chuť bezu buď milujete, nebo nenávidíte. Pokud jste v první kategorii, svatba je ideální příležitost, kdy zvolit bezový krém. Dodá jí svěžest a omamnou vůni. Základem nádivky je bezový sirup a citrónová kůra. Navíc bezové květy jsou jedlé, takže jimi může být ozdoben svatební dort. Tento styl zdobení se hodí pro přírodní nebo eco friendly svatbu. Bezová nádivka se nejlépe kombinuje se světlými, spíše klasickými příchutěmi korpusů, protože má výraznější chuť.
Svatba: letní
Hledáš svatebního dodavatele? Najdi ho přes náš Poptávač!
3. Pistáciový krém
Nádherná zelená barva není všechno, co tento krém nabízí. Je lehký, svěží, ale přitom dostatečně výrazný. Oříšková chuť si získá téměř každého. Kromě alergiků. 🙂 Dokonalou symbiózu vytvoří se sacher korpusem a nadrobno nasekanými čerstvými pistáciemi. Ovoce, které pistáciovou chuť nepotlačí do pozadí, jsou rozhodně fíky, maliny a borůvky.
Svatba: všechna roční období
4. Citronový krém
Je jako stvořený pro ty, kteří sice mají rádi sladké, ale ne příliš. Šťáva z citronu, kůra, pár kapek kvalitního citrónového esenciálního oleje a větvičky bergamotu udělají své. Chcete-li docílit o něco sladší chuti, vyberte si ke krému ganache z bílé čokolády. Piškotový korpus s vůní vanilky bude s tímto krémem nejlepší kamarád. Tmavé korpusy a výrazné čokoládové chutě by se totiž více hodily například k pomerančovému krému.
Svatba: letní a jarní
5. Makový krém
Dobře, možná vám zůstane mezi zuby pár makových zrníček, ale ta chuť! Stačí do košíku první pomoci přidat zubní nit nebo ústní vodu a problém s tečkovaným úsměvem je vyřešen. Možná byste čekala, že se k němu budou hodit višně, ale toto není štrúdl, ale svatební dort. Proto vybíráme švestky. Masité, dobře přezrálé a sladké. Nebojte se máku, vždyť zlepšuje náladu… 😉
Svatba: všechna roční období
6. Kaštanový krém
Ořechový korpus bohatě natřený kaštanovým krémem s rumem – mňam! Krém může, ale v tomto případě vůbec nemusí doplnit ovoce. Pokud se pro něj rozhodnete, doporučujeme nakyslý rybíz a granátové jablko. Dokonalé spojení chutí zaručí bohatá nadílka hořké čokolády a kakaový korpus se špetkou skořice. To nejkrásnější a nejpřírodnější zdobení svatebního dortu, jaké si umíte představit, udělají celé kaštany nebo pečené kaštanové lupeny.
Svatba: zimní a podzimní
7. Levandulový krém
„Jsi má, levandulovááá…“ 🙂 Kdo by neznal tuto písničku a která milovnice levandule by nechtěla levandulovou svatbu se vším, co k ní patří. Ne, nepíšeme o typické levandulové barvě svatebního dortu, ale také o chuti. Netroufáte si tuto specifickou příchuť, ale přece byste chtěli v krému alespoň trochu levandule? Udělejte kompromis – krém z hořké čokolády osvěžený o sušenou levanduli.
Svatba: letní
Tip: Abyste vyhověli své chuti a zároveň chuti všech svatebních hostů, zvolte pro každé patro svatebního dortu jiný krém nebo i jiný korpus.
Autor: Dana Račko
Zdroj foto: iStock
Přidej příspěvek