První rozvod. Zažila jste to už některá?

Zobraz úvodní příspěvek
Ahojky holčiny na super webu Beremese.cz i na Slovensku :-) Mnohé z Vás už mají po svatbě a je to tak, že celou polovinu (50 % !!!) z Vás čeká během příštích několika málo let "první rozvodové řízení". Je to docela kruté, ale je to bohužel realita. Ano, každá druhá z nás tady na Beremese.cz to zažije. Taková je neúprosná statistika. Jste holky už duševně připraveny na tuto budoucí eventualitu ? A Vy, které jste to už zažily, podělte se s ostatními o zkušenosti, jak první rozvodové kroky probíhají... P.S. Předem se omlouvám za trochu "drastické téma", ale nemůžeme před tím zavírat oči, že ? Radka (cicuvicka) 8-)
Odpovědět
suhlas s brumdinkou. akurat este trochu nerozumiem naco si si ho andrejka brala. ved ako pises od zaciatku ti nieco na nom vadilo, ak si precitas ten svoj prvy prispevok, tak mi to prislo uplne jasne, ze ty si chcela v zivote nieco ine ako tvoj uz terajsi manzel. skoda, ze si s tou svadbou nepockala... mas 23 rokov a ak uz mesiac po svadbe riesis v sebe otazku, ci si urobila dobre, je smutne... drzim palceky, aj ked si myslim, ze ziadna poradna nedokaze zmenit povahu cloveka (mozno len nasmerovat, ale ci ti to bude stacit, to je otazne)...
Odpovědět
Profilova fotka
trochu zbytecne resit, proc si ho andrejka brala .... uz se stalo a neni ani prvni ani posledni. cocko, ses si jista, ze ten tvuj kamarad bude mit rad tvou dceru? Ses si jista, ze ten vztah ma budoucnost nebo za tebe mluvi vasen? Pokud ses si jista, ze on je ten pravy, tak do toho jdi. Je pravda, ze ublizis svemu budoucimu manzelovi a i dcera bude trosku nechapat, ale pokud ji tvuj novy partner bude mit rad, tak si zvykne (pochopila jsem, ze je malinka) a nakonec si zvykne i tvuj manzel. Pokud si ses jista, neohlizej se na ostatni, protoze nakonec je to tvuj zivot a jednou si ho budes rekapitulovat ty. Nema smysl ho prozit nestastna jen proto, abys neublizila manzelovi - stejne by to nebyl stastny vztah, takze stejne bys mu nakonec ublizila. Jen si bud jista tim co delas.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky jak se mate? Ja sem byla dneska na urade na socialnim zazadat o svereni male do pece a zazadat o vysi alimentu,poslala sem to na soud tak sem zvedava jak se na to muj potom bude tvarit. Pro jeho dobro bych mu radila aby souhlasil s 2 500,- alimentu jinak se mu budou vrtat v prijmech a to by se mu asi nehodilo. On uz ma pry doma papiry na rozvod tak sem zvedava kdy to poda. Dneska rano si konecne odvezl veci a kdyz sem mu psala ze se dneska taky stavim pro zbytek co mam u jeho rodicu tak pry ze ne ze mi to sbali a doveze, asi se boji ze bych mluvila s jeho rodicema a rekla jim pravej duvod proc od nas odesel vsadila bych se ze on se jim nepochlubil beztak jim zase navykladal pohadky a lhal jak on to umi. Uz sem se stim docela smirila ale je to silenej pocit byt sama, ze nemam vecer na koho cekat s kym si povykladat a pomazlit. Ted si zacnu teprve poradne uzivat kdyz on mi to zakazoval a podeziral ze ho podvadim pritom to byl on co si uzival s jinyma. Tenhle vikend bude mit malou na starost tak uz jsme s holkama domluveny ze zajdem do vinarny a zatancovat...tesim se jak mala holka :-N treba potkam nejakyho zajimavyho chlapka :-D i kdyz do dalsiho vztahu se asi jen tak nepohrnu....
Odpovědět
Profilova fotka
suzi, parada - jen tak dal. zrovna dneska jsem zacala cist diskuzi tchyne a pipomnela jsem si, co ti vsechno vyvadel. Dobre, ze jdes pryc.
Odpovědět
Profilova fotka
Jj taky si myslim ze mi bez nej bude lip i kdyz tam porad trocha te lasky je a styska se mi ale zacinam pomalu navazovat vztahy s byvalyma kamaradama se kteyma sem se kvuli nemu nemohla stykat tak uz mam domluvenych par setkani kde zas po trech letech pokecame. Konecne si budu moci nekam zajit s holkama ze skoly aniz by me nekdo obvinoval ze zahybam. Sice toho lituju jak to skoncilo ale moje chyba to neni tak se nemusim z niceho obvinovat. Jak tady vsichni rikate mam zivot jeste pred sebopu a urcite na me nekde nekdo ceka s kym budu ja i moje mala stastna.
Odpovědět
Profilova fotka
novinovy clanek na toto tema http://relax.lidovky.cz/v-parizi-se-u...
Odpovědět
Profilova fotka
at se prihlasi bila vrana, ktera pri-po rozvodu nebyla u kartarky! ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ja u kartarky nebyla a ani tam nepujdu protoze te ke ktere sem chodila uz neverim. Rekla mi ze budu mit dve nebo tri deti, ze jsme s manzelem stastni a ze je mi vernej a jak to dopadlo? Jsem sama s dcerou protoze me chlap pred tremi tydny opustil a duvod byl ze nedokaze byt vernej jedne holce a nedokaze spat jen s jednou a ted si narazil 19ti letou husu ktea je stejna jako on tak jim to asi vyhovuje.
Odpovědět
Profilova fotka
suzi, zrejme tam videla budoucnost ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
no nevim nevim...tohle mi rikala pred rokem a pul to jsme byli jeste docela v pohode rikala ze tam vidi stehovani nebo stavbu atd. ale zduraznovala ze tak moc do budoucnosti nevidi tak prave nevim jestli myslela o tomhle nebo o budoucim manzelovi...rikala ze mi rozvod nehrozi...nedava to smysl asi sem kapla na blbou kartarku
Odpovědět
caute kocky pred casom som pisala do tejto temy... tak u nas sa pohly veci asi tak, ze mi mm povedal,ze zijeme v dome ako spolubyvajuci, bez lasky, ze on to citi tak, ze sa uz ani nelubime a akeptujeme sa koli dcere... za to vidí tak, ze sa navzajom uz nicím nezaujmeme a neprekvapíme a ze on nenavidí mojich rodcov a ja jeho rodicov... ze neni stastny, ale ja a dcera s tym nemame nic spolocne, proste, ze sa nevie tesit zo zivota... tak nech sa páci :-| ja som sa s nim chcela pred rokom rozviest a o sa chcel vratit, zobrala som ho, lebo som verila, ze mozme byt este stastny a rodinka pokope a dopadlo to asi tak, ze to vsetko pomaly otocil proti mne, este aj to, ze som ho vzala spat... ked som sa ho pytala, ci ma este lubi, tak bol ticho jak mumak...ale jeho ciny vravia za vsetko, tak som ho usetrila od odpovede a potom vysetroval, aky podiel na tom mala dcera, ze som ho vzala spat a ze vtedy som mu napisala sms, ze ho uz nelubim, len ho mam rada...ale pravda je taka, ze ja by som sa mohla aj plazit od samej lasky k nemu, jemu by to bolo jedno... baby on sa netesil ani z toho, ze mame postaveny novy domcek, zariadeny, krasnu zdravu dceru, jemu sa tam nechcelo ani sahovat, netesil sa z babatka ja ked si na to vsetko spomeniem, tak horko zaplacem vzdy...no a teda toto budu asi posledne spolocne vianoce a je mi z toho hrozne smutno... :-| lebo ja som sa snazila dat rodinku dokopy,ustupila som a jemu sa stale malilo a mal ,,naroky,, a najviac sa bojim tej samoty.jasne mam rodicov, super brata. mam moju dcerku, ale ta samota a smutok vo mne ma zabíja.niekedy si hovorím, ze mi bude lepsie, ale mam z toho aj hroznu obavu...vzdy som tuzila po stastej rodinke, tepluckom vonavom domove pre nas... a teraz to cítim ako velku prehru, ked sa pozriem na kamosky s fungujucim manzelstvom... mam kamosky aj rozvedene, dokonca su to moje naj... zvlaste, ze u nich som to tak nevnímala tak, ze zlyhali, prehrali...
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, čtu vaši diskusi a taky mám leccos za sebou (2,5 roku psychické týrání), tak snad nebude vadit, když se přidám :-). Lailo: a ty ho miluješ? Nemá tvůj manžel náhodou depresi, když nedokáže mít z ničeho radost a nic necítí? To je jeden z příznaků.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
lailo: u kamaradek jsi to nebrala tak, ze selhaly a prohraly, a u sebe ano??? na to selhani a prohru jsou preci vzdycky dva. na usi by ses mohla stavet a i pres to kdyby se tvoje draha polovice taky nesnazila, tak je to k nicemu. lidi se meni a zrajou a takove veci, ktere se staly vam, se proste stavaji.
Odpovědět
Profilova fotka
suzi - tak takhle se mi to líbí, to je konečně slovo ;-) mimochodem to co píšeš si vůbec neumim představit, já když chci někam jít tak se prostě seberu a jdu a domluvim se s Jirkou akorát na tom jestli může pohlídat malýho nebo bude hlídat babička - tak si to pořádně užij ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
brum: no vidis a ja sem nemohla nikam i kdyz sem mela blbej sraz s holkama z ucnaku tak za tim videl ze jedu za nejakym chlapem. Jeste pred par dny nez od nas odesel mi tvrdil ze pry slysel ze za mnou domu chodi plno chlapu nevim kde na to prisel asi si myslel ze se priznam k necemu co neni pravda nebo chtel zakryt svoje nevery a hodit ztroskotani naseho vztahu na me ale to se mu nepovedlo. Vsak si ten vikend poradne uziju uz mam tolik nabidek od kamosek ze bych se asi musela nakouskovat abych vsechno stihla :-D Konecne zacnu zit jak ja chci a ne se porad na nekoho ohlizet co muzu a co ne.
Odpovědět
suzamen: Nejsem vdana, ale precetla jsem o neverach a zarlivosti hodne clanku, diskuzi a nakonec mi potvrdila kamaradka psycholozka, ze ten, kdo podvadi (zarli), nesnese, aby to same bylo delano jemu, tak proto to jeho chovani... Boji se, ze kdyz on podvadi, tak muze byt podvaden a proto ten strach ve forme zarleni a podezrivani.. Nebot on nemel ciste svedomi.. Zarlivost do jiste miry, ale je videt, ze to u tveho muze nebylo zdrave.. No, hodne stesti,a bys nasla silu uz se od nej odprostit a ikdyz spolu mate mimco, tak preci neznamena, ze prestane byt i otcem, pokud jako otec je super. Deti nemam a jsem svobodna, jen to tak tipuju ze zkusenosti ostatnich... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
suzi> souhlas s ruzenkou. tvuj muz funguje podle hesla "podle sebe soudim tebe". jaksi si neumi predstavit, ze to, co mu rikas, bz mohla byt pravda. chudak. ten ti ale nebude verit nikdy, pryc od nej
Odpovědět
Profilova fotka
roozemka: asi mas pravdu taky bych ten problem videla v tom co pises on mel asi strach ze ho budu podvadet proto to zacal delat on sam ale ja ho nikdy podvadet nechtela milovala sem ho a porad k nemu neco citim, jsem toho nazoru pokud miluju a neni mi nijak ublizovano tak nemam duvod sveho partnera podvadet. Vcera o pulnoci mi psal co delam jakto ze jeste nespi jestli nekoho mam v byte atd. asi zarli nebo nevim tak sem mu napsala i kdybych am nekoho mela ze jemu to uz muze byt jedno kdyz me opustil snad si nemysli ze me jeste bude hlidat kde s kym co dela uz mame kazdej svuj zivot tak mu po tom muze byt prd jestli nekoho mam. Ja ted ale o dalsi vztah nestojim chci byt chvili sama a urovnat si vse v hlave a az se treba najde nekdo komu budu moci duverovat s kym mi bude dobre a budu vedet ze mi bude vernej tak budu nad nejakym vztahem uvazovat driv ne. Jinak jako otec neni zase tak dokonalej kdyz mel malou minulou nedeli od rana do pondeli do vecera tak uz v nedeli v sest hodin vecer s tou svoji nanou v hospode a kdyz sem se ho zeptala takhle ty hlidas malou tak jen rekl mala uz spi a hlida ji matka takze on ji stejne vzdy necha na starosti sve matce a jde se bavit.
Odpovědět
suzamen: To je mi lito, hele. Tohle je presne typ cloveka jako muj byvaly, porad si chtel na me delat naroky a nesnesl pomysleni, ze bych ja mohla byt stastna, do toho presne, nevera z jeho strany. Asi to ani neni tim, ze jako se bal, ze mu budes neverna, a tak byl neverny, ale spis prave proto, ze tobe zacal byt neverny, tak se tak zacal chovat. Podles sebe, soudim tebe, jak uz tady kote napsala, to na nej sedi. A co se tyce maly, tak pryc, najde se spoustu chlapu, co uz to budou mit trochu v hlave srovnany a budou vedet, ze stridat zensky jak ponozky uz neni to, co oni od zivota cekaji. Je videt, ze tvuj muz je porad jeste nevyboureny a vymluva, ze zadny nebude verny, je kec, je to spsi jakoby omluva za to, ze ma proste milenku. Preju ti chlapa, co bude milovat jak tebe, tak i malou a bude se k vam chovat s uctou, jaka se od partnera ocekava... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jo uplne stebou souhlasim. Vcera v noci mi psal znovu jestli spim a kdyz sem se ho ptala proc mi pise tak pry jen tak, na tom mu rekla ze mi to od nej prijde divny a pak mi napsal ze se mu ten den nejak styska tak sem mu napsala ze me se styska porad a on mi psal to preboli mam vas moc rad tak sem mu napsala ja vim ze to preboli uz si trochu zvykam a pak uz nenapsal asi si myslel ze ho hzase budu premlouvat at se vrati ale to ne uz by to nebyl plnohodnotnej vztah uz by tam nebyla duvera porad bych ho podezirala a kvuli tomu bysme se urcite porad hadali je lepsi zacit znovu od zacatku s nekym jinym.
Odpovědět
Suzamen,len jedna otázočka.Prečo reaguješ na tieto jeho správy?Vykašlal sa na teba tak mu to môže byť fuk,čo robíš.Ja by som radšej za tie peniaze čo stoja zbytočné sms kúpila malej nejakú hračku.To má podľa mňa väčší význam.Tým,že s ním budeš takto v zbytočnom kontakte si len sama viacej ubližuješ.Keby sa pýtal na malú,tak OK,ale o sebe by som mu už nenapísala nič,lebo je možné,že práve leží na gauči s tou svojo husou a bavia sa na tebe.
Odpovědět
suz...asi tak,jak píše janka ;-)
Odpovědět
pro cocku: Hmm, asi je to dilema: milující manžel, které Tebe sexuálně nepřitahuje versus kamarád, který Tebe naopak přitahuje hodně. No můj osobní názor je takový, že některým mužům imponuje nedostižná (to jest vdaná) žena, a když ji dostanou, jdou zase o kousek dál. Něco jiného je mladická první pusa, něco jiného je pak každodenní sdílení života. Pro život je hodně důležiý manžel, který Tě má rád, je na něho spolehnutí, má rád i vaše společně dítě a kterého Ty přitahuješ. Píšeš, že ses vdávala z lásky, o pár řádků níže sei ale dočtu, že manžela sis brala víceméně ze soucitu. Tak kde je pravda? Neospravedlňuješ si před sebou samé své nynější pocity vůči manželovi? Víš něco jako výčitka svědomí, když ho nyní opustíš, že to vlastně děláš proto, že sis ho z toho soucitu brala. Je zřejmé, že kamarád má pro Tebe význam hlavně z hlediska té vášně, kterou zřejmě v manželství postrádáš. Vášeň a touha po někom je určitě hodně v manželství důležitá, a pokud Ti schází, tak holt hledáš zřejmě náhradu jinde. Ale polož si otázku. Až tu plnohodnotnou náhradu vášně najdeš, máš jistotu, že budeš opravdu šťastná? Jestli ano, tak do toho jdi. Ale i ta největší vášeň časem odpadne a zůstanou jen každodenní starosti a normální, obyčejný život. Stejně je rozhodnutí na Tobě. Tady na beremku Ti můžeme sdělit akorát naše názory, ale ten hlavní krok musíš udělat Ty. Přeji Ti, aby ses rozhodla správně. Hodně štěstí.
Odpovědět
Ahoj Suzamem, to co si tu čtu je, jako bych si četla vlastní popis mě a mé "první lásky"...naštěstí jsme nebyli manželé ani neměli dítě. Díky Bohu!! Ale jeho chování bylo úplně stejné a on byl nevěrný, já nebyla, stejně mě pak začal i bít. Trvalo to půl roku, než jsem se ho zbavila a asi rok to pak bolelo. Za toho konečného půl roku jsem si ale začala rozumět s klukem, se kterým už jsme pár zářitků měli. No a nakonec jsme spolu začali chodit, bydlet a ted po 6 a půl roce vztahu se budeme brát. Na toho prvního si už nevzpomenu. Ale bylo strašně těžké novému příteli začít důvěřovat a pochopit to, že to myslí opravdu vážně, miluje mě a je mi věrný. A samozřejmě i já jemu. Ještě pořád jsme intenzivně zamilovaní, takže statistiky že po půl roce opadává zamilovanost nejsou pravdivé. ;-) uvidíš, že bude zase dobře. A hlavně...ty máš to svoje malé štěstíčko, tak ted žij pro ní a uvidíš že se někdo sám objeví. Jo a taky po zkušenostech 100% souhlasím s Jankou369 !! Užmu o sobě nic nepiš a už vůbec ne, že se ti stýská. Bude otravovat jako ten můj ale nakonec přestane, a třeba si blbec s tou novou pipinou zbouchne prcka, jako to udělal ten můj po 3 měsících po rozchodu. Jen pro zajímavost, samozřejmě se nevzali, dceru nevychovává, nemá pořádnou práci....jednou jsme se náhodou potkali na ulici...a když jsem se ho ptala, proč spolu nezůstli aspon kvůli malý? Že prý přišel dřív domů a našel jí s někým v posteli... :-D tyhle lidi jsou na nic a určitě se nezmění! Pryč od nich. Pa a hodně štěstí..
Odpovědět
Profilova fotka
Holky ja sem mu sice taky napsala ze se mi styska ale ze si uz zvykam ze sem sama a na malou se ptal taky a navic mu pisu z telefonu kterej jeste plati on a bude platit dokud mi nevrati penize co mi dluzi pak si to cislo zrusim. Ja chci abysme zustali alespon trochu v kontaktu a dokazali se spolu normalne bavit uz kvuli te male kdyz se o ni budeme stridat. Muj bratr se se svou holkou taky rozesli po ctyrech letech a jsou kamaradi tak bych to chtela i ja...je to sice odvazny po tom co mi udelal ale nechci aby sme jeden druhyho pomlouvali a mala slysela jen samy lzi atd. na to ma jeste dost casu az bude velka tak vse pochopi jak to bylo a udela si vlastni nazor. Vcera jsem s nim dokonce mluvila na chvili se stavil tak se mi dokonce priznal kolikrat, s kym a kdy poprve me podvedl a to me docela vyrazilo dech...poprve me podvedl se svou byvalkou kdyz se narodila mala a on ji zapijel tak to bylo ani ne 5 mesicu po svatbe to je docela mazec...tak jsme chvili kecali a on ze musi jet a ja mu rikam ses tu chvilku a ani to kafe si semnou nedas a on ze musi ze jinak vi jak by to skoncilo tak sem ho uklidnila ze z me strany rozhodne nic cekat nema ze s nim uz do postele nevlezu. Dneska jdu s kamoskou parit tak se konecne zas po dlouhe dobe pobavim a odvazu uz se moc tesim :-D
Odpovědět
Profilova fotka
suzi, ja to chapu. mate spolu dite a pokud to zvladnes, je dobre spolu vyjit. Musim rict, ze te obdivuju, ja bych to nezvladla, rozhodne ne takhle brzo po rozchodu, casem mozna. preju ti hodne stesti, zda se, ze jsi na dobre ceste to zvladnout.
Odpovědět
Suzamen: no, uplne presne jsem se takhle chovala ke svemu byvalemu. Ze te potesilo, kdyz ti napsal, vid?? Je mi jasne, ze chces, abyste se k sobe chovali hezky jako pratele, ale dej si ruku na srdce, ze ty budes stale doufat a cekat, ze by konecne prozrel a chtel se k vam vratit. Ze kdyby on udelal krok a snazil se, ze bys ho vzala zpatky. Jenze, to by nemelo reseni, jelikzo by za cas udelal to same. nechci gho odsuzovat, ale tohle je presne chovani sobce!!! Kdyz se mu styska, proc predtim, nez se vyspal s jinou, nepomyslel na to, ze ma doma milujici manzelku a dceru??? Nezapomen na to, ze on udelal CHYBU!!!
Odpovědět
Jejda, nejak jsem to odeslala nechtene... ty se preci nemas za co omlouvat, ty jsi ted ta, ktera bude urcovat, jak se co bude dit dal, ty budes ta, ktera rozhodne. Ty budes ta, ktera neceka doma v koute na kazdou sms. Vim, tonouci se stebla chyta a ja, ikdyz mi muj byvaly moc ublizil, tak vzdycky se mi rozbusilo srdce, kdyz mi napsal a ja hned videla nadeji, ze me chce zpatky. Byl to pouze implus majetnickosti... Suzi, drzim palce a kdyby neco, klid mi napis do IP.. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Josefka: taky koukam ze to zvladam tak brzy po rozchodu asi je to tim ze sem zjistila ze to opravdu nema cenu se trapit a ze bude lepsi kdyz budem kamaradi. roozenka:nebudu lhat ano bylo mi to prijemny kdyz napsal taky se mi rozbusilo srdce ale na chvilku nez sem se zase vratila do reality. A asi budu jeste nejaky cas tajne doufat ze se treba bude chtit vratil ale ja jsem si skoro urcite jista ze bych ho zpatky nevzala po tom co sem se vcera dozvedela uz to neni mozny a navic bych mu vubec neverila a jen bysme se diky tomu hadali a o to uz nestojim. Takhle to bude lepsi a to ze si to pripoustim i ja je co rict.
Odpovědět
Suzi: Ko :-) lik vam je??
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?