Ahojky holčiny na super webu Beremese.cz i na Slovensku :-)
Mnohé z Vás už mají po svatbě a je to tak, že celou polovinu (50 % !!!) z Vás čeká během příštích několika málo let "první rozvodové řízení". Je to docela kruté, ale je to bohužel realita. Ano, každá druhá z nás tady na Beremese.cz to zažije. Taková je neúprosná statistika.
Jste holky už duševně připraveny na tuto budoucí eventualitu ? A Vy, které jste to už zažily, podělte se s ostatními o zkušenosti, jak první rozvodové kroky probíhají...
P.S. Předem se omlouvám za trochu "drastické téma", ale nemůžeme před tím zavírat oči, že ?
Radka (cicuvicka) 8-)
lucy222,driv jsme nemeli jiste na 100% bydlení a ted ho mame buduje se,tak jsem požadala o rozvod až ted.Jak píšeš tak jsem si nenechavala žádné zadní vrátka. Šlo jen o vyřešení bydlení.
laila,ach jo:-(,to zná,taky bylo ticho..drže se:-)
nmo já se snd ani vyjadřovat nebudu,zvláštní příspěvky,každý to máme nějak,je fakt,že já si protrpěla své,ale nemůžu říct,těším se na rovod.....manželství jsem měla těžké,když krátké,le stejně je to pro mě těžké....
jen necháu,si jako většina,plánovt svatbu,když nejsem rozvedená,už i protože nemůžu vědět,jk dlouho se to potáhne,když pominu další věci.....
každopádně přeji štěstí všem,kterým se ho podařilo najít napoprvé,napodruhé nebo nás teprve po rozvodu čeká a doufám,že bude jen a jen líp....
denisska,to datum co je v mém albíčku ohledně svatby tak není oficialní,jen s přitelem víme že se chceme vzit,a je jedno jestli za rok či dva roky,a pokud chcete vedet dalši plan tak planujeme i miminko.Ale to věčina zvás asi nepochopí když ješte nejsem rozvedena a mam takové plány.
jvp-bydleni se da vyresit garsonkou-cimkoliv, kdyz se chce.
Rikame si tu jen ruzne pohledy na vec, tak si z toho moc nedelej. Mne na Tvem pripadu vadi tohle.
Na jednu stranu nechapu Tebe, ale i Tveho manzu ci pritele. Mne by fakt vadilo, kdybychom se jen schazeli a on se vracel k manzelce...A to by mi mohl vykladat jak by chtel, ze si nerozumeji a ze tam jen prespi...
Den-dlouho jsem Te nevidela, snad vse O.K.
lucky222,bydlení se da řešit garzonkou,podnajmem,garzonka pro 3 lidi je mala,a my jsme nechteli davat tolik penez za podnajmi a ty jsou nekde hodne vysoké.A ted se hodi každa korunka,nevim kolik Ti je ale kompletní stavba a vybaveni neco stoji... A trosku musim brat ohled na syna ktery chodí do školy,a menit skoly každych pul roku nebo rok to jsem take nechtela,ty asi deticky nemaš nebo máš?
jezis, neni snad jedno, kde jvp bydli??
Ja mam kamaradku, ktera zije vedle manzela jako spolubydlici, je nestastna a stejne se kvuli decku nechce rozvest.
Moje druha kamaradka mela rodice a dalsiho "strejdu" a "tetu" ..... tem rodicum taky trvalo par desitek let, nez se rozvedli, prestoze kazdy o tom druhem vedel, ze ma nekoho jineho ....
Pokud to jvpin manzel neresi, tak kde je problem? Podle toho, co jvp pise mi prijde, ze jejimu m. je putna co dela. Proc by se mela jvp stehovat do garsonky - takhle to ma, jakoby bydlela se spolubydlicim. Misto najmu se mu dobre stara o ditko, no. :-)
To, ze resi svatbu a jeste neni rozvedena, no a co??? S pritelem uz nejakou dobu je, vi, ze si ho chce vzit, tak proc by neplanovali budoucnost? Zijeme snad ve stredoveku?
Ja jvp naprosto chapu, proste kazdy to resi jinak a podle svych moznosti .... na tom neni nic spatneho.
nazdar holky, tak koukám jak se to tu zas rozběhlo :-D
jvp - jako sorry, ale já se nestačim divit - naprosto souhlasim s holkama, hlavně s heliskem a s lucy a spolu s deniskou se nestačim divit, že plánuješ svatbu a dítě a ještě nejseš rozvedená :-N
+ mi přídou divný i další věci, ty seš bez práce, ale pod nos ti nejde, že manžel vydělává jen 10 tisíc, smradu sis všimla až po 11 letech ! atp........ vážně radši no coment, protože bych se musela sakra rozčílit a věř, že já sem hodně tolerantní člověk a je mi vpodsatě jedno, co kdo dělá pokud tim neubližuje ostatnim - u tebe si timhle jistá nejsem, zvlášt´ vůči tvýmu synovi :-(
jinak mýmu malýmu je 5 a půl, přes týden je doma s mym mužem (má nepravidfelné 12 ti hodinové směny, takže je třeba 3 dny v kuse doma) a pomůžou i babičky, když je v práci - s tim že tohle přes týden je dočasné, ted´budu týden chodit do práce v místě bydliště a pak dojíždět cca 35 km, s tím že pak to bude zase doma + je rozhodně lepší aspon nějaká práce než smrdět doma a stěžovat si jak to nejde (nuni k tomu, že ty bys za to nedělala, taky no coment :-|) + navíc odmala ho vedu k samostatnosti a né k tomu, že se bez maminky ani neuprdne, což vzhledem k tomu jak píšeš máš nakročeno jvp Ty :-|
jvp - takže dále tvou osobu a to co tu plodíš komentovat nehodlám.
ostatním holkám tady přeju at´maj rozvod co nejdříve za sebou, hlavně deniss a cam držte se ;-)
brumdinka: Jestli máš na mysli mou větu: "No a za 11 tisíc bych určitě mimo domov od manžela a dítěte přes týden nebyla!!! (ale neříkám, že to je špatné, to ne, je to na každém, jaké má požadavky). To bych se radši přestěhovala... :-N" tak nevim, proč no coment :-N :-D Co se ti na tom nelíbí? Jen jsem napsala, že za 11 tisíc bych dítě a manžela na týden neopustila, na to by mi museli dát sakra víc peněz, abych tohle udělala... Těch 11 by mi za to prostě nestálo. Buď bych se přestěhovala a nebo si našla něco, kam můžu denně dojíždět. Ale je to můj názor, jak bych to udělala já, ty a kdokoli jinej si to dělejte jak uznáte za vhodné vy ;-)
To je zajimavy, ze znam spouty lidi, co maji i maly deti a jezdi z Berouna denne do Prahy. Takze nechapu, proc ne JVP, obzvlaste, kdyz ji prijde, ze jeji manzel tak malo vydelava ;-)
mmmk,pokud bys četla pozorně tak já nebydlím v Berouně. Brumdinka,nevím proč bych si nemohla planovat život dál jaky bude,rozvod to je otázka pár mesícu.
Tak svatbu si jvp klidně plánovat může, ale s pevným datumem počítat moc nemůže, když neví, kdy bude rozvedená. Ale znám i takové holky, kteří se jeden den rozvedli a druhý se znovu vdávaly, takže jde všechno, když se chce... Prostě to riskly, objednaly termín svatby a čekaly, jestli do té doby budou rozvedené... Je to každého věc, jak si to v životě zařídí ;-)
A souhlas s mmmk, rozvod se může táhnout nečekaně pěknou dobu... Ale taky může být za chvilku hotový ;-)
Rozvod by se neměl ničim komplikovat,namžel souhlasi. ;-) a jak už jsem psala to datum svatby není oficialní,je jedno pokud se s přítelem vememe za rok či dva nebo tři....
nuni - přesně tu větu sem měla na mysli . jinak jestli si pozorně četla taky tam nebudu pořád, ale asi tam už nepojedu a budu jezdit těch 30 kilometrů na zácvik - což je sakra rozdíl - jinak to neni tak jednoduchý jak ty neustále deklaruješ, navíc tohleto nemám ráda, příde mi to jako takový to hogo fogo, že by za to ani nevstali z postele a radši se jako jvp budou válet doma a nadávat jak je ten jejich nemožnej, že nosí jen 10 tisíc místo, aby zvedly zadek a ořinesli taky aspon něco ]-(
+ k tomu, že jeden den se rozvedou a druhej vdávaj - jasně každej si to udělá, jak chce, ale mě osobně to nepříde normální - vpodstatě tim rozvod i svatbu devalvujete na něco tak přízemního jako že si jdu zejtra koupit rohlíky :-N
včetně toho jak si psala o těch tvých kamarádkách jak maj navíc ještě strejdu a tetu - no teda chudáci děti :-(
brum, uklidni se laskave! Ty zase vis vsechno nejlip a jenom to co delas a myslis si ty je spravny, ze?
to o tom strejdovi a tete jsem psala ja ..... ta moje kamaradka zrovna zadny velky chudak nebyla :-D. Oba rodice se nijak zvlast nehadali, vychazeli spolu dobre a na ni byli hodni ..... proste vsechno je o lidecha kdyz se lide dohodnou tak co.
jinak jvp psala, ze nemuze nechat maleho doma, protoze jeji muz se o nej neumi postarat - jedine co umi, je ohrat parky a s takovymhle bych ja teda rozhodne nenechala dite doma - aby jedlo tyden parky, to fakt teda ani za 20 tisic.
Akorat tady kolem sebe prskas jedovaty slova, ktery ublizujou - pokud si pamatuju, tak ty jsi se doma "valela" nekolik let .... jen jsi mela stesti, ze mas dobreho chlapa, takze pro tebe nebylo malo penez tou kapkou to pohara. Mas stesti, ze tvuj chlap se umi o maleho postarat a taky zijes v baraku s tchyni, ktera se o maleho jiste stara taky.
Chtelo by to trosku tolerance.
josefka ma pravdu,nejen že bych syna nenechala doma s manželem jen o parkach,ale nedovedu si přectavit ak by syn dopadl s prospěchem ve škole když jsem se manžela zeptala co jsou to slovesa tak odpovedel že neví!!! tak i z duvodu učení syna nenecham jen s manželem.A jak JOSEFKA píše brum se doma válela nekolik let,ja jsem bez prace 8,5 mesice.Tekže ty keci a rady nad zlato by mohla přestat dávat. A pokud manžel BRUM vydelavá hodně peněz tak se jí to radí...
baby ja vas citam pravidelne aj som bola na strane jvp a mozno aj som ale tiez mi pride divnych par veci a to ze no my mame dietatko ma dva roky aj jeden mesiac napriek tomu ze moj chlap drie za styroch je sice na manazerskom poste a mnohe si poviete co je to za drinu?tak tie co by ste sa tomu cudovali tak hlavne psychicka a neuveritelna zodpovednost...robi stale,doma je malokedy ked je tak potrebuje oddychovat co ja chapem ale aj napriek tomu sa o malu vie postarat tak ze by sa ini od neho mohli ucit...ja tiez pracujem styri hodinky denne okrem toho studujem externe ale mame to zadelene tak ze ja mam poobednu ked on volno tak je s malou a ked mam rannu mala je u opatrovatelky...tym sa nechcem chvalit co zvladame len chcem povedat ze to dieta jvp ktore spolu mate je aj jeho a nielen tvoje a ked si ho za osem rokov co mate syna nedokopala k tomu aby sa onho vedel postarat neviem ako si to vydrzala ako sorry ale keby sa otec mojho dietata nevie on postarat a nemohla by som sa nanho spolahnut tak mu zbalim kufre a dovidenia...to dieta si nemala sama... a k tomu ze nevedel co su slovesa,nedodrziava hygienu vie uvarit akurat parky,tak co si na nom videla ked ste sa brali?ozaj si chcela takehoto otca pre vasho syna?a este k comu si ho v manzelstve viedla?teda ja mam rada poriadok rada upratujem,varim staram sa o malu ale napriek tomu ked potrebujem ist k doktorovi s malou alebo co a nestihnem navarit tak navari moj milacik,aj operie aj uprace a mozno este lepsie ako ja no ale keby ho od zaciatku k tomu nevediem ze nebudem zit len pre domacnost tak sa toho asi tiez nedozijem...moj drahy bol cisty mamickar a ja som si ho musela naucit na ine...len mi nejde do hlavy naco si s takymto chlapom vobec zostala jedenast rokov?a propo brum chcem si ju zastat lebo nikto kto nema nejaky financne problemy nepochopi co je to robit aj za tych jedenast tisic...moj muz ma krasny plat ale mame vysoku hypoteku,vselijake poistky na nas na malu,telefony a podobne...preto som popri materskej zacala pracovat lebo sme to jednoducho potrebovali a aj tych dvesto eurmesacne navyse nam pomoze velmi...a keby mam cestovat kvoli praci kde je urcite aj moznost karierneho rastu co myslim u brumdinky je tak jazdim ale asi aj preto ze mam niekoho na koho sa mozem spolahnut...a toto jvp ty v svojom este manzelovi nemas ale pytam sa neni to trochu aj tvoja chyba?nechcela som nikoho urazit len uviest moj priklad ze bud to bude tak ako sa dohodneme alebo nijak...dufam ze ste ma pochopili pekny den prajem
brumdinka, tak mi ted vysvetli, vcem jsi lepsi nez jvp .... ty o jvp muzes psat, ze se vali doma a o tobe to nikdo psat nemuze???? Schvalne jsem uzila tva slova a jeste jsem to na rozdil od tebe dala do uvozovek .... vedela jsem, ze te to nastve - alepson vis, jak se jvp citila, kdyz to cetla.
btw - nemyslim o jvp, ze se vali doma dobrovolne a ani jsem si to nikdy nemyslela o tobe a sama moc dobre vis, jak je tezke praci sehnat, tak nechapu, proc plives takova zla slova.
Ja nerikam, ze je normalni mit extra strejdu a extra tetu - ja jen rikam, ze kdyz se to stane a rodice to vezmou normalne a diteti to vysvetli, tak je to skoro lepsi, nez kdyz se doma hadaj a dite netusi proc, neby si myslis, ze ta druha verze je lepsi?
jvp - nespadni do stejneho tonu jako brum, nemas to zapotrebi .... ona mozna byla bez prace taky nekolik mesicu (ja nevim presne, mela jsem pocit, ze to byly dva roky, ale mozna se pletu). Podle toho, co jsem vypozorovala z jejich prispevku, taky nemeli moc penez, ale ma chlapa se kterym je spokojena a pak se to preci jenom snasi lip.
ki.ka myslela jsem že se manžel zmení,ale bohužel asi jsem ho pred svatbou dobře nepoznala,a co se týče on a syn tak když byl naličky neumel si sním ani pohrat naucit pisnicku poznavat byrvicky čist pohadky a to me hodne vadilo.A dodnes je to stejne,nema zajem ho nekam vzít na hrad do zoo ma argumenty že nikam netrefí on zna jen cestu k jeho rodicum nikam jinam.Dokonce když se malí narodil tak do porodnice prijel až za 3 dny po porodu.A to jen proto že by si musel vzit dovolenou už tímto jednaním me ztratil......
ki.ka kazdy jsme jiny, nekdo si dupne hned na zacatku, nekdo doufa, ze se neco casem zmeni .... nekdo ma odvahu udelat zmenu hned, jiny az po 11 letech. Jsi dobra, ze to takhle zvladas, ale ne kazdy ma tu silu a schopnosti a moznosti.
Neni vsechno cernobile a ted je uplne irelevantni, jestli jvp neco udelala nebo neudelala pred 8 -11 lety. Kdyz je clovek zamilovanej, spousty veci nevidi a ty se rozlezi az pak .... vzdyd i holkam, ktere jsou doma tyrane a mlacene trva strasne dlouho nez se odhodlaji odejit a jestli vubec ....
Clovek dela chyby a nekdy i opakovane ....
Dulezite je, ze jvp nasla svoje stesti, ja za sebe ji ho moc preju a uz sem na toto tema prestanu prispivat, abych tady nevyvolala nejakou hadku. Ma o tu byt o pomoci jinym ne o tom nekoho rozebirat a vyslychat a soudit.
Jvp - a na co jsi teda čekala dalších šest nebo sedm let, co jsi dělala, jak ses k tomu postavila, jak jste to řešili, jak dlouho jsi chtěla čekat, že se změní...??? =-)
App. děvčata, co jste těžce alergické na Brumdinku, přečtěte si občas i po sobě své příspěvky, plné opovrhování, obviňování, dokonce jejího zklidňování pomocí vykřičníků... :-|
Patřím mezi ty, které si taky servítky někdy neberou, ale současně potom při při střetu a výměně názorů používám argumenty, a vy se u vzájemně jenom osočujete a přitom jde jen o jiný pohled na věc k danému tématu... Prostě se tu objeví její nick a to je jak červenej hadr na bejka... :-p :-D
Někdy fakt k vyjádření názoru opravdu není nutné slovíčka nosit na zlatém podnose a do toho se ještě div neomlouvat, jestli náhodou zakladatelku tématu nanahněvám... abych teprve pak mohla říct, jak to vidím já... Takhle nasyrovo a napřímo jako to dělá Brum to vyhovuje třeba i mně. Nejen tady, prostě obecně. Než nějaký pentličky kolem toho, tak to radši pravdu a názor natvrdo od druhého. Pokud to jiné uživatelky fóra nezkousávají, jooo, tak to potom sorry, chyba není na našem vysílači...