Holky, když se vás někdo zeptá proč se chcete vdávat, že je tolik rozvodů a rozvodový proces je složitější než obyčejný rozchod, že v sociálním systému není moc východ pro sezdané, že žít jako v manželství se dá i na psí knížku apod. tak co odpovíte? :-)
Většinou se ptají ti, kteří to se vztahem moc nevyhráli, aneb podle sebe soudím tebe... Po tom, co za emoce jsme si prožili ve svatební den a jak náš vztah vnímám teď, tak bych už nikdy netvrdila, že to je "jen papír."
Svatbu máme za 3 týdny, jsme spolu 6 let, zatím se nás na to nikdo neptal. Ale odpověď by byla taková, že se máme rádi, chceme náš vztah povýšit o něco výš. Děti bychom chtěli :-) Poslední rok, ale čím víc se svatba blíží, jsem šťastnější, že budeme manželé, nejde to pořádně popsat, prostě pocit štěstí a lásky :-)
Nám teda tuhle otázku nikdo nepoložil, ale kdyby jo... tak pro mě bylo na svatbě vždycky nejdůležitější to, že si chceme oficiálně říct, že jsme rádi, že jsme se potkali a chceme spolu zůstat :-) Nicméně co máme děti, tak se přidal praktičtější důvod: dost mě štve to telefonování učitelkám, jak píše @inah91 Člověk se přestaví a pak musí ještě vysvětlovat, kterýže to dítě k němu patří... nemluvě o tom, když jdete s dítětem k doktorovi a ten vás automaticky oslovuje příjmením, který není vaše :-D
@harley23 Tohle rýpání taky nechápu. Přítelova rodina se na svatbu začala ptát hned, jak jim prozradil, že má přítelkyni... on se ale rozhodl, že v žádném případě to nebude dřív než děti, protože po svatbě by se všichni ptali na ně. Tak jsme si pořídili dítě a otázky na svatbu se ztrojnásobili a nejvíc mě dostalo, že se mě lidi 3 měsíce po porodu začali ptát, kdy bude druhý :-D
@ashaki Já si myslím, že tohle je věčný koloběh, nejdřív se ptají na svatbu, pak na děti, pak se řeší, zda nějak dlouho nekojíš a co by děti v daném věku měli dělat, když odrostou znovu tě začnou buzerovat kvůli škokám, které jste vybrali... a ať uděláš cokoliv, vždy to bude špatně...
Takže jsme se s manželem rozhodli mít náš svět a strašně nás baví si vymýšlet originální odpovědi na tyto trapné a osobní otázky. Zatím vede odpověď:
Ty nemáš ráda děti? - Ano, mám, středně propečené s česnekem.
Tam mám jistotu, že už se mě nikdo na nic dalšího nezeptá :-D
Přesto, že tím nezískáme vlastně žádná práva, chceme před rodinou a před přáteli stvrdit, že spolu chceme být, že to spolu myslíme vážně a že se máme rády.