Mám za sebou velkou svatbu v kostele

Ahoj, měla jsem velkou svatbu v kostele. Ráda Vám odpovím na dotazy týkajících se zbytečností na svtabě, organizace a podobně. Tedy na všechno, z čeho jsem měla strach já a nikdo mi neopověděl :-)
Odpovědět
ahoj Leny82, zajímalo by mne, kolik si mám do kostela připravit písní (budeme mít obřad bez mše) a jak ty písně mají být cca dlouhé? (mám zpěvačku, varhaníka a violoncellistu). Gratuluji ke svatbě a přeji mnoho štěstí do manželství :-)
Odpovědět
@baruska171 Také jsme měli bez mše. Já potřebovala 3. Jednu na nástup ženicha, druhou na můj nástup a třetí na odchod. Pokud ale tvůj varhaník není z kostela, kde se budete brát, je třeba se sejít s farářem a dohodnout se ještě na skladbě, která se hraje při rozjímání, při té se i zpívá.A je potřeba, aby si dohodli signály, kdy začít. Délka těch třech písní určitě stačí kolem minuty, ta během obřadu je na domluvě dle potřeby rozjímání. Jinak kombinace je úžasná - také jsme ji měli a musím říct, že všem běhal mráz po zádech. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@leny82 co všechno považuješ jako zbytečnost na svatbě?
Odpovědět
Chtela jsem se jen zeptat jestli jste nejak zdobili kostel a kdyz tak jak.Prave moc insiraci jsem tu nenasla tak by me to zajmalo :) Prevazne maji holky na lavicich masle jenze me to nejak nesedne.
Odpovědět
@masim89 Asi budu trošku kamenována, ale všechno na stole kromě ubrousků. Jako na fotkách hezký, ale pak to akorát zavazelo. Měli jsme i plovoucí svíčky, do chvíle, než je na sebe zvrhlo první dítě. Za naprosto zbytečný považuju polštářky pod prstýnky, protože je to takový fofr, že je vidíte jen vy dva a stříbrný tácek z kostela byl úplně v pohodě. Pak přehršel výzdoby na autech a rovněž jsem nechala ladem své oblečení na převlečení. Rovněž různé klece na přání ke svatbě zůstaly uplně prázdné. Co naopak bych chtěla zdůraznit je voda před obřadem i pro ženicha. Manžel se mi málem v kostele skácel. A pozor taky na vlasy, jak jsem je měla utažené a nejsem na to zvyklá, tak mne začala strašně bolet hlava a ještě před kostelem jsem si účes pod závojem povolovala.
Odpovědět
@verunka11221 No z kostela, se přiznám, jsem byla maličko zklamaná. Mašle na lavicích a lehká květinová výzdoba před oltářem byla málo, ale já jsem výzdobu znala jenom z pohádek a tam to měli vždycky zaplněné :-) Existují takové válce, to kterých se zapíchají kytky a ty lemují lavice, to vypadá moc hezky, dělá to takou bránu. Spíš bych volila variantu válců před oltářem, kytici pod ním a židle potažené takovým tím bílým suknem. Nám tam vrazili takový ty komunistický. Takže šaty za 15 litrů a hrnula jsem se kostelem si sednou na vošoupaný hnusný židle :-) :-) Na fotky výše varianta bude moc hezká. Na lavici můžeš vyzkoušet takové podobné stuhy jako vyhrávají koně na dostizích , květina a z ní dvě dlouhé mášle:-) :-)
Odpovědět
@leny82 myslím, že jakou výzdobu jsi si zařídila takovou jsi měla. Nevíš kdo by asi platil nějaké válce plné květin? Takže příště když vrazíš 15 litrů do šatů tak vraž něco i do výzdoby kostela a budeš spokojená.
Odpovědět
@majanax Spíš jsem se nechala ukolébat fotkama a slibem organizátorky, že to bude takové.A popravdě mne vůbec nenapadlo, že ty židle budou holé, protože na ostatních fotkách z toho kostela byly normálně zabalené. Válce se dají udělat tak, že nemusí být uplně tak šíleně drahé, jak to vypadá. Řešila jsem i tuto variantu. Stačí je chytře zkombinovat se zeleným, nebo se dají i pujčit s umělými květinami. No, doufám, že "příště" žádné nebude a tebe bych požádala o méně agrese. Není nutná.
Odpovědět
@leny82 a máš nějaké fotky :-)
Odpovědět
@majanax Mám, ale nesedím teď u svého notebooku. Nicméně uvažuju o tom, že bych sem hodila fotky typu katalog/realita.Ale nevím, zda by to bylo k něčemu platné, možná tak pro pobavení.
Odpovědět
@leny82 myslíš jako představa/realita? Myslím, že to by bylo ohromně zajímavé, :-)
Odpovědět
@leny82 Prave ze ja do toho az tak moc vrazet nechci.V kostele jsou krasne lavice,podlaha nova a je krasne prosvetlenej.Jen co mi je lito ze z venku nevypada jak kostel.Vnitrek je dost jednoduchy tak si nejsem nicim jista :-( Pridavam fotku z venku a fotku interieru ale z jineho kostela ale tak nejak je to podobnej styl.Ten nas nema oblozeni u oltare,lavice jsou krasne, drevene a podlaha tez drevena.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@baruska171 každý farář to má jinak...my měli písní 5 ..některé musí být krátké, některé dlouhé, některé tiché a některé klidně hlasité ...záleží na faráři
Odpovědět
@ leny82 Ahojky, zníš nějak smutně a zklamaně, ale doufám, že se mi to jen zdá ... Sice jsi měla svatbu loni, ale určitě by bylo super, kdybys přispěla prosím i s nějakými fotkami, velmi děkuji. Víš, někomu se stejná fotka výzdoby může zdát málo a někomu zase tak akorát. Každý jsme jiní a co tebe mohlo zklamat, druhého může naplnit spokojeností. Někdo si přeje honosnou svatbu, někdo milou a menší. Věřím, že z fotek si každý vezme to své...
Odpovědět
@leny82 tak jak si se rozmyslela s těma fotkama?
Odpovědět
Mě by tedy spíše zajímalo, co je přesně tady představováno pod pojmem "velká svatba v kostele" a jak moc se v tomto směru diskuse liší od jiných typů a velkostí svateb... :-)
Odpovědět
@punticka myslím, že tady už se to od leny 82 nedovíš :-(
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?