Ahojky holčiny nevěsty a maminky,
zajímal by mě váš názor na to, kdy je dobré mít po svatbě první miminko. ;-) Co znám, tak po svatbě si spousta párů ještě užívá relativní klid bez větších starostí a miminko je často odkládáno. Má na to vliv kariéra, bytové podmínky ?... Jak to vidíte vy a jak jste na tom ?
Radka
(cicuvicka) :-)
@sedivka Jo tááák, tak to jo;-) Je pravda, že takhle bych zblbnout nechtěla... :-|
A já antikoncepci vysadila už v říjnu (začínala jsem po ní blbnout), ale pro miminko jsme se rozhodli až po svatbě...
@jana_alex No taky si to skoro vždycky řikám ;-) To prostě nejde na to nemyslet ;-) Ale jako zatím se to snažím moc nenervovat a rozhodně neřikám manžovi, že dneska děláme miminko ;-)
@bella22@kucirlib Děkuju :-D ale zatím je to tajné info, doma to neví a v práci už vůbec ne ... zatím je pár vyvolených, prásknem to koncem září po svatební cestě ;-) My se ani nezačali snažit, nějak nám to vyšlo "nedopatřením" :-N
@kucirlib :-) No to já naštěstí taky ne a hlavně by to asi ani nemělo žádnou odezvu:-) On si strašně věřil, tvrdil, že mi hned napoprvé udělá osmerčata:-D A pak se děsně divil, když jsem to dostala:-)
nám se taky povedlo napoprvé...teď už jsem na konci 6. měsíce a musím říct, že nejhezčí zážitek byl zatím včerejší 4D utz...hlavně už víme co to bude..a můžeme JÍ nějak říkat:)já druhé čárce taky nevěřila...byla hodně slaboučká..myslela jsem, že test je vadnej
@jana_alex každý den ve stejnou hodinu, nejlépe hned po probuzení před jakoukoli aktivitou. Neměly byste jít ani na záchod, pak už to vyjde jinak. Já ale myslím, že když už tomu chcete pomoct, tak to radši ovulačním testem.
@jana_alex@bella22 No ve stejnou hodinu, to pochybuju že někdo zvládne. Prostě se měřím každý den hned po probuzení. No ty testy, nevím no, ale díky za tip. Ale popřemýšlím nad nimi. Musím juknout taky kolik stojí.
@jana_alex určitě, s měřením BT bych se ani neobtěžovala...Koukneš na návod a pochopíš. V podstatě čůráš na test podobnej tomu těhotenskýmu a čekáš, až se objeví silná čárka - to je nejvyšší hladina toho hormonu. Poté dochází k uvolňování vajíčka v rozmezí několika hodin. Ideální je ale zkoušet den před i den po, pro jistotu.
@jana_alex já přesně nevím, nestihla jsem to zkoušet, jen jsem se o to trochu zajímala s představou, že se budeme snažit rok. No bylo to hned. Myslím, že po tý silný čárce je nejlepší to v rozmezí několika hodin (to uvolňování trvá, myslím, 12 hodin) zkusit několikrát. A druhej den taky.
@jana_alex no jo, to je pak hned složitější. Tak aspoň jednou:). Já ty testy nepropaguju, jen říkám, že s měřením BT bych se neobtěžovala a ovulační testy mi přijdou jako dobrej pomocník, když už se třeba nějakou dobu snažíte...
@jana_alex@bella22 No zkoušet několikrát ano, ale tak jednou denně a třeba tři dny po sobě. Den před ovulací , v den ovulace a den po ovulaci. Ale prý aby byly vyzrálé spermie je dobré jen 2-3x týdně . Tak jsem z toho množství informací celá zblblá- :-D
Tak já zajdu koupit ten test. Stovka měsíčně je v pohodě. To měření je šílený, měřím dva týdny a upřímně pěknej "vopruz" i v době digitálních teploměrů.
@kucirlib den před ovulací jednou, v den ovulace víckrát a den po ovulaci taky jednou, pokud chcete vědět, kdy to má význam. Jindy v měsíci je to prostě zbytečný, tělo funguje takhle.
@bella22 To já vím, že jindy je to zbytečný, ;-) krom toho že to člověka baví x-)
V den ovulace víckrát, no max. ráno a večer, těžko si na to vezmu dovolenou ;-) a manžel taky ))))
Ale co s tou zralostí spermií? :-D :-D :-D
@kucirlib no ono je to asi náročný, to je fakt...taková řízená inseminace:-D. Zralost spermií nevím, to jsme nijak neřešili...Když si představím, že se pak někdo ještě speciálně snaží o určitý pohlaví, tak to je na blázinec...:).
@kucirlib Libu a neskáče ti ta teplota každý den jinak? já si neumím představit, že bych odlišovala nějaký desetiny stupně, když tam máš tolik různých faktorů, které můžou ovlivinit teplotu těla zrovna v daném okamžiku.
@bella22 Luci, a jak poznám, kdy mám ovulaci (abych si mohla den před udělat test), když nemám třeba úplně přesně pravidelný cyklus? To mám asi smůlu, co?