Ahoj nevěsty, ráda bych se vás zeptala, z jakého důvodu vás vaši nastávající požádali o ruku. Protože už nejsem dvacetiletá (ani třicetiletá) holka plná ideálů, tak nějak mi připadá, že se pánové žení z naprosto jiných důvodů, než jejich vyvolené. Taky jsem si dělala nějaké soukromé průzkumy, a nejčastější odpovědi od ženatých (často celkem spokojeně ženatých!) mužů byly:
- byli jsme spolu dlouho a ona to čekala
- byli jsme spolu dlouho a jí docházela trpělivost, bál jsem se, že když se nevyslovím, frnkne mi
- byli jsme spolu dlouho a tak nějak se to očekávalo (tlak rodiny atd. se stupňoval)
- chtěla dítě, tak jsem ji požádal o ruku, protože se to sluší
- už jsme měli děti a byli spolu dlouho, tak aby se to zlegalizovalo
- aby pořád neotravovala
Myslím, že my, holky, bereme svatbu jako oslavu lásky, ne jako něco, co se "musí"... Jak to máte vy, případně vaši známí?
Z ciste statistickeho hlediska by me zajimalo, kolik kolegyn z predchozich stranek, ktere si jejich manzel bral pouze a jedine z velke lasky (skoro vsechny samozrejme :-D), jsou stale spolu a stastni. Pevne doufam, ze vsichni ;-) Zvlaste pote, co jsem tu dnes zaregistrovala smutnou zpravu od jedne byvale nevesty, ktere manzel po roce po svatbe sdelil, ze miluje jinou a chce rozvod :-p Troufam si smele odhadnout, ze dnes, po trech letech od zalozeni diskuze, bude realita trochu jinde - nikoliv ale proto, ze bych to prala/ neprala (chran buh!), ale jedine proto, ze statistiky hovori jasne. Ale samozrejme cim vice spokojenych manzelstvi, tim lepe, o tom zadna :-)
četla jsem: "existují muži, kteří opravdu chtějí žehlit?" :D to by bylo zajímavější téma :-)
jasně, že chtějí (někteří), a k úvodnímu příspěvku: to, že tyto důvody udávají, může být taky trochu tím, že jim přijde trapné "přiznat", že prostě s ní prostě chce být, že jí má ten chlap rád, chce s ní mít rodinu a takový ty romantický věci, který říkají chlapi svým manželkám a nejbližším kamarádům, ale před společností to nějak shodí. A děláme to i my, taky většina nemluvíme pořád o romantické lásce, i když si to jako ženy na rozdíl od chlapů můžeme dovolit.