Ahoj, mam otázku, píšu kartičky na zasedací pořádek a nevím, jak nazvat přítele mamky..Říkáme mu křestním jménem,ale vede mě k oltáři a otce tam mít nebudu. A jelikož budu mít napsáno maminka nevěsty,maminka ženicha,otec ženicha a přijde mi blbý tam pak napsat Jarda :-/
Pan Petr nebo Petr Pavel, běžně jsem se setkala se jmenovkami se jménem a příjmením (a žádné jako to babička nevěsta atd. , ale prostě Božena Petrová snad babka ví jak se jmenuje a dosedne na příslušnou židli) :-D
@lluckaa15 vidíš, to mě ani nenapadlo, ale budu řešit podobnou věc. Přítele ženichovi maminky (přišlo mi divné napsat přítele přítelovy maminky :-D ). Ale asi ho taky napíšu jménem, příjde mi to takové osobnější a míň krkolomné než přítel nevěstiny maminky..
My budeme hostům dávat jmenovky místo vývazku a tam bude určitě, v jakém vztahu k nám jsou. A váháme, jestli jim psát jen křestní jména, nebo celá. Na stůl jmenovky neplánujeme.
No já pravě píšu všude u rodiny třeba maminka Alenka,babička Maruška, tak nevím no, asi to budu muset celé změnit,přijdé mi blbé tak pak napsat jen jméno,ikdyž u kamarádů mam jen jména..
@lluckaa15 no třeba maminka nevěsty bych nechala, ono do čela stolu si nikdo místo hledat nepůjde, jde spíš o ty ostatní. A třeba babičky u nás rodině běžně křestním neoslovujeme, ale mluvíme o babičce Voráčkové a Vomáčkové tak proč to nenapsat i na jmenovku. Nakonec jaké si to uděláš takové to máš :-)
Tak to vidím tak,že to přepíšu a napíšu tam celá jména i s příjmením..Každej bude vědět,že ,,tady" je jeho místo,nikdo se nebude cítit uraýeně a bude klid :D
@lluckaa15 Napsala bych bud' jenom jmena, nebo pokud chces opravdu napsat ''Maminka Nevesty'', tak muzes napsat ''Maminka nevesty - Alena'', ''Otec zenicha - Pavel'', ''Pritel maminky - Jarda''.. a mas to. :)
já bych napsala jen jméno. A že u ostatních máte i něco k tomu (babička, teta...)? Myslíš, že si toho maminčin přítel opravdu všimne, nebo že si toho kdokoli všimne? :) Myslím, že ne, pokud mu říkáš Jardo, bude hledat cedulku s nápisem Jarda, ne partner maminky (to podle mě i tu jeho funkci trochu dehonestuje, když už to budeme hrotit, protože to vypadá, že tam je jen jako doprovod svatebního hosta).
Já bych toho Jardu napsala. A třeba bych ty hlavní postavy (rodiče, ženicha s nevěstou) udělala nějak víc zdobně, třeba přidat srdíčko, pokud ho bereš jako tátu...