Vaření, pečení atd., nejen pro všechny správné ženušky

@kitinka76 @barbora_b a další šup, šup holky - NAŠE téma!
Odpovědět
1
2
5
Profilova fotka
S pečením by se nemělo otálet do třiceti :-D Je to nebezpečné k naší psychice a rozvoji a ták vůbec :-D Takže recept na muffiny: 2 hrnky (310 g) mouky (používám celozrnnou) 3/4 hrnku třtinového cukru 2 lžičky kypřícího prášku 1 lžička mleté skořice 1/2 lžičky sody na pečení 1/2 lžičky mořské soli 1 hrnek zakysané smetany (můžete použít i plnotučné kysané mléko) 120 g másla 2 velká šťastná vejce 1 lžička vanilkového extraktu 2 hrnky rebarbory (oloupané, na malé kostičky nakrájené) na posypku: 3 lžíce třtinového cukru 1/2 lžičky mleté skořice Předehřejte troubu na 200°C. Připravte si rebarboru. Formu na muffiny vymažte nebo vyplňte papírovými formičkami. Ve velké míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, skořici, sodu na pečení a sůl. V malé míse smíchejte smetanu, rozpuštěné máslo, vajíčka a vanilkový extrakt do hladkého krému. Lehce vmíchejte smetanový krém do moučné směsi, tak aby se vše propojilo, ale nepřemíchejte! Jemně vmíchejte rebarboru a rovnou plňte formičky. Posypte povrch těsta směsí cukru a skořice, to dodá muffinům křupavou krustičku. Pečte 18-20 minut, nebo otestujte špejlí… Nechte lehce vychladnou na roštu, některé formy mají teplotní setrvačnost, tak ať se chladí ze všech stran.
Odpovědět
Čokoládové muffiny: -1 nastrouhaná tabulka čokolády -1 nasekaná tabulka čokolády -200g hladké mouky -100g moučkového cukru -1 kypřící prášek -1 vejce -1 bílý jogurt -0,5dcl mléka -100g másla Všechny ingredience smícháme a vytvoříme těsto. Troubu si předehřejeme na 200°C. Formu vymažeme máslem, vysypeme polohrubou moukou a lžící naplníme těstem -pozor nabyde! Pečeme 15-20minut. Poznámka autorky: krásně to voní, jde to lehce vyndat s formy a dokonale to chutná :-D .
Odpovědět
Profilova fotka
@barbora_b jak se pozná šťastné vejce od nešťastného??? :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@barbora_b ta křupavá krustička zní dobře, určitě vyzkouším :-)
Odpovědět
Profilova fotka
recept je z koníka a u nás měl velký úspěch Afrika řezy Těsto: 200g cukru, 200 ml oleje, 3 vejce, 200g polohrubé mouky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 1 lžička sody, 2 lžičky skořice, 125g jemně strouhané mrkve, 125g rozmačkaného banánu, 50g strouhaných ořechů. Krém: 100g změklého másla, 100g cukru moučka, 250g tvarohu, 1 vanilkový cukr, mleté ořechy na posypání (3–4 lžíce) Cukr, olej a vejce v míse dobře rozšleháme, přidáme banán, mrkev. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a sodou, skořici a oříšky. Promícháme. Nalíjeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme při 175C. Po vychladnutí natřeme krémem a posypeme ořechy. Necháme ztuhnout v chladu. Krém: Máslo vyšleháme s cukry a tvarohem do hladkého krému.
Odpovědět
Taky se přidám, jestli vám to nevadí. A to s takovou zdravou dobrůtkou např. pro děcka... Zapečená exotika v domácí klasice 5 větších jablek 150 g másla 5 lžic medu 200 g oříškové směsi krystal jeden velký pomeranč 2 citrony nebo limety dle chuti Z jablek si nejdříve odkrojte vršek ("odvíčkujte je") a zbavte je jádřinců. Vydlabejte je. V kastrólku si rozehřejte máslo a vložte do něj oříšky, nechte je pořádně prohřát. Do směsi másla a oříšků vložte pět lžic medu a chvíli povařte, než se med pořádně rozpustí a směs se spojí. Do zapékací misky vložte vydlabaná jablka a dno zalijte vodou. Vydlabaná jablka naplňte směsí z kastrůlku (případně dle chuti můžete trošku zasypat skořicí). A dejte péct do trouby. Příprava trvá jen krátce, dokud jablka nezměknou. Poté je vyjměte ze zapékací misky, rozložte na talíře. V malém kastrůlku si z krystalu začněte připravovat karamel, přidejte do něj ale šťávu z pomeranče a citronů. Nakonec jablka přelejte tímto exotickým karamelem. Můžete je ještě přizdobit domácí šlehačkou...
Odpovědět
Jo holky a nemusíte jen vkládat recepty, ale tak celkově pokec o jídle a tááák :-) 8-) ...
Odpovědět
@framboise Ahojky. Tak u nás co se týče jídla: Jeět+ když sme neměli svůj barák a bydleli společně s našima, tak přítel snědl vše co se uvařilo a nic neříkal. Od té doby, co bydlíme v našem a vařím jen já (vařím stejná jídla, jako u našich), tak najednou zjišťuju, že mu polovina z toho ani moc nechutná, že o ty jídla nijak extra nestojí :-) No já bych ho majzla :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@ligeja můj muž teda sní všechno, ale bez jakéhokoliv komentáře :-N takže vlastně nevím, jestli mu chutná, nebo né ]-(
Odpovědět
Takže když nevařím, tak nejsem správná? Nebo nejsem žena? Tak jsem asi nesprávný muž :-D
Odpovědět
@jiss Káplas na to :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Kdo mě pozve na guláš :-D :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ahoj holky, taky se k vám přidám, tady se mi bude líbit:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak muffiny určo vyzkoušim :-) Tohle férum je dobrej nápad, až najdu recept na karamelovou dobrotu, tak vám to sem taky dám :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@kitinka76 ščastné vajo není osraté :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@mon_88017 okakánkované!! nepoužívej vulgarismy moníku :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@chris_n manžel bude v neděli guláš vařit ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kitinka76 tak to asi přijdu :-D
Odpovědět
@chris_n Jéé tak na guláš mám super recept! taťka říká, že je lepší jak mamčin a je dalo by se říct bez práce! Guláš v troubě bez míchání :-) .
Odpovědět
Holky napadá mě tolik věcí, ale nevím z kama začít :-D ! Tak třeba co vy a jídlo a Vánoce? A ještě jaké je nej jídlo vašeho muže? Mého rajská omáčka :-) . Akorát se bojím, že mě toto fórum bude nutit stále jíst. Ale co...od té doby co mám tu "novou" váhu... ;-) 8-) :-D :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@framboise můj budoucí muž miluje všechno jídlo, co je sladké. Naopak já ne... Co se týče Vánoc, nejím cukroví. Ale po salátu a řízkách se můžu utlouct :-D
Odpovědět
@jiss Já nevařila a nepekla do 19ti. Doma jsem musela dělat spíš ty pomocné prácě jako škrabání brambor apod. a mamka si radši vše udělala sama, protože viděla, že se do toho moc nehrnu. Dokonce jsem vykřikovala, že mě to nebaví a nikdy bavit nebude :-D :-D . Po maturitě jsem se odstěhovala - v těch 19ti a začla hned od začátku vařit. Prostě jsem měla hlad a chtěla jíst něco dobrého :-D . Tak 5 let skoro denně vařím...teda pokud je doma manžel dřív jak já, tak vaří on a rádi chodíme spolu i do restaurací, ale trošku už "odvařeno" mám :-) . Jo a on před 2mi lety neuměl (resp. nikdy nezkusil udělat) ani topinky :-D .
Odpovědět
Profilova fotka
Tak já moc nevařim a co má přítel nejradši je těšký říct, páč on jí všechno,ale miluje syrový těsto na cokoliv, ať je to kynutý nebo listový. A vánoce, miluju cukrový a přítel s jeho mamkou sou super sehranej tým, ona dělá těsto a onn peče a dělá zbytek, takže je dokonalý :-D
Odpovědět
Profilova fotka
tady se asi zabydlim:-) mnam:-) vareni a peceni, to je moje:-) jen co nekde vyhrabu recept na senza cokoladovou babovku, hodim vam ho sem:-)
Odpovědět
@framboise Dobrá diskuze ;-) Peti kdyžtak mi do zpráv hod recept na ten tvuj guláš ;-) .............. Můj sní vše, hlavně nejraději řízky ,ty by mohl snad každej den, a vše co je smažené ;(hranolky, sýr obalovaný....atp)
Odpovědět
Profilova fotka
@framboise posles taky prosim ten recept na gulas? nekde kolem me proplul mailem, ale nemuzu to nikde vyhrabat
Odpovědět
@rozzaarka Gulasek jsem varil vcera :-) Dyt na tom nic neni.. sadlo, cibule, hovezi maso (za me svickova nebo hur zadni), cervene vino, pepr, gulasove koreni od antonina, paprika, chilli, sul, voda a 2-3 hodinky casu. A nejlepsi je pochopitelne dalsi den, az se rozlezi...
Odpovědět
@01alka @rozzaarka Guláš z trouby 2 kostky hovězího bujonu (já používám Alnatura) 3 lžíce škrobu (solamylu či maizeny) NEBO můžete udělat guláš bez zahuštění a zahustit až na konci na plotně. Tak to dělám třeba v případě, že ho dělám skutečně hodně - dělám guláš v troubě, přeliji do velkého kastrolu, přidám vodu, hotovou tmavou jížjku, přivedu k varu. 1 kg hovězího masa (nejlepší je kližka), nakrájeného na kostky NEBO vepřového - skvěle chutná v obou variantách 3 větší cibule, nakrájené 5 stroužků česneku, oloupaných 2 lžičky gulášového koření 3 lžičky sladké papriky sůl a pepř 1 chilli paprička (sušená či čerstvá) nebo jiná pálivá náhrada - pokud neděláte guláš pro děti Předehřejte troubu na 240 stupňů. Kostky bujonu zalijte litrem horké vody, vsypte škrob, důkladně prošlehejte. Všechny suroviny dejte do pekáčku, zapékací misky nebo kastrolu vhodného do trouby, zalijte vodou s bujonem a škrobem, zakryjte alobalem a dejte do trouby na hodinu a půl (nemíchejte ani nedolévejte vodou). Je dost chuťově výrazný a masíčko se rozpadá. Příloha dle vašich preferencí :). :-)
Odpovědět
Ještě jsem zapomněla - solamyl se rozmýchává ve studené vodě a musí být dobře rozmýchán ;-) .
Odpovědět
Profilova fotka
@framboise dekuju:-) gulase neni nikdy dost:-)
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?