Parní hrnce. Jakou značku vybrat? Máte zkušenosti?

Holky nemá některá z vás zkušenosti s parními hrnci? Jakou značku, za kolik? Jak jste s nimi spokojené, co vše krom zeleniny v tom vaříte? Hledám něco kvalitního, ale nevím jaký je, podle ceny se jenom orientovat nechci, ne vždy je cena = kvalita. Díky za příspěvky a rady.
Odpovědět
1
2
u nas v rodine vzdy museli byt dve veci, a to remoska a parny hrniec......mama na parak neda dopustit, robi v nom vsecko, dusene maso, zeleninu , ryzu.........
Odpovědět
ale byt tebou tak skocim na strechu, tam taku temu urco najdes ;-)
Odpovědět
cutty...díky, našla jsem nakonec diskuzi na koňovi..
Odpovědět
Profilova fotka
Ali, já mám tento http://www.kasa.cz/bila-technika/koup... od Vánoc a sem maximálně spokojená, dělám v něm všechno, dělám v tom, maso, ryby (jasně, to je maso) :-D , brambory, rýži, veškerou zeleninu, je to bez práce, jídlo je zdravější, není to vysušený a okořeníš si to, jak chceš, takže není pravda, že by to bylo bez chuti, jak se třeba bál můj přítel.. :-)
Odpovědět
ahojky, my koupili našim a tchýni na vánoce od Tefalu - Vitamin+ a naši si ho nemůžou vynachválit, dělají v tom maso, ryby, zeleninu - brambory, jinak v tom je i miska na rýži a těstoviny, dají se v tom dělat vajíčka, prostě všechno, jen si člověk musí zvyknout na tu chuť, nemělo by se to moc solit, jen kořenit a ono to prostě není jako klasický maso a tak, ale mě to chuťově moc chutná, manžu to nadchlo, takže si to možná pořídíme i domů... ;-) ještě odkaz...http://www.kasa.cz/bila-technika/koupit/181940/tefal/tefal-vc-400330/ ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ivett, mám stejnej, hodila sem i stejnej odkaz.. :-D Přítel se tomu taky pořád bránil, je sice pravda, že v kuchyni i tak bylo málo místa, ale je to super věc, takže jděte do něj! :-)
Odpovědět
luc koukám koukám, že fakt jsem tu dala stejný odkaz :-D no my se tomu bránit nebudeme, ještě se párkrát pozveme na oběd k našim a pak do toho asi půjdeme ;-)
Odpovědět
ahoj, mamca to koupila domu, kdyz jsem zjistila, ze nemuzu cerstvou zeleninu a ovoce a nejak nam v tom nejde delat. brokolici jsme podle navodu delali asi hodinu nez alespon trochu zmekla. dejte sem prosim nejake rady na pripravu dlabancu... ten navod je asi vadnej
Odpovědět
Profilova fotka
Auri.. Tak já mám brokolici hotovou tak za 30 minut, ostatní drobnější zelenina (většinou zmražená) je rychleji, jestli nemáte vadnej hrnec.. :-N A proč nemůžeš čerstvou zeleninu a ovoce, jako vůbec nic? :-o
Odpovědět
Ahoj holky, mám asi blbý dotaz. Ale jak se v tom třeba vaří, když chci udělat "čínu" s rýží? Do jednoho hrnce dám maso na kousky, okořením, na další patro rýži a nahoru třeba zeleninu z pytlíku? Když teda udělám omáčku klasicky v hrnci.... Nebo jak to funguje? Já jsem zvyklá dát maso na pánev nebo soju do vody, pytlík, rýže taky, stejně jako zeleninu.....Ale přemýšlím, že bych ten hrnec koupila manželovi, napadlo mě to před vánocema, že bychom to kooupili tchýni, nakonec z toho sešlo, koupilo se něco jiného, ale teď manža říkal, že by to možná nebylo špatné si koupit domů, byl se na to i kouknout v Tesku, teďje majjí ve slevě skoro všude. Tak že bych mu dala opožděný dárek :-D Já totiž nevařím , to má na starosti on :-D
Odpovědět
Profilova fotka
holky ja mam parni varic na ryzi s a parni varic v jednom ( v podstate skoro to stejny jenom je tam min mista vevnitr jsem zjistila) a ta ryze fakt nema chybu, je to super, to se ve vode uvarit neda, pristi tyden zkusim paelu x-) tchyne ma ten co sem holky davaly odkaz a taky si to jenom chvali takze doporucuju x-)
Odpovědět
auri, ono to trvá trošku dýl, než příprava normálně, ale zase ten hrnec má 4 patra a děláš tam všechno naráz, takže to vyjde +- nastejno...a že vám to nevaří bude asi problém hrnce... mě z toho ta zeleninka moc chutná, brokolice obzvlášť a mrkev... ;-) já hledala na netu kuchařky k parnbím hrncům, že to dokoupíme našim k tomu, ale nikde nic není, našla jsem jen jednu a ta byla fakt o ničem, naši k tomu hrnci dostali malinkou kuchařku, no spíš návod jak co vařit a jde jim to bez problému...Ještě se s tím učí, ale rozhodně to jídlo z toho se jim vždycky povede... naši si to nemůžou vynachválit, kor když taťka má taky kvůli zdravotnímu stavu dietu a tohle splňuje požadavky na chutné a přitom zdravé jídlo, protože bez tuku a se zachováním vitaminu... ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
blanka, no jako klasickou čínu v tom neuděláš, není to na omáčky, rýže se dělá úplně dole, uprostřed zelenina a nahoře maso, z toho horního patra to může prokapávat za štáva do těch spodních a jinak veškerá šťáva z toho odtíká do nádržky úplně dole, takže event. tu šťávu všechnu pak můžeš nějak zahustit v hrnci a máš k tomu omáčku, jinak asi neporadím...To chce žkoušet a učit se, naši ho mají od vánoc a furt něco zkoušejí, musí se do toho dostat, zatím teda dělají spíš plátky masa, ryby, hodně zeleniny, brambory (kt. jsou mimochodem hrozně dobrý), teď chtějí někdy zkusit těstoviny a rýži...Naježili si pod stromeček ještě domácí pekárnu, takže jsou v jednom kole z těch novinek :-D :-D :-D
Odpovědět
Ivett - díky za rady, my omáčky stejně většinou kupujeme, ale spíš mě zajímal ten zbytek.... Nějak jsem si nedovedla předtstavit, že do toho hodím něco tvrdého (sojové maso, těstoviny,rýži) a ono asi ale funguje :-D A s tím zkoušením...my vaříme tak 2x do měsíce, to se budeme učit hdně dlouho :-D :-D Nehodily byste sem, holky, i odkazy, jaký přesně hrnec máte? Díííky
Odpovědět
blanka ono to fakt funguje, si představ jak tvrdá je mrkev, brokolice, petržel, celer, brambor, to všechno se v tom krásně udělá...dokonce v té "kuchařce" co k tomu byla, jsou návody i na moučníky... :-D já tu odkaz házela, to je přesně ten, co jsme našim koupili a luc777 tu dávala to samý... ;-)
Odpovědět
Tak tu zeleninu si dovedu nějak představit, ale tvrdé suché těstoviny....to jsem právě netušila, že to zvládne i tohle :) To je super, my jíme z 90% rýži nebo těstoviny. Na odkaz jsem koukala už včera, přesně tenhle mají tady různě v obchodech.
Odpovědět
tak dneska jsem viděla hrnec úplně v akci, taťka v tom dělal dole brambory lehce pokmínované, uprostřed zeleninu (cibule, mrkev, brokolice, petržel, celer, paprika) a nahoře kuřecí plátky lehce pokořeněné a ještě taky se zeleninou (bylo to krásně barevný) a ani ne za půl hoďky byl oběd hotov a veliká mňamka... ;-) příště zkusí právě ty těstoviny a rýži, tak sem pak napíšu jaký to bylo... ;-) jo a to maso bylo úžasně šťavnaté, žádná sušina, měkoučké a prostě mňam :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Fakt je to masíčko šťavnatý? Nevysuší se? Mě to moc nedá, jestli to maso není chutnější z pánvičky :-N Ale jinak se mi parní hrnec líbí a uvažuju nad koupí ;-) Škoda, že neexistují k tomu nějaké slušné návody, či kuchařky :-)
Odpovědět
charlindo je fakt měkký a šťavnatý, na pánvičce možná bude chutnější, ale rozhodně tam musíš dát aspoň trochu tuku nebo to dusit a to pak nastejno s tou párou, naši k tomu měli přibalenu jakousi malinkou kuchařku, nebo spíš návod a jde to, taťka se do toho úplně zbláznil a furt tam všechno cpe, ta zeleninka chutná naprosto skvěle, zachová si krásnou barvu, chuť, já na to fakt nedám dopustit, hlavně všechno hotový naráz dopůl hodiny a když to tam necháš, tak ještě za hodinu je to úplně teplý, protože se to v tom zároveň ohřívá...Já nevím jak vy, já nesnáším ohřívaný maso, mě to prostě už pak nechutná, je to takový suchý a divný a v tom hrni ne, tam je to furt stejný...NO jsme docela nalomeni pořídit to taky sami sobě... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
mě se právě líbí ta zelenina a příloha, jen to maso aby nebylo jalový :-| Ale jestli ti to chutí, tak snad je to dobrý. Hlavně to maso připravuješ stejně jako kdybys to dělala na pánvi? Jako že to naložíš v oleji, nakořeníš a pak to jenom vložíš do mističky?
Odpovědět
jo a k té chuti - je to každopádně něco jinýho a pokud člověk není zvyklý, tak mu to může přijít trochu bez chuti, ale tam to můžeš posolit a okřenit přímo když to děláš a hlavně dochutit si to pak...No, mě to chutná moc, vlastně nám všem, taťka je typický chlap, co má rád vepřo knedlo zelo apod., a tohle si nemůže vynachválit, hrozně se mu to líbí, jak to krásně vypadá, rád se s tím piplá, zdobí to, dává tam různobarevnou zeleninu a moc mu to chutná... jo a ty brambory jsou z toho naprosto luxusní, žádné zmokvalé olsizlé moučné hnusy jako když vaříš ve vodě, jsou úplně jiný.l.a když se trošku spynou vegetkou - no chuťovka fakt... :-D
Odpovědět
charlie olej právě vůbec, to je na tom to zdravý, nepotřebuje to olej, ale jako není to orestovaný, není to jak na pánvi, spíš jako dušený...Jako může to někomu přijít dost planý, ale to je spíš o zvyku...Jinak taťka od vánoc zhubnul 8 kg, hlavně teda kvůli nemoci, ale myslím, že i to zdravý jídlo mu v tom pomáhá, protože v tom vaří téměř denně... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
počkej - váš taťka v tom dělá knedlo zelo? To jde, jo?
Odpovědět
nedělá, to jsem psala???? :-D poukazovala jsem na to, že taťka je přesně ten typ chlapa, co má rád bůček, vepřo knedlo zelo apod. a přesto mu to jídlo na páře moc chutná :-D
Odpovědět
Profilova fotka
a jo takhle, jsem to právě uplně nepochopila tu spojitost, hahahahahaha ale technicky vzato - nakonec by to v tom asi šlo udělat, kromě teda toho zela, to by se pak muselo šupnout do hrnce a udělat trošku majdu :-D
Odpovědět
Profilova fotka
A jaký typ hrnce je nej? Stačí ten z plastu nebo nějaký "festovnější"? Mám na mysli nějaký nerez nebo tak něco. Prý jsou i hrnce ve kterých lze udělat omáčku..
Odpovědět
o nerez jsem slyšela, já nevím jeslti jsou lepší nebo ne, my koupili ten plastový od Tefalu - Vitamin+, dávala jsem tu na něj odkaz a vypadá to, že je fakt dobrý...A jinak zelí se v tom nějak dá dělat taky, to taťka četl, samozřejmě zahustit pak zvlášť, ale v páře se dělat dá...
Odpovědět
jo a naši v tom dělali i vepřový maso a taky šťavnatý, samozřejmě chuť jiná než jsou zvyklí, ale prý dobrý... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
možná že ten plast bohatě stačí protože pak co potřebuješ dodělat, tak doděláš zvlášť, ty nerez jsou asi jednodušší, že v nich třeba jde udělat i majdu. No uvidíme, ale láká mě to. Hlavně kvůli prtěti, až mu budu dělat zeleninový příkrmy, tak si říkám, že tam aspoň bude mít vitamínky
Odpovědět
no to určitě jo...ta zelenina je v tom fakt bombovní, z toho jsem nadšená, já osobně dušenou zeleninku moc ráda, a když v tom jdou dělat i ty přílohy - brambory, rýže, těstoviny, tak to uvítám taky...a hlavně nikde žádnej binec :-D
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?