Ahojky, nevím zda to téma tady už nekde je, pokud jo, tak doufám, že mě neukamenujete :-)
Ale zajímalo by mě, jak se vám žije s velkýma prsama, jak to vnímá okolí, jestli máte problémy atd.
sonisek : nepochopila. I kdyz dite nahodou nemuze byt kojene, neznamena to ze z toho bude mit postihy na cely zivot a klidne muze byt genialni a mnohem lepsi nez dite, ktere bylo kojene do tri let.
My deti chceme, ale neznamena to, ze se ze me stane matka na plny uvazek, jejiz celodenni zabavou budou debaty o hovinkach a teplotach a zvatlani. Uz ted mame pujcku na rekonstrukci, urcitou zivotni uroven a to, ze si chci vybudouvat karieru a mit se dobre neznamena, ze budu spatna matka.
Kazda ma jine zivotni priority a me rozhodne nestaci byt na nekolik let zavrena doma s mimcem...
zuzanal :
svata pravda, nedokazu si predstavit, jak bych se do sveho oboru vracela po trech letech pauzy... je pravda, ze sekretarky se maji vzdycky kam vratit ]-( Ale pokud jde opravdu o odbornou pozici, to je horsi. Vim jak dlouho mi trvalo, aby me sef zacal brat stejne, jako muzske kolegy (Nicmene prave jsem dostala svuj prvni projekt na kterem delam sama!!! :-D )
V zari jdu na operaci a v praci jsem taky oznamila ze mimo budu max. tri dny. pak se budu normal pracovat, jen z domu
gabinice : pokud jste se takhle dohodli, pak je vse v nejlepsim poradku.
Ja si jen nedovedu predstavit, ze bych se cele kariery vzdala a odesla na nekolik let na materskou. Me drahe ditko holt bude muset byt cestak a pritel uz je vicemene smireny s tim, ze ho budeme odmala vychovavat pul napul. Coz je mnohem lepsi, nez kdyz se mu venuje jen matka a tata se na nej podiva vecer n apul hodiny.
Myslim ze vztahy budou daleko vic vyvazene...
mmmk
Amen sestro :-D 8-)
A nejhorsi jsou ty matky, co si jdou sednout na pisek a s ostatnima si povidaji o tom, jako barvu melo dnesni hovinko.
Pokud toto holce opravdu staci a je stastna, budiz ji to prano. Problemem je, ze treba ja a mmmk chceme dosahnout neceho jineho, nez tri deti a dokonale nazehleneho povleceni. Deti nebereme jako vedlejsak, take budou stredobodem naseho zivota, ale nehodlame se kvuli nim vzdat sveho profesionalniho zivota a zahrabat se do plen (promin ze mluvim za tebe ;-) )
urcite je normalni si s manzelem popovidat o tom, co maly delal a co se mu povedlo atd. Ale zenska pak musi umet prepnout. Povesit drahe ditko na krk manzelovi a leter na chvili do prace, nebo na kurz anglictiny.
Amen :-D
My s manzelem sice planujem mimco tak do roka. Mohli bychom ho mit uz tedka, ale dokoncuju skolu a nechci statnice problit :-D Od zari nastupuju do jiz zminovane firmy. A pritom se hlasim jeste na jedno navazujici x-) A pokud do toho prijde mimino, budu neskonale stastna a jsem odhodlana to zvladnout. Nicmene rada pokecam o praci, o psech, o cestovani... proc se toho vzdat, kdyz pribude novy clen rodiny? Sama nesnasim, kdyz se se mnou moje mati chlubi, takze takove prikori nehodlam svemu diteti delat. Plinky patri do popelnice a pokud bych to faaaakt nedokazala vydrzet, vybiju si to na konikovi a ne na manzelovi :-D :-D :-D
mmmk: me treba uplne irituji lidi, co rikaji, jak se pred ditetem musi vyradit. Nevim proc. Mimco te odstavi tak na pul roku a pak neni nic lepsiho nez brat malyho caparta na vylety, jet s nim k mori atd atd. Proste dalsi partak. Ne urvany rozmazlovany mimusenko, co bude chodit v bilych podvklikackach. V zivote bych svemu diteti nic bileho nekupovala, nehodlam prat kazde dve hodiny ;o)))
Na navazujici magistersky nebo doktorandsky?
ja ted dodelavam mgr. Takze pokud mi pristi rok hrabne, dam si prihlasku a vezmou me, tak o rok pozdeji PHDr. Chtela jsem na PhD. Ale pro muj obor je to jen v praze. Denne na tri roky, dalkove na pet. A uz potrebuji jit normalne pracovat 8-) takze jak budu na materske, tak se budu pripravovat na prijimacky :-D Ja jsem na to MBA koukala na VUT v brne, ty ceny byly vylozene lidovy. Kde to budes delat a co to obnasi?
Koukám, že diskuze je úplně o ničem jiném, než by být měla. Ale to je fuk.
Ale prostě asi jsem jiná. Já nepotřebuju mít tři tituly, peněz jak slupek, chodit ve značkovým a dítě strčit někomu na hlídání. To se raději budu věnovat dítěti, našem dětem a vychovávat je podle svýho a ne aby měli výchovu někoho jiného. A ta práce se pak najde. Buď se vrátím do té samé, nebo si najdu něco jiného, i když neříkám, že to bude jednoduché, ale když člověk chce, tak jde všechno.
Taky nevím, proč bych se s každým měla bavit o tom jakou barvu mělo dneska hovínko mimča. To si snad myslíte, že se ženské baví jenom o tom, jo? No, neřekla bych...
Sejdem se tu za pět let a povíme si....
Ok, plati :-D
Sonisku, delas z nas nejaky posahany feministky posedly karierou, titulama a znackovyma hadrama. Ale tak to neni. Jen nechci, aby me dite/deti vyradilo z bezneho zivota. Chodit na 6 hodin denne do prace je prece ok. Mamina nevypadne z oboru a dite to ani poradne nepostrehne. A navic - nenavidim deti, co jsou chorobne zavisle na mamine. Pro maminu je to mozna prijemny, pro toho, kdo ma to decko hodinu pohlidat, je to peklo :-D 8-(
mmmk - Asi dost zalezi na nature, ale jako ze znam spoustu tricatnic, jejichz manzele nejsou na deleni domacich povinnosti a ony se v nich vzdycky vyzivaly a na materskou dovolenou se neskutecne tesily - tak min u 3 ze 4 vim, ze jim to leze pekne na nervy ;-)
no a hlavne jsem alergicka na matky, ktere kolem deti skakaji jak utrzene z retezu. Nerikam nechat dite napospas svetu, ale porad mu byt za zadkem a oprasovat ho jak poklad, to fakt nemusim. Pak to dopada tak, ze dite spadne na zem a misto toho aby vstalo a oprasilo kolena, rozerve se jak na lesy. Liskat malo 8-(
Jo, to mas pravdu. A melo by se jednat o zmene nazvu "materska dovolena." Spis "Absence v praci z duvodu materstvi." ;-) Neznam zenskou, pro kterou by to byla dovolena. Nicmene se tesim, az ja budu mamina x-)
mmmk
no, ja se zatim moc netesim, jelikoz me dite bude chudak... zadny tapani, zadny sislani, zadny puldenni projizdky po venku... mamka bude pekne drndat kocar na zahrade, s notasem na kline a bude optimalizovat weby a misto krtka bude cist knizky o webdesignu. Aspon budu mit chytre dite, ktere si ve trech letech udela svuj prvni blog :-D 8-)
A mezi nama, ty budes taky strasna matka :-D uz te vidim s ditetem omotanym na brise jak valis do skoly :-D
Teda holky, já se z Vás picnu, nejvíc by mě dorazilo, kdyby zastánkyně krátké mateřské po porodu obrátily a staly se z nich maminy na písečku apod. a naopak :-N já sama zastávám názor, že sice dítko bych si ráda užila, ale i tak bych chtěla alespoň poloviční úvazek někde v práci, bo já jsem tvor společenský a opravdu mě "jednotvárná činnost" v životě nenaplňuje a zblbla bych. Já musím mít pocit, že zvládám a jsem užitečná na "více frontách" :-N . Navíc si nedovedu představit, že můj capart na mě bude fixovaný jak kámoščina Adélka, ta nenechala kámošku ani na záchod, jakmile jí šla z dohledu, malá dostala hysterický záchvat a to si moje dítko nebude smět dovolit, bo jednu babi má 120 km odsud, druhou 30 km a trávit prázdniny s ním ani u jedné po celou dobu nehodlám. Já si myslím, že budu dobrá mamina, protože teď jsem "vychovala" mladší sourozence (naši jsou rozvedení), ale i tak jsem potřebovala na chvíli vypadnout z baráku "mezi lidi" a v práci potřebuju občas oddech a spočnu doma, takže si myslím, že proto, abych ta dobrá matka mohla být, tak musím mít i jiný program, než že se zavřít s dítkem doma a jak některé o sebe přestat dbát - není čas kvůli dítku a neznat nic jiného než skákat, jak se capart podívá :-N snad to nevyzní tak drsně, jak jsem to napslala :-N :-N :-N