Dlouholetá kamarádka mě nepozvala na svatbu

Ahoj, chtěla bych znát názor veřejnosti na toto téma. S jednou mojí dlouholetou kamarádkou se známe prakticky od dětství.. od 15 let jsme se bavily hodně, prošly spolu její první vztah... Měly jsme dobrý vztah, pak jsme se na chvíli odloučili na VŠ a pak když se rozešla se svým prvním přítelem, jsem tu pro ní byla a utěšovala ji. Potom jsme spolu byly i na společné dovolené a trávily spolu dost času. Nicméně já odjela na Erasmus, ona byla taky v zahraničí a poslední dva roky jsme se pro to zas tolik nebavily.... Já ji ale pořád brala jako někoho, koho bych na svatbě chtěla a myslela jsem si, že ona to má taky tak. V listopadu minulého roku mi oznámila, že je zasnoubená, což jsem brala jakože super, nicméně pak mi nepřišla pozvánka na svatbu. Tak jsem ji psala asi měsíc před svatbou a ona mi napsala, že s ohledem na Budget mě nepozvala a že je to jen pro rodinu a společné známé. Já jí napsala, že mě to mrzí a ona na to odpověděla, že to chce řešit osobně, ovšem potom žádnou schůzku neiniciovala. Poslala mi PDF pozvánku přes mail týden předem, (nevěděla jsem téma svatby ani nic podrobnějšího než čas a místo) s tím, že mě už nestačí vidět osobně. Já na svatbu šla, na ten obřad, ale viděla jsem, že tam pozvala holky z gymplu, se kterými rozhodně nebyla tak blízká kamarádka jako se mnou a upřímně mě to dost ranilo. Chci jen znát názor Vás všech, kteří třeba máte podobnou zkušenost. Přijde mi totiž, že na mě buď zapomněla, nebo mě prostě pozvat nechtěla. Pak mi ještě psala SMS když jsem odešla po obřadu, že by mě tam chtěli, abych přišla. Zajímalo by mě, jestli byste s takovou kamarádkou ještě dál udržovaly přátelství nebo ne?! Upřímně mě to dost ranilo a vůbec jsem to nepochopila. Díky za názor.
Odpovědět
Vidím to asi tak, že každý na svatbu může pozvat koho sám chce. Bez ohledu na to, jestli se to očekává nebo jestli už např. byl na svatbě toho dotyčného. I mě teď zpětně mrzí, že jsme některé přátele nepozvali, ale v té době jsme se tolik nevídali, trochu se odcizili... A bohužel bylo potřeba dodržet kapacitu místa. Chápu ale, že tě to mrzí, je to nepříjemná situace. Zkusila bych se teď zameřit na "jak vnímáš naše přátelství". Nepozvání na svatbu už bych od toho zkusila oddělit.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od smallchick:

Ahoj, chtěla bych znát názor veřejnosti na toto …
@smallchick víš, ono je to tak, že teď ceny hrozně rychle stoupaly, některá místa mají ten nárust cen za pronájem plus povinný catering třeba dvojnásobný během tří čtyř let. Pro každou nevěstu to musí být asi docela šok, když vidí kolik ji bude stát svatba. No a pokud se někde podívá na rady jak snížit náklady, tak často uvidí radu, ať pozvou pouze lidi, se kterými se teď aktuálně stýkají. Jistě je to hodně smutné pro kamarády, kteří v minulosti byli ti nej, ale nějaké kritérium bývá prostě někdy potřeba. Pak je tu ještě jedna věc a to, že kamarádka mohla mít pocit, že by ses na její svatbě nudila, netuším jestli tam mělas nějaké další kamarádky, podle tvého popisu asi ne. Počítat s tím, že by na tebe měla čas nevěsta je hloupost, čas mít nebude, bude v jednom kole a pokud neměla pocit, že bys tam měla nějakou blízkou osobu, se kterou ses mohla bavila, tak tě možná ani nechtěla dostat do situace, kdy bys jen nešťastně koukala. S holkami z gymplu mi přijde, žes asi taky moc nekamarádila, a neměla to tak tehdy ani nevěsta, jenže teď se asi moc nevídáte a nevíš, jestli se něco nezměnilo. Mohou se teď víc kamarádit, mohla jí jedna nebo všechny s něčím pomáhat na svatbě, mohla některá chodit s ženichovým kamarádem, těch možností je víc. Moje zkušenost je, že jsem také nebyla pozvaná na svatbu ani své nej kamarádce ze základky ani té ze střední. Kamarádce ze základky (se kterou už jsem se taky moc nestýkala) jsem se byla podívat na obřad, bylo nás tam takto víc, pokecaly jsme a šly domů, pohoda. Kamarádce ze střední, se kterou jsem se dál kamarádila, jsem ani nebyla na obřadu, měla svatbu v pátek a zvala jiný okruh kamarádek. Vůbec mě nenapadlo, že bych se měla zlobit, byla to její svatba, její volba a kamarádily jsme se dál. My jsme taky na naši svatbu zvali jen lidi se kterými jsme aktuálně kamarádili. Prostě tohle bude asi hodně obvyklé a na kamarádku bych se nezlobila i když chápu, že mělas nějaké emoce a dá se pochopit, že cítilas zklamání, ale snad tě to časem přjde a budete dál spolu nějak vycházet. Opravdu si myslím, že platí to co napsala nahoře rraadka, každý si může pozvat koho chce a dodala bych k tomu, že největší pitomost, kterou nepozvaný může udělat, je to nevěstě a ženichovi nějak vyčítat i když sám může být z toho, jak vše dopadlo, smutný.
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od orange321:

@smallchick víš, ono je to tak, že teď ceny hrozn…
@orange321 jako beru, že se všechno zdražovalo, ale to upřímně neberu v jejím případě jako relevantní argument, když pochází z extrémně bohaty rodiny, co si může dovolit prakticky cokoli. A tím cokoli myslím i studium v zahraničí jejího sourozence na prestižní škole v Londýně, tak ručně šitý šaty a všechno.. spíš mě mrzí ten způsob jakým se mnou de facto nekomunikovala, když jsem se jí de facto musela sama zeptat, jak to teda bude.. nic to je jedno.. neznáte tu situaci, tak asi nemá cenu tu nic vysvětlovat.. díky za názor
Odpovědět

Odpověď na příspěvek od smallchick:

@orange321 jako beru, že se všechno zdražovalo, a…
@smallchick Ano, máš pravdu, situaci neznáme. Ale chtěla jsi slyšet názory na základě toho, jaké informace jsi nám poskytla...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?