Prosím poraďte mi, máme začátek obřadu v 10:30, chtěla jsem mít obřad alespoň kolem 12:00 hodiny abych stihla holičku, make-up, abyse všichni dostali včas na obřad. Máte zkušenosti někdo s obřadem v tak "brzkou" hodinu? Pojedu na obřad cca 15-20 km. Když už je obřad tak brzo, zve se rodina (babička,děda,teta atd) do bytu, kde se nevěsta připravuje?
Děkuji všem za názor a za zkušenosti.
Já myslím, že plno nevěst má obřad takhle brzy. Jestli si pozveš hosty, záleží na Tobě. Asi by to bylo fajn, že pojedeš na obřad v koloně ;-)
Pro mě by to bylo moc brzy, ale když si přivstaneš, určo všechno stihneš, jen to chce naplánovat, aby Vám časově vše vyšlo.
avdul: zalezi jaky mas vlasy, kdyz jsou dlouhy pocitej tak se dvema hodinama u kadernice, zkus to zrychlit tak ze te ucesou a nalici v jednom miste.. a rodinu bych klidne pozvala ale budou tam jenom chvilku aby treba dostaly vyvazky, nazdobyli se auta a trada na obrad
no my jsme meli obrad nejdrive na 12,00 a pote jsem se zalekla ze to nestihnu a prehodila to na 13,00 :-D :-D pokud mas moznost tak to klidne prehod, nerikam, ze to bude mene stresujici,ale budes mit vic casu. a vyjizdi se od nevesty,takze rozhodne by k vam svatebcane meli prijet, i kdyz bude obrad tak brzy, abyste jeli pak spolecne
Také bych to nectěla tak brzy. Máme obřad až ve 13,30 hod. Z počátku mi vadilo, že tak ozdě, chtěla jsem kolem 13,00 Ale vůbec nelituji. Budu mít na všechno dost času a nebudu muset spěchat.
Nejdřív jsme měli mít obřad ve 12 h, ale jelikož na něj jedem asi 25 km na zámek a představa česání a líčení... jsme to radši posunuli na 13 h, sice jenom hodka, ale pomůže to. Nechtěla bych to mít tak brzo, to je vstávat ve 4 nebo 5, abys to všechno stihla :-S
my to mame jen 10 km na obrad ale to vypravovani se..... dala jsem to na 12:30 ale pritel chtel aspon v 1...me se libolo 12:30 protoze ve 12 pojedu z domu a budou zvonit kostely.... teda na to ze to mate jeste dal je to hodne odvazne tak brzo.....
Já si myslím, že nejni brzo pokud vám nedělá problémy vstávání.-)
My jsme si nechali obřad na jednu hodinu. Záleželo to jen na nás, protože to budeme mít v soukromí a ještě svého pastora. Vybírali jsem tu hodinu,aby jsme si všichni mohli pospat a v klidu se připravit. Vizážistka mi přijede až domů, tak nebudu muset nikde courat, hezky si s miláčkem poležíme a v klidu se nasnídáme. O ostatní se postaraj kamarádi. Výzdoba,občerstvení, přivítání hostů...... Snažíme se aby naše svatba byla jedna velká pohoda, i když nervozita určitě bude.-) Nevdáváme se každy den,že?
I proto jsme se vyhnuli úřadům! Když se opozdíme o hoďku,tak se nic nestane.-)
Chce si to rozvrhnout tak, aby jste nebyli navíc nervózní i z času! Taky musíte počítat se zácpou na silnicích atd...
Na nás zbyl obřad už v 10 hodin a dalo se to zvládnout. Byli jsme první, takže aspoň na místě obřadu bylo prázdné parkoviště. Vstávala jsem v půl šesté a v 6,30 jsem byla už u kadeřnice. Další den to dospíš. ;-)
my 10:30 meli. vstavala jsem v 7 a pohoda. a to i s pripravou synatora :-D obed byl na 12-13 a meli jsme pak spoustu casu na foceni-trvalo 2 hodky. zpet jsme to stihli akorat na 5, kdy dorazili ostatni svatebni hoste.
petruszkaa, máš pravdu, sobota bývá klidná. Jelikož se vdávám v pátek, tak mě hnedka napdli ty zácpy.-) Naštěstí mame obřad i hostinu na jednom místě,tak nebudeme nikde moc cestovat.-)
ahoj všem... já se vdávám 5. září a obřad máme v 10 hod kosmetička přijde v osm a předtím chci stihnout holiče....myslím si že se to dá stihnout ,stejnak z té radosti ani nedospím, takže si myslím že budu asi brzo vzhůru:-)
My to máme na 10.20...Spát stejně nebudu moct (znám se :-| ), takže pohoda. Rodina přijede k rodičům (tam se budu chystat), ale věnovat se jim budou rodiče a sestra-svědkyně. A kadeřnici s kosmetičkou si pozvu domů, pokud to bude jen trochu možné ;-) Počítám, že obřad zabere tak půl hoďky, pak focení, tak abychom neobědvali někdy ve čtyři...
No, ono hodně záleží právě na organizaci. A hlavně jestli přijedou kosmetička a kadeřnice domů. Taky podle toho jak náročný bude účes a líčení.a taky jak dlouho trvá cesta, je dobré mít rezervu, protože než se všichni naskládají do aut, než se postupně vyjede, tak to trvá. My měli svatbu ve 12h. a vstávala jsem v 6h. Kolem 7h jsme jeli ke kadeřnici, pak ke kosmetičce, kolem 10.30 jsem byla doma, v 11h jsem byla i oblečená a v 11.15 se vyjíždělo. Museli jsme na druhý konec města. Pak se ještě chvíli čekalo před kostelem, ale pohoda. Kdyby byla svatba o 2 hoďky dřív, musela bych vstávat asi ve 4h a to teda pro mě není. Den předtím toho bylo hodně na zařizování, a ještě jsem si v 1h lakovala nehty. Kosmetička pak měla co dělat, abych nevypadala jak upírek. :-D
Takže, zvládnout se to určitě dá, ale musí být všechno dobře zorganizované, musíte vedět co jak dlouho bude trvat a mít i rezervu.
blondata.setricka: díky moc a to jsem si ještě po ránu jela nazdobit základ v restauračce,jela ke kadeřníkovi,jen kosmetička dorazila k nám domů.... :-D :-D :-D
Holky ztihnout se dá všechno,jen to chce klid a načasovat si to ;-)
Já bych to zase později nechtěla,takhle jsme si užili krásný dlouhý svatební den a ne mít obřad třeba v 14.00 a než se otočíš,tak je konec dne :-N
Ferinko to jsi borec :-D
Myslím, že nevěsty, co mají obřad déle, si svatební den užijí úplně stejně jako nevěsty, co to mají dřív. x-) S tím rozdílem, že mají delší dobu na přípravy. 8-)