Ahoj nevěsty, vítám vás v diskuzi Termín svatby 2014, kde bych byla moc ráda, aby jsme si vyměnily názory, zkušenosti, postřehy atd. prostě vše co se svatby týká.
Já se budu vdávat 21. června 2014 v Teplicích, svatba bude celá venkovní a už se moc těším, svatbu jsem již jednou posunuli z důvodu mého těhotenství, takže na naší svatě budu mít tu nejkrásnější družičku, protože jí bude naše dcera Ella :-)
Ahoj holky, nejste tady některá z Brna?
"Nastávájící" se chce ženit v červnu, v kostele, asi 60 hostů,
já bych raději duben, na radnici, my+2 svědci a pak grilovačka :-S .
Vůbec netuším jak se zařizuje svatba v kostele a celé se mi to zdá "náročné" ;-( ...
@nikinnna ahoj, svatbu v kostele mít nebudu, ale pokud vím, tak je potřeba se domluvit s farářem či knězem, budete chodit na nějakou přípravu na vstup do svazku manželského a také by alespoň jeden z vás měl být pokřtěn. Mrkni na net, je tam toho spoustu o tom, co je podmínkou, aby vás mohli oddat v kostele ;-)
Já bych chtěla 4.10.2014, ale drahá polovička si to chce odbýt už na jaře... když já ten podzim tak miluju! ale obávám se že u nás už touhle dobou bude metr sněhu... musíme to ještě prodiskutovat...
Ahojte :) my máme termín 21.6.214, už ted mi z toho jde hlava kolem. Zdá se mi, že je všechno příliš drahé. Myslím, třeba fotogarf nebo svatební dort......hruza.
fíha, my začali plánovat 5 měsíců předem, do svatby pořád 3 měsíce a vše už máme v podstatě pořešeno, krom harmonogramu dne, co se zábavy týče =-) ale obdivuju vás, nevěsty, jak jste zodpovědné:)
hojte, tak ja sa pridavam kvam tiez...planujeme svadbu na jun,jul...este nemame termin ale dufame v septembri si ho zajedname. My to mame trosku zlozite, ja som slovacka a nastavajuci nor....cize svadba na SR a vsetky vybavovacky po tel.a tak ako sa bude dat...:) ak mate nejake super napady,atd rada si popisem...pa :-)
Pořád jsem měla dilema, že jsem začala zařizovat svatbu hodně dopředu. Bereme se 28.6.2014, přesně na rok stejný den, kdy mě přítel požádal o ruku... :) Takže by mi bylo moc líto, kdyby už byl tento termín obsazen. Takže díky vám holky, já jdu rezervovat! :)
Ahojky, taky plánujem na 2014. Zřejmě začátkem července 6.7.. Chtěli bychom to v Brně venku na špilberku v zahradě pod hradbami, ale nevím, jestli to půjde, když je to státní svátek. Nemáte od tama některá zkušenosti?
Ahoj holky, je mi ctí se k vám přidat... my plánujeme svatbu na 14.6.2014 - zatím taky hledáme to pravé místečko... Jsme ze Židlochovic. Doufám, že mi tu s vámi získám spoustu informací a inspirací. Budeme mít kolem 40 hostů - máte to někdo podobně? a jak máte stanovený rozpočet?
Ahojky nevěsty šťastně se přidávám k vám, termín máme 14. června 2014. Chtěla bych venkovní svatbu takže kromě místa a všeho okolo si musím ještě objednat krásné počasí :-)
Ahoj holky, i já se přidávám, termín máme 30.8.2014, ale tam kde se chceme vzít, nám řekli, že ještě nemají kalendář na 2014, tak ať přijdeme v lednu .. takže jsem z toho docela ani nevím co .. je to k smíchu, ale i k znechucení ..
Ahojte holky, tie co planujete svadbu 22.2 nebojite sa ze bude moc kosa? kvoli viacerym dovodom nam vychadza tento datum ale mam obavu ze ci nebudeme zo siat strhavat cencule :D
@georginek ahoj, ja budu mit kolem 40ti lidi a rozpocet mam stanoveny na 60.000. No i tak mam obavy, ze stihnout to nasetrit bude dost divocina, ale ja to moc neresim a dulezite pro me jsou prakticky 3 veci - ze si vezmu sveho muze, ze budu mit kolem sebe lidi, ktere mam rada a ze si suprove zatancujem:)
@granulka
svatební focení se určitě dá chvíli zvládnout i v teplotách těsně pod nulou, to se chvíli vydrží a jinak vám budou všude topit, doufám:)
Holky, tak my byly ve čtvrtek zamluvit termín. Bereme se ve Křtinách v kostele a hostinu budeme mít u táty na zahradě. Má postavený nový dům a obrovskou rovnou zahradu s terasou, takže se taky modlím, aby nám vyšlo počasí... :)
@granulka Ahojky, my plánujeme svatbu na 28.2.2014 trochu se bojím, že bude veliká zima a oddávající nás prý venku neoddá pokud bude veliký mráz. Ale jinak se strašně těším, protože bude netradiční a krásná.. už se těším na fotky v bílé peřince a na pořádnou půlnoční koulovačku.. 8-)
@vevy No raději počítej s tím, že zima bude... Byla jsem na jedné zimní svatbě, v kapli byla samozřejmě zima, ale to šlo ještě přežít, ale následná procházka v mínus patnácti byla šílená. Nevěsta (a nejen ona) má na všech fotkách červený nos, takže to nakonec podle fotek vypadá jako svatba dvou alkoholiků s alkoholickými příbuznými a přáteli :-D
ale tak v minus 15 chodi i lidi bezne do prace v zime, tak si myslim, ze chvili pobyt venku na foceni pujde... ale treba je fakt, ze pak hodinu sedet v kostele (stacil mi pohreb v pulce unora, kdy venku shodou okolnosti bylo skoro -26 a ackoli navleceni snad az nepatricne, v kostele sedis bez hnuti a teda hruza, zmrzly byli uplne vsichni...
@lemona Ideální počasí by bylo modrá obloha a -5, ale raději na to spoléhat nebudu. :-N Myslím si, že když je šikovný fotograf, tak si s těmi fotkami pohraje a červené nosy vyretušuje. Na společné focení musí všichni vydržet a potom se půjdou schovat. Na obřad máme variantu jak venku, tak i vevnitř, ale pokud nebude veliká chumelenice, chtěla bych to venku. Tak se těšte na fotky :-D
Ahojky, my planujeme svatbu cerven nebo cervenec 2014,presny datum jeste nemame.Chteli bychom ji na Hluboke na zamku a obrad venku,tak jsem na to zvedava,na urade nam rekli ze se termin zamlouva nejdrive 6 mesicu predem,takze nekdy v lednu,ale zda se mi to docela pozde... :-|
Jee, pamatuju si, jak jsme pred rokem planovaly s prvnimi nevestami prvni veci ohledne nasich svateb na rok 2013 a skoro vsechny nevesty 2012 nam rikaly, ze jsme cvoci:-) Holky teste se, planujte, uzivejte si to:-) strasne to utece a nikdy vic to delat nebudete:-)
Ahoj lidičky, též plánujeme svatbu na příští rok. Měla by být 22.8 (den našeho výročí seznámení) aby se to dobře pamatovalo :-) tedy pokud toto datum bude v nabídce matriky.