@andrikr no taky jsem něco hledala včera. Když já mám rovné vlasy a nevím, svázané my to moc nesluší, takže chci něco spíš rozpustěneho ale chtěla bych trochu udělat vlnky ale nevím jestli to bude držet. Nemám ani domluvenou kadeřnici. Nechci aby to stalo majlant, už tak ta svatba je drahá..
@kajadomca přesně, taky jsem nechtěla dávat majlant za kadeřnici. A za vizážistku už vůbec ne. Na první svatbě mi dělala účes bývalá švagrová, je kadeřnice, a líčila mě sestřenka. Na druhé jsem se česala i líčila sama, a teď se budu líčit taky sama, a česat mě bude ségra, mám i loknovačku, hodně nalakovat... jelikož mi to taky nedrží dlouho, ale na tu cca hoďku by mohlo 😆
@andrikr já bych chtěla aby to vydrželo co nejdil. Nemám prave nikoho kdo by mi stim pomohl, takže si budu muset nějakou kadeřnici najít a to líčení taky. Přeci jenom to musí nějak vypadat. :-)
@kajadomca tak jasně, svatba na celý den je dlouho, takže ať to vydrží. Ale my budeme mít jen obřad, uděláme pár fotek a maximálně oběd se svědkama, takže proto mi stačí hodina ;-)
@kajadomca nee, jak jsem psala už předtím, přítel je introvert, nechce tam ani rodinu, jen svědky u obřadu, takže tam nebudeme mít ani děti, ani jsme nikomu neřekli, že se bereme, jen moji mamce, bráchovi a svědkům, aby tam nikdo nepřišel se podívat 😆 a stejně, ti, co vědí datum, nevědí čas svatby. Akorát po svatbě oznámíme, že jsme se vzali. Tak jsem zvědavá na reakce rodin a kamarádů 😂
@kajadomca no oslava... Spíš se to oslaví během návštěv 😀 mám ráda netradiční věci, tak jsem i ráda, že to přítel chce takhle. Velké svatby jsem si už užila 😊
@kajadomca jj, svatba je drahá záležitost. První stála nejvíc, ale většinu platili rodiče. Druhou jsme měli takovou malou, platili jsme si ji sami, ale co nejvíc jsme chtěli ušetřit. Prstýnky nás vyšly stříbrné na 300 za pár, šaty 2500,kytka i s korzáží cca 250, výzdoba na auto byla jen z organzy a umělých kytek. Hostina doma a vařila nám známá. Celkem nás svatba vyšla na cca 20000. Třetí nejlevnější, prstýnky za 800, šaty kolem 500, závoj 100, boty 300, pak nějaké drobnosti jako čelenka, nálepky na nehty, náušnice... Objednávala jsem vše z Ali, během půl roku, takže to nevyšlo na hodně peněz naráz. Obřad nás vyjde zadarmo, jelikož jsme domluvili termín na oddávací den. Jinak by jsme museli platit 7000, a to je pro mě nemyslitelné :-)
@andrikr Tak to je jasné že najednou to nejde ale to máte opravdu nejlevnější svatbu :-o za ten obřad se platí tolik? To teda docela koukám. Tak ono to jde levně ale až tak jsem si teda nemyslela.. My máme teda za dost peněz.. Ale taky máme dost lidí
@kajadomca taky jsem čuměla. Když jsem se vdávala poprvé, obřad nás stál 1000, je to sice už skoro 11 let, ale i tak... Rozdíl brutální. To už asi fakt začneš uvažovat, jestli mít obřad v pátek zadarmo nebo mimo oddávací den v sobotu za 7 litrů. Původně jsem chtěla svatbu 2.5., ale právě je to první sobota v měsíci, takže za 7000. Druhá sobota v měsíci a poslední pátek jsou právě zdarma, tak proto máme datum 29.5. Ale já jsem na ty netradiční věci, vždy jsem chtěla svatbu netradičně v pátek, a nejlépe obřad odpoledne, takže část se mi splnila 😀 jen odpoledne by to nešlo, protože oddávají do 13 hodin. Ale ono je to defakto jedno, když svatbu máme jen ve čtyřech 😁
@andrikr no já teda nevím ale u nás snad stoji obřad 500 Kč a když chceš mimo obec tak 1000 Kč, dát ještě 7000 za to že tě někdo oddá mi přijde teda vážně dost..
Ahoj holčiny , svatba 30.5. začínám mít strašně obavy ,že se bude muset přesunout s tím co se tu momentálně děje :-| , co vy jak jste na tom? Doufám že za měsíc bude klid :-)
@hannyhanyska Ahoj 🙂 mám mít ve stejný den svatbu.. Prstýnky s rytinou koupené, svatební šaty objednané, plno věcí makoupenych, objednaných. Další volný termín mají až na konci října.. Zatím to rušit Teda nebudu a budu muset počkat..
@bla_svatba přesně vše zařízené,zaplacené , catering sem měla řešit dnes odložila sem to na konec dubna. A ano prstýnky s rytinou mě štvou nejvíce.
No nezbyde jen čekat a doufat
Taky svatba 30.5.obavy mám že to prostě budeme muset přesunout. Měla jsem objednávat dort a zákusky a to už taky neudělám. Rytinu máme na prstynkach taky. Říkám přinejhorším nás oddaji na ten den aby aspoň to kvůli těm prstynkum bylo. Ale to se mi moc nechce ;-(
@kajadomca toto také padlo v úvahu, oddaní v malém počtu na radnici , ikdyz jsem to takto nechtěla a později udělat pořádnou oslavu na místě kde jsme to měly mít
@hannyhanyska ahoj, my máme mít svatbu 29.5., ale máme ji jen se svědkama, takže při případném zrušení o nic nepřijdeme a půjde jen o přesunutí. Rytiny na prstýnkykách naštěstí nemáme, koupili jsme je hned. Ale i tak mě to mrzí. Spíš si říkám, jestli to není nějaké znamení, abysme se nebrali :-(