Markétko - měli jste mooooc hezkou svatbu!!! Určitě jste si to užili, viď?!
Mně se začíná zmocňovat nervozita, v sobotu jsem se pohádala s tchýní a pak jsem to obrečela jak želva (teda ne, že by mě mrzelo, že jsem se s ní pohádala, ale byla jsem na ní strašně naštvaná...)
V sobotu jsme byli na předsvatební zkoušce šatů a ta proběhla v pohodě. Jen jsem si zapoměla obj. rukavičky, tak jsem tam v neděli jela znovu....a taky si půjčuji kabátek od nich...¨
Jak jste se měli vy?????
a ješte jedna věc - nemůžu tu najít, jak se vchází do obřadní síně...chci jít špalírem, takže jako poslední. Ale kdy jde ženich a kdy svědci???Nevíte to náhodou? Dík
Dobréééé rááááno, holky......:-)
No my jsme šli rovnou spolu, za námi šli svědci, pak družičky.....rodiče a ostatní svatebčané, ale jinak ženich jde jako první, pak myslím svědci, rodiče, pak ostatní a nakonec nevěsta...:-)
No a to ještě nemáme fotky od profíka, ty budou tenhle týden, tak jsem na ně taky moc zvědavá....:-)
Ten nápad s kamionama se jim fakt povedl, bylo to dost dobrý pozdvižení na u nás na vesnici, do toho šest myslivců, kteří stříleli, když jsme dojeli na myslivnu no bylo to super...:-)
A jak prožíváš poslední týden příprav? Už se těšíš? ;-)
Ještě den před budeš hrozně nerovósní ale pak to z tebe opadne ani nebudeš vědět jak.Já jsem os vatební den byla hrozně uvolněná a bylo mi supr nervozita byla ta tam. Už se těším an tvoje svatbení fotečky :-) To jak se vchází do síně by ti měla říct matrikářka ,ona si vás tam postaví neboj ;-)
Kati: u nás to bylo tak první šel ženich s maminkou, pak svědci spolu, pak ostatní svatebčané, kteří udělali špalír. Pak družička a pak já s tátou. Pak když mě táta předal ženichovi, přišla paní matrikářka a zdělila svatebčanům na kterou stranu si mají sednou, aby seděli na straně ženicha nebo nevěsty.
Ale na to tě připraví přímo u obřadní síně, neměj strach. Já jsem si naplánovala že budu mít svatební den prima a že se celý den budu usmívat. Na nic jiného jsem nemyslela. A všechno proběhlo dle mých představ a na všech fotkách jsem jen a jen usměvavá. Takže nervozitu hoď za hlavu a skoro tchýni taky, protože ta má dělala scény jak před svatbou, tak večer na hostině i druhý den po. :-)
a když si představít (podle toho jak jsi psala) , že tedy před oltářem stojí ženich s matkou, za nimi svědci. Teď tedy přicházím já a budu se proplétat mezi svědkama, abych se dostala k ženichovi? :-o
Ne maminka s ženichem stáli vepředu, svědci již každý na své straně, pak prošla družička a já s tátou, koukni na fotky svadebčané stojí tak jak přišli v páru a vždy šel jeden na jednu a druhý pár nadruhou stranu. Pak mě táta předal ženichovi, my jsme se obrátili směrem dopředu a za náma paní matrikářka rovnala postupně páry aby si sedli tak jak patří. Bylo to všechno v klidu bez paniky, a matrikářky tam byli dvě. Oni totiž když viděli ostatní jak a kdo jde si sednou tam či onam tak už šli automaticky správně. Ukážu ti ještě fotky jak kdo sedí chceš???
My jsme to měli takto:Svatebčany usadila matrikářka do svatební síně .Nás si za dveřmi seřadila následovně:první ženich s maminkou,za nimi ženichův tatínek a moje maminka,svědkové a jako poslední jsme vcházeli já,tatínek po mém pravém boku a synek po pravém.Ale ptala se nás ,že pokud to chceme jinak je to jen na nás.Když jsme vcházeli so síně s tatínkem a malým tak se svědkové rozestoupili a tatínek mě předal ženichovy a šli si s malým sednout.
Markét - koukala jsem na ty tvoje nové fotky, a docela mě pobavila ta z příchodu do obřadní síně..ta, na které jde ženich s maminkou - ta její obrovská kabela!!!proč jí někde neodložila???? :-D
Katka2006: neuvěříž, ale měla v ní pletení a co kdyby se jí ztratila jehlice. Už ztratila dvě. Nosí ji vždy a všude. Opravdu nevím proč ve svatební den ji táhla sebou, ale je to paní v letech tak ji asi potřebuje.
Moje mamka taky tahla tašku, ale jen aby zamaskovala flašu slivovice, nalívala úplně všude a všem i paní matrikářce.
P.S. Pokaždé když k nám tchýně přijede, tak i s taškou už k ní patří :-D