Svatba v květnu. Dáte na pověry?

Zobraz úvodní příspěvek
Ahoj, budeme mít svatbu v květnu, za což jsme od části příbuzných obdrželi velké množství dobře míněných rad, abychom to nedělali. My jsme ale optimisté a říkáme si, že je to naše svatba a květen je měsíc jako každý jiný. Jak jste na tom VY?
Odpovědět
1
2
@kija teda takhle se trefit...:-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky, taky plánujeme svatbu na květen, a pověry vůbec neřešíme, květen se nám moc líbí.. :d tak proč ne..
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky, možná to už tady někdo psal, ale svatba v květnu nepřináší smůlu. Jen dřív (třeba 100 let zpět) když se mladí brali v květnu, tak nevěsta byla většinou v jináči a malé se narodilo do zimy a často nepřežilo. Dnes máme doma teploučko, takže pohoda :-)
Odpovědět
Holky, já také plánuji svatbu v květnu, je to přeci nejkrásnější měsíc ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Také máme v plánu KVĚTEN :-)
Odpovědět
Profilova fotka
My mame svatbu taky v kvetnu, byl to jeden z mala terminu na miste, kde jsme chteli, tak jsme ho vzali a jedine povercive budouci tchyni jsem rekla, ze jiny termin nebyl, takze chce abysme se vzali nebo ne? :-) A hned se ji zamlouval,,, 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
Já ne a ani neplánuji ale o jednom případě vím že to opravdu krachlo a snad hned do roka. Ale to je asi o tom jestli někdo tomu věří a někdo ne, myslím že tam to bylo o něčem jiném.
Odpovědět
Profilova fotka
My máme termín 17.5. a naopak to beru jako výhodu - protože je květnových svateb málo, bude v pohodě obstarat místo obřadu i třeba fotografa ;-) v dnešní době bych tuto pověru moc vážně nebrala.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme termín 17.5. a okolí nám to chválí,že je to nejkrásnější měsíc. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Hezký pátek všem, myslím, že nejdůležitější je rozmyslet koho si vezmu než kdy si ho vezmu!!!
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
NE....odpověď na původní otázku x-) . My měli svatbu v červnu, ale původně jsme ji plánovali taky v květnu,...jen hodně blízká příbuzná v tom termínu čekala mimi, tak jsme termín posunuli.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Termín máme 25.5. a už se těšíme, květen je lásky čas :-) na pověry nedáme. :-)
Odpovědět
Myslím, že je úplně jedno, jestli se vezmeme v květnu, srpnu nebo prosinci... hlavně že se vezmeme z lásky a s láskou budeme proplouvat i manželstvím ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
@lucej Máme to naprosto stejně :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Od května všichni většinou odrazují, díky holky, že vidím, že na květnu nic špatného není, a z jakých důvodů pověra byla. Ten jen, co na to řekne drahá polovička, ale květen je podle mě nejkrásnější měsíc roku a ani svoji "letní" dovolenou bych si bez května nemohla představit...
Odpovědět
Ahoj, s přítelem jsme si vybrali květen :-) Oba jsme chtěli bud podzim nebo jaro, ale na podzim je jenom pár hezkých sluníčkových dní. Když jsme oznamovali na přítelově straně - tak tchýně když uslyšela květen úplně změnila výraz a hezky se zaksichtila. Začala nám říkat, že květen ne, babička začala vyprávět o tom, že někdo umřel a že nesmíme a pokud se jeho mladší brácha bude ženit, tak hlavně ne květen. Při odjezdu nám tchýně nezapomněla připomenout, že to není dobrý nápad, že si to ještě máme rozmyslet. Takže: tchýně, babička - problém s květnem, mladší brácha začal dokola říkat přítelovi, že to neměl, že to bude mít od své přítelkyně pořád na talíři, a ta asi byla naštvaná, že ona pořád nic a to spolu chodí delší dobu, děda už nevnímal, jediný nevlastní táta měl snad radost a hezky upozornil moji tchýni, že ona se vdávala v dubnu a skončilo to rozvodem. Už se těšíme na oznamování na druhé a třetí straně (vlastní táta), protože horší to být nemůže. :-o Občas by lidi měli přemýšlet hlavou, a ne si tam narvat nějaký předsudek a potom na základě něho kazit ostatním tak důležitý den 8-(
Odpovědět
Ale už vím, jak pro jistotu budeme květen dál oznamovat. Řekneme, že jsme se rozhodli pro nejkrásnější měsíc v roce a ať hádají, který to je. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@joyride Taky nechápu lidi, kteří kazí radost druhým. Pověry dnes už vůbec neplatí a květen je lásky čas. Jen to počasí je letos hrozný :(
Odpovědět
Profilova fotka
@joyride To je dobrý nápad :-) Tak pak napiš, jak jste dopadli u ostatních příbuzných :-) Jinak tě nechci strašit, ale VŽDYCKY to může být horší 8-( Pokud budou plkat jen kvůli květnu, je to ještě dobré, horší by to bylo, kdyby začali "doporučovat", i koho (ne)pozvat, kolik za co dát apod. Sice chápu, že po oznámení svatby jste čekali jinou reakci, ale na druhou stranu, berete se až za rok, oni si na to do té doby zvyknou ;-) Tak hodně štěstí a pevné nervy :-)
Odpovědět
Vůbec to nic neznamená, hihi, nebojte se toho!
Odpovědět
@makovaapanenka: No, "doporučování" koho pozvat očekáváme na 100%. Tchýně už jednou přítele psychicky vydírala, aby dosáhla v tomhle svého. Dělal slavnostní oběd po státnicích a chtěl tam jenom nejbližší. Dopadlo to tak, že si maminka prosadila ještě další příbuzný, který tam nechtěl... skoro se snad rozbrečela ]-( Ovšem teď mám slovo i já a nedovolím to :-) Chceme malinkou svatbu, kolem 20 lidí a čím míň, tím líp... obzvlášť přítel by nejraději dosáhl nereálnýho čísla 15 :-) Jediný štěstí, že bydlíme od maminky 160km daleko a jezdíme k nim nejčastěji jednou za měsíc, takže zase tolik příležitostí mít nebude. A hlavně se s ní nebudu o přípravách bavit a diskutovat o tom, pokud bude něco navrhovat a nebude se nám to líbit, řeknu jednoduše NE bez vysvětlování :-) Ještě před zásnubami jsem si říkala, že to bude peklo, pokud bude svatba a že se budu muset se nějak obrnit. Když to po sobě čtu, tak ani nevím, co jsem od toho oznámení čekala :-D
Odpovědět
Myslím, že květen je na svatbu nejlepší měsíc :). Bývá teplo tak akorát, venku všechno hezky kvete a voní - ideální i na fotky :). Nehledě na praktické věci.. v květnu bývá volno pro svatby na radnicích, v restauracích, v půjčovnách šatů, v kadeřnictví... Jediná nevýhoda je, že v květnu dost často prší, ale to se může stát i kdykoliv jindy.
Odpovědět
Profilova fotka
Nedam,budu sama perla :-)
Odpovědět
Na pověry dám jen minimálně, bohužel na tu květnovou věřím. :-| A vím že je to blbost, květen je nádherný měsíc, všechno voní, nebývá horko, a na romantickou svatbu je jako dělaný. Ještě věřím na jednu na :-| blblou pověru, nedávám dětem hrát si se závoji, oblékat se do bílýho a hrát si na něvěstu, ani jim nekupuji ani nedovolím koupit panenky -- nevěsty v bílém. U nás, odkud jsem, se věří, eee, že když si holčička často takhle hraje, nikdy se nevdá a umře mladá. Brrr. Bohužel, se nám to v rodině splnilo, moje teta si takhle v dětství pořád hrála, a nikdy se nevdala a umřela kousek po třicítce na hnusnej hnusnej nádor. ;-( Takže rozumově vím že...nicméně dětem prostě hry na svatby a svatební panenky nedovolím a i v rodině to vědí. :-S
Odpovědět
@kija ano, přesně tak to je a navíc, začátky těhotenství pak vycházely na hlavní období žní, tedy na dobu kdy ženy musely dost těžce dřít na poli takže mnohem častěji potrácely, a tou dobou i samovolný potrat mohl znamenat smrtící komplikace....infekci a.t.d...
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?