Holky, máme termín 7.4.2012 a hodně lidí mi říká že je to bílá sobota a svatba se nehodí.Co Vy na to? Mě se nezdá že by v tom měl být problém...Je to prý největší svátek ... =-)
@krizecek
Není pravda, že by spousta křesťanů tento svátek neslavila, to potom nejsou praví křesťané. Ve skutečnosti je Bílá sobota největší křesťanský svátek.
@vakomysha fajn napíšu to znova...Spousta rádoby křesťanů si myslí, že sedne do lavice a jsou křesťany..ale kdo z nich někdy přečetl bibli nebo ví něco o své víře?? takže takhle bych to shrnula, je super že víš zřejmě o všech křesťanech v ČR kteří slaví nebo neslaví :-D
My máme v rodině křesťany, kroutili hlavou, že na největší svátek v roce.Ale já řekla, že termín už je stanoven a že mi to přijde fajn.Mnoha lidí si udělají prodloužené volno a neřeší co je za svátek.Dnes ty tradice nejsou jak bývali.
Můj názor.
Jsou horší věci... ;-)
@lenttilka no já si hlavně myslím že pokud vy sami nejste věřící tak je to snad jedno..přece se nebudete ohlížet na někoho z rodiny že je věřící, to je jak kdyby někdo neměl na svatbě maso, protože někdo z hostů je vegetarián :-D Prostě pokud nejsou snoubenci křesťané a i kdyby byli a nevadí jim to, tak proč ne
přesně jak píšeš jsou i horší věci,třeba když se lidé berou v kostele kvůli atmosféře nebo když má nevěsta v božím stánku šaty s výstřihem až kdo ví kam :-D
@niccky.z Pro naši "nekřesťanskou" rodinu představují Velikonoce pouze velikonoční neděli a pondělí a to jsme ještě jedni z mála, kteří to vůbec nějak slaví (beránek, vajíčka, šmigrust...). Mluvím tedy pouze za své okolí. Bílá sobota je pro nás jen sobota jako každá jiná. Osobně by mě sice svatba v tento den překvapila, ale pokud se v rodině snoubenců Velikonoce považují jen za prodloužený víkend, nevidím v tom problém.
@niccky.z Lentilka má ale svatbu civilní a sama věřící není, takže u ní je to něco jiného. Já křesťanka jsem a taky by mě nenapadlo mít svatbu v postní době a už vůbec ne na Bílou sobotu :-) Ale zkus se na to podívat tak, že by v ten tvůj den byl nějaký muslimský svátek.. nebo židovský. A přišel by za tebou někdo z rodiny, že je muslim a zrovna je ten jejich svátek. Změnila bys termín? Já sama nevím :-)
@moonie ja vubec neresim ci je verici nebo ne ;-)
Proste jsem jenom napsala ze ja bych na velikonoce svatbu mit nechtela :-) a je to jedno ci je to bila sobota nebo velikoncny pondeli .......
Ahoj holky, dnes jsem na vás myslela. Jak Vám vyšlo počasí? Na chalupě pršelo a praha po příjezdu taky nic moc, tak snad jste měly lépe, šťastné novomanželky :).
Pa pa a.
Ať je velký pátek, bílá sobota či velikonoční pondělí, svatbu si můžete uskutečnit, kdy chcete Vy. Co se času, místa i stylu svatby týče, přizpůsobuje se vše volbě novomanželů. Pozor však na několik věcí: o Bílé sobotě nemusí být snadné sehnat oddávajícího, spousta lidí bývá v té době na dovolené a pokud máte mezi známými křesťany, mohou být o Velikonocích omezeni různými tradicemi: půst, apod. Více se věnuji této tematice v článku na svatebním blogu:
http://www.petveci tecka cz/clanky/svatba-v-case-velikonocnim/