@petavin chceme svatbu v kostele a kněze máme svého, jenom nás musí pustit do nějakého kostela v té Strážnici nebo někde poblíž. Je to kvůli tchýni, která je nemocná a nemůže tudíž moc cestovat. Teď se to navíc zkomplikovalo protože je v nemocnici, tak doufáme, že se z toho dostane. Nejspíš zkusím zavolat do farnosti a domluvím se s nimi nějak přes telefon:-) :-(
Ahoj holky také máme svatbu v červnu a to 30.6. tak se přidávám... @petavin také máme hostinu ve Svornosti a zamlouvala jsem jí až letos v lednu... přítel mě požádal o ruku na Štědrý den.. kolik budete mít lidí? A jak si tam bude dělat výzdobu? Chtěla bych si ji udělat z holkama den předem, ale bojím se, že tam bude svatba a neudělám ji...my máme obřad na Vyšehradě v kostele (bydlíme pod ním)
Jo jinak máme zamluveného kameramana, DJ, fotografku, dort a líčení, já mám koupené šaty z Adiny a zamluvený závoj s bolerkem do kostela. Partner má vestu s regatou a oblek z Pietra Fillipi. Mám vyrobenou část vývazků, objednané pozvánky a prstýnky... Pracuji na výrobě svatebních novin a hostů budeme mít zhruba 90 i na oběd i na večer..
Jinak tedy budeme mít na svatbě našeho syna a tomu bude přesně rok a půl,takže půjde v kostele s třetí dospělou družičkou, první dvě půjdou se svědkama, jelikož budeme mít oba muže
My máme svatbu 10.6. Zamluvenou máme už od pozdimu restauraci, obřad, fotografku, kapelu. Ženich má už koupený oblek, oznámení jsme o víkendu dodělali a teď budeme rozdávat. Pomalu začínáme dělat výzdobu. Kadeřnici ještě nemám vybranou a na šaty se jedu za 14 dní podívat do Madory. Líčit se budu asi sama, tak pomalu začnu trénovat.
Tak snad to všechno stihneme v pohodě bez stresu.
Teda holky, začínám být lehce nervózní :) Svatbu jsme začali řešit předevčírem, máme vytipované místo, kam se chceme jet podívat, ale jinak nic. Svatba by měla být 23. června, bude nás celkem dost a většinu věcí si chceme řešit sami, takže máme docela co dělat :)
Ahoj,tiež sa pridávam :-) Máme česko-moravskú 17.6.Zatial máme vybavený sál,vybrané menuba raut,zabespečené ubytovanie pre hostí,na obecný úrad ideme bud.týžden,šaty sa mi šijú a svadobné oznámenia si robím sama ale aj tie už su plus minus hotove :-) inak si všetko robím sama,vývazky,menovky ktoré budú slúžit aj ako mala pamiatka na svadbu a takisto veškerú výzdobu,fotokútik a možno aj svadobné noviny.Akurat ma chytila trošku panika či stihnem vsetko čo chcem lebo stále nachádzam nové a nové inšpirácie :-D
ahoj holky, hledám oddávajícího, máte nějaké nápady, dobré refence?? slyšela jsem o slečně Sofii.Máte zkušenosti/ kontakt....Matrika je až naše poslení volba :-) Děkuji
@kriss92 Karolina Sofia Pavala? Jestli se jedná o tuto oddávající, vřele, a možná ještě jednou vřele, doporučuji!
Loni jsem měl tu čest zažít obřad s její řečí, kterou doslova ušila na míru nastávajících. A nejen pro mne se stal obřad nezapomenutelný i díky neotřelé řeči oddávající...
My máme svatbu 24.6., rozhodli jsme se až v lednu, že se už konečně vezmeme :) a skoro celá svatba byla zařízená za 3 týdny, teď už zbývají jenom detaily :)
@alenape Ahoj :) 30.6.? To je taky pátek.. Tak to by ve čtvrtek před Vámi svatba být nemusela.. Nám to vychází taky na pátek. Teď v neděli jsme se tam byli znovu podívat, ptž mě kontaktovala paní Kratochvílová, co tam dělá takovou tu organizaci kolem svateb :) Tak se s námi chtěla sejít a když jsme tam přijeli, byl tam pan ředitel, se kterým jsme se už viděli :D Tak jsme si ještě upřesnili nějaké detaily, počet hostů, počet pokojů atd.. Nás bude na oběd 34 lidí (26 dospělých + 8 dětí), je to vč. fotografky a DJ, toho nám bude dělat můj taťka :D Jinak po obědě by pak mělo dorazit ještě pár lidí, ale to tak do 6ti max..
Nad výzdobou jsem taky přemýšlela, ale svatbu budeme mít šedá+fuchsia a nevím jak by tam zapadly ty barevné pompomy co jsem chtěla, ptž výmalba je bílá+taková jako tmavší okrová.. ? Tak si to nějak neumím představit tu výzdobu :( Nakonec jsem si říkala, že to asi dělat nebudu a necháme udělat jen výzdobu svatební tabule do našich barev a necháme rozmístit balonky.
Jo a nemohli jsme sehnat hranatý podnos pod mini dortíky, tak si ho nakonec asi půjčíme od jedné paní z Hradce..
Jinak nám už přišli oznámení, vývazky, jemnovky, krabice na gratulace, poděkování rodičům. Dělala nám to jedna paní a jsme spokojený :) Foto přikládám
@petavin My budeme mít na svatbě syna (svatba 3.6., syn bude mít v té době necelý rok a půl) - je to trochu komplikace, ještě nevíme, jak pořešíme večer hlídání, není zatím na nikoho zvyklý.
@petavin Ahoj... Teda mate to uz krasne poresene... prekrasna barevna kombinace... my jeste ani nevime presny pocet hostu, pozvanky jsme rozesilali teprve ted, tak nam maji vsichni dat vedet, co nejdriv.
Jinak nam se z hotelu jeste nikdo neozval (ale zalohu jsme platili, tak snad je vse ok), ale jak pisu. Jsem rada, jelikoz jeste nemame presny pocet hostu. Nevime zda vsichni dorazi, jelikoz mame velkou cast rodiny v Tatrach a to je do Prahy trosku dal..
Te vymalby jsem si ani poradne nevsimla :-D, kdyz jsme tam tehda byli.... ale to jsme s nikym jinym nez s provozni nemluvili, jen jsem si psala s reditelem e-maily..
Jinak ja barvu svatby smeruju do staroruzove, pudrove ruzove, bile, bezove a zlate (mosazne)... a mam toho docela dost a tim, ze nas ma byt tolik tak tam budeme take muset zajet a domluvit. Raut budu chtit v salonku, po stranach u stolu kamarady a prostredek rodinu do E... s tim ze potrebuji jeste stul na darky, stul se stromem na otisky , s polaroidem a s novinami, stul na sladke, ltere si obstaravame sami a stul pro deti (omalovanky, pastelky, balonky, svitici naramky a bombonky)... no jsem zvedava, ale radeji bych si zdobila sama den predem, i kdyz tam maji svateb docela hodne.
Jinak tedy prstynky jeste nemame, cekame na ne...ted budeme platit zalohu na dort pro 90 lidi a 100 cupcakes na vecer misto druheho dortu. Pracuji stale na novinach, vyvazky mam uz hotove, taky omalovanky, a kapsicky na kapesnicky na slzy dojeti, domluveneho kadernika a farare.A jinak jeste potrebuji zamluvit kvetiny, polaroid a kroj, ve kterem budu vybirat drobne. Misto do strevicku tancem ( jako na vychode Slovenska)
@maxannie nam syna pres den bude hlidat kde kdo, jelikoz syna nevidaji (rodina ze Slovenska), tak aby si ho uzili. Urcite pujde z ruky do ruky a na noc si ho berou moje rodice.. take mu bude v te dobe rok a pul..
Ahojda holky :)), tak se taky přidávám.. My máme svatbu naplánovanou na 10. června :)) obřad budeme mít na místě, kde pořádáme dětské tábory (tam mě také přítel požádal o ruku - u táboráku, děsná romantika!!) :)) a svatební hostinu budeme mít v penzionu v Petrkově (nad Trhovou Kamenicí).. je to tam nádhernééé!!
Máme zařízeného fotografa, DJ, květiny mi bude dělat až v pátek ségra (budu u toho, kdyby se něco pokazilo :D), paní starostku máme domluvenou a v půlce bžezna s ní máme domluvenou schůzku, tak snad bude svolná nám říci nějakou verzi proslovu šitou nám přímo na míru.. teď se snažíme řešit dort, ale jsem z toho absolutně na nervi, takže to vypadá, že pro 80 lidí si ho nakonec upeču sama, i když mě od toho všichni odrazují, ale mám to docela naplánované :)).. šaty mi přijdou 15. 3. (to mám i narozky) - vůbec nevím, jak budou vypadat :D ale od začátku jsou osudné, takže tomu věřím!! :D
Jinak dekorace se snažím vytvářet sama.. a jde to, i když už mě to někdy nebaví :D
Dneska jsem si vyzvedla svatební oznámení, které jsem si také dělala sama.. :))
PS: jestli jsi to dočetla až sem, tak Tě obdivuju :D Hezké přípravy, dámy!! **
@maxannie My budeme mít na svatbě naši dcerku, v době svatby jí bude víc jak 2,5roku. Na lidi je zvyklá a věřím, že taky půjde ¨"z ruky do ruky", bude s ostatníma dětičkama tancovat a určitě taky rajtovat na zahradě na trampolíně :-D Tý trampo se trochu bojím :-D Noc před svatbou bude nejspíš spát u přítelových rodičů a v den svatby asi taky, ale tam budeme všichni spát na hotelu.
@alenape Ty jo takže jim to tam úplně přestavíte ten sál :-) My budeme mít stůl do U a chceme, aby bylo celé U pod tím stupínkem co tam mají. Na některých fotkách tam měli verzi, že dlouhý stůl pro novomanžele a rodiče je na stupínku a dole jakoby zbytek U, ale my tím, že nás bude míň, tak to chceme mít spojené. Raut teplý a studený bude tam u toho výstupu na terasu a po levé straně jakoby u baru sladký raut.
A s těma dětma.. :-D Taky jsem se jich teď v neděli ptala, jestli by bylo možné udělat vpravo vzadu jak mají ten mini dětský koutek, jestli by nám tam mohli spojit aspoň 3 stoly a že bysme tam dětem dali omalovánky, pastelky, svítící náramky, atd atd :-) Takže máme stejný pochodový myšlenky, haha :-D Oni sice říkali že tam děti asi na moc dlouhou dobu nepřišpendlíme, ale že není problém to takhle udělat :) Jako nepočítám, že tam děti budou někde sedět 2 hoďky v kuse, ale říkala jsem si, že když bude třeba ošklivo(což doufaám, že nebude), a nemohli by lítat venku, tak by se to kreslení mohlo hodit.. :-) Ještě nám pan ředitel nabídl, jestli nechceme dětem udělat prostor v tom salonku a že by tam hodil nějaká dvd apod, ale říkali jsme, že ne, že stačí když se udělá takhle ten stůl v sále a stačí :) A ptali jsme se, jestli tam dětičkám můžeme vzít svoje bonbonky, gumový hady apod cukrlátka a bez problému.
Původně jsme měli domluvené, že nám zajistí i květiny na stůl, ale ptala jsem se, jestli by mi v tom květinářství, kde jim budou dělat kytky udělali i svatební kytici, korsáž atd a pán říkal, že si ty květiny na stůl dělají sami. Tak jsme se dohodli, že si komplet květiny necháme udělat tady u nás v květince, ať to k sobě "pasuje" :) A tady v květince mi paní říkala, že stačí přijít týden dopředu! To budu nervní haha :-D
A co se týče novin, tak mi nám připravuje naše kamarádka ;-) Dohodla jsem se s ní co by se mi tam asi líbilo a ona doporučila co se asi tak dává a dá nám to do kupy :)
@alenape Ty barvy taky budete mít krásný.. :-) My jsme přemýšleli jestli udělat šedá+světle růžová jakože starorůžová nebo ta tmavá fuchsia.. Nakonec zvítězila fuchsia..
Teď jsem ve fázi kdy hledám inspiraci na účes.. Mám delší vlasy-no tak k lopatkám a měla jsem vybraný jen takový jednoduchý účes, trošku nahoněné nahoru a vzadu jen sepnuté a jinak volně.. ale při zkoušce šatů se mě asistentka zeptala jestli jsem přemýšlela nad závojem a že by to bylo hezké... no a jak to dopadlo? Ano budu mít závoj :-D Nikdy bych neřekla, že ho někdy budu chtít.. ne že by se mi nelíbily, ale měla jsem za to že se už moc nenosí a tak.. Tak teď vybírám nějaké účesy, že dole nějaký "uzel" a nad tím píchnutý závoj.. Líbí se mi ty na fotce.. :-)
@petavin no to hej :-) a stále a stále niečo nové a ja som sa zasekla na oznámeniach a nemám ostatné nič hotové :-D Ale času dost,sice ma sem tam chytí mierna panika ale zas na druhej strane si hovorím že svadbu ani tak nerobia dekorácie ale rodina,kamaráti,správna partia a dobrá nálada :-)