Svatba v dubnu 2012. Vdáváte se také?

Zobraz úvodní příspěvek
Ahojky,kdo se také vdává v dubnu?
Odpovědět
@genevieve No tak to je paráda, jako sen. :-) A to je vlastně ono, já jsem nervozní z těch lidí, na obřadu cca 100 lidí, na hostině 60, ženich a nevěsta středem pozornosti, což mě nedělá dobře. Věřím ale, že si to nakonec užijeme.
Odpovědět
Tak teď se to bude plánovat samo. :-) Velké gratulace!!!
Odpovědět
@michela3 My právě taky nemáme rádi ty oficiality a být středem pozornosti, takže jsme zvolili tuhle variantu svatby. Mě by na tom taky stresovali ty lidi, ne že bychom s nimi nechtěli být, ale hlavně bych pořád myslela na to, jestli všechno klapne jak má. Vím, že bych se cítila hrozně...chceme pak po svatbě udělat venkovní afterparty pro cca 50 lidí a já už začala řešit, kde to bude, jak to uděláme, kolik jídla a pití a co když bude pršet a úplně mi z toho začalo být ouzko a potěšil mě můj budoucí manžel, který řekl, ať se tim nenervuju, že to všechno zařídí ;-) Takže já už jsem jen v té fázi užívání, na začátku března snad budeme mít hotové prstýnky, oblečení už máme a zbytek jako dort a kytka vyřešíme na místě 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@michela3 Děkuju :-) Taky se bojím, že z těch lidí budu hrozně nervózní, ale doufám, že to nebude tak hrozné jak u státnic :-) A taky jsem nervózní z toho, že ještě spoustu věcí nemáme zařízenou.. Ale snad to půjde dobře :-) Svatební cestu ještě naplánovanou nemáme, kdoví, jak to dopadne.. Jestli se to podaří, tak v té době budu zrovna ve zkušebce a nevím, jestli mě budou chtít někam pustit :-(
Odpovědět
@andyinka Řešíš to co já před rokem, konec vysoké a nástup do zaměstnání. Do toho svatba, no tento rok máš v důležitých věcech zlomový. :-) Neboj, to všechno klapne. Navíc jestli budeš mít teďka nějaké volno než nastoupíš do práce, tak budeš mít času dost. Já jsem ve zkušebce nárok na dovolenou neměla, ale dalo se domluvit se zaměstnavatelem a normálně mě pustil na 4 dny kam jsem potřebovala. My svatební cestu odkládáme až na listopad, takže já tohle teď vůbec neřeším, ale jela bych hned. Přítel nemůže kvůli podnikání. :-| Kolik budete mít na svatbě asi lidí?
Odpovědět
Profilova fotka
@michela3 Uvidíme, jak budu mít hodného zaměstnavatele, jestli nějaký do té doby bude :-) A kam pojedete v listopadu? Někam za teplem? Na hostině budeme mít asi 60 lidí, tak jako vy. Ještě teda řešíme, jestli jich nebude o 20 víc.. Přítel má hodně rozvětvenou rodinu a to není žádná vzdálená rodina. Musíme to ale brzo vyřešit, už bych chtěla během dvou týdnů se nějak domluvit v té restauraci a i na ubytování, protože jsou z daleka.
Odpovědět
@andyinka Ještě přesně nevíme kam pojedeme, zatím jsme uvažovali jenom nad Thajskem. Určitě to nebude Egypt, Turecko a podobné destinace. Buď něco poznávacího nebo exotika. Taky máme rozvětvenou rodinu, hlavně z mojí strany. Vy to ale budete mít velké, 80 lidí, to už je opravdu velká svatba. :-) My naštěstí nemusíme objednávat ubytování, všichni jsme v okruhu 20 km. Dneska jdu zařizovat květinovou výzdobu a dekorace, nemám absolutně představu, kolik to může stát. Zase se nebudu stačit divit. :-| Kam vy byste chěli na svatební cestu, máte nějakou představu?
Odpovědět
Profilova fotka
@michela3 To zní dobře :-) Mě napadá tolik míst, kam bych se chtěla podívat! Ale zatím to vidím tak, že hned po svatbě bychom si udělali líbánky jen na pár dní asi někde v ČR nebo na Slovensku (máme to skoro za humny ;-) a pak až budu mít nárok na dovolenou v práci, tak bysme jeli na svatební cestu a to bych chtěla někam k moři, můj drahý ještě nikdy u moře nebyl :-) Představy pěkné, uvidíme, jak na tom budeme s financema. Taky by mě lákala poznávací Paříž nebo Řím a taky Londýn... Takže uvidíme, co se nakonec vyvrbí. Jak jsi dopadla s výzdobou? Ať mám představu, až někam půjdu :-) Co všechno jsi zařídila a jak to vychází?
Odpovědět
@andyinka No to není špatný nápad, zajet si na pár dní někam v ČR nebo na Slováky a později teprve naplánovat svatební cestu. To bych taky mohla doma navrhnout. :-) No v pátek jsem byla za dekoratérkou, měla by nám dělat komplet výzdobu místnosti na hostinu (nic honosného-organza na stůl, ty umělé plátky růží, svícny se svíčkami, ubrousky) svatební kytici, korsáž pro ženicha a svědka, kytky pro maminky a svědkyni, květiny na stůl. Ozdoba na auto. No když to spočítala, tak mě málem trefil šlak 8100-8500,-, čekala jsem totiž, že to bude tak do těch 5. Kytice jsem zvolila růže, Ty jsou dostupné pořád a finančně jsem si říkala, že to bude ok. No v pondělí mi teprve pošle sepsaný ten rozpočet, ještě se na to podívám a pouvažuju, co bych mohla mít levněji. Myslím, že ta částka za práci nebude malá. V pondělí ti řeknu. A co šaty, už sis nějaké vyhlídla, třeba na internetu zatím nebo ještě vstřebáváš ty státnice? Já jsem pařila 14 dní. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@michela3 Šaty už mám zamluvené od podzimu :-) Teď je potřeba dohnat všechny ostatní věci. Včera jsme zadali výrobu prstýnků, popsala jsem jim moji představu podle obrázku, tak jsem zvědavá, jak to dopadne. Snad dobře, už se na ně těším :-)
Odpovědět
ahoj holky taky se budu v dubnu dávat a už se na to moc těším my už máme skoro všechno zamluvené prstýnky už se nám vyrábějí a v březnu jdeme na první schůzku do kostela tak jsem zvědavá :-)
Odpovědět
Profilova fotka
zdravím, my máme svatbu v pátek 13.4.2012 pro mě uplně skvělé datum, pro někoho možná divné. Krom dortu a kytek máme všechno. Počasí víde, věřme tomu.
Odpovědět
Článek se načítá
21.4.2012 :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky :-) Taky se přidávám s datem 21.4.2012! :-) Pomalu ale jistě všechno vyřizuju a zařizuju (sama, páč ten můj mi na vše jen kýve hlavou 8-( ) Všechno nějak zvládám, ale mám šílené dilema, jestli si mám šaty půjčit nebo nechat ušít.... Na půjčení mám jedny, ve kterých se těm, kteří je viděli, líbím, ale můj sen je něco jiného... Jenže nevím, jestli by mi ten typ šatů seděl a v mé blízkosti takové šaty nikde nemají, že bych do nich aspoň šupla na zkoušku. Každopádně mi na šití začíná hořet termín!!! ;-( Nevím, co mám dělat.... Asi brzo skončím ve špitále s žaludečníma vředama... :-|
Odpovědět
Profilova fotka
@lucinka_pusinka To kývání dobře znam, jen někdy přidá "hmmmmm" :-D
Odpovědět
Profilova fotka
jJá se přidávám k datu 28.4.2012 :)
Odpovědět
Ahoj holky, jdu k vám pro radu vy jste ve fázi plánování ( my chceme svatbu skromnou malou, pokud možno bez velkého plánování) chtěli by jsme "to" uskutečnit v dubnu, ale teď mě napadlo jak dlouho trvá zhotovení prstýnků???? Stihneme to ještě??
Odpovědět
Profilova fotka
@vanule 4 až 6 týdnú, ještě by to stihnout šlo. Nám je udělali přesně za 4 týdny. V pátek si je konečně jedeme vyzvednout!!!
Odpovědět
@kitinka76 zítra budu muset vyjet do ulic a vše oběhat, snad nám ještě nkde vyjdou vstříc. Při nejhorším dáme svatbu na konec měsíce...(chtěli jmse začátkem, ale to už je to poslední)
Odpovědět
@vanule my je meli myslim za 3 tydny, takze to urcite stihnete.
Odpovědět
@valoria děkuji za info, určitě nechceme nic na zakázku, takže kdyby šlo jen o zmenšení/zvětšení
Odpovědět
Profilova fotka
@vanule Nevím jak kde, ale u nás dojdeš do zlatnictví, řekneš chci tyto. Oni ti změří prstík, zapíšou rytinku a vyrobí na zakázku. A ty co sis vybrala vrátí zpátky do vitrínky. Nic nezvětšují, nic nezmenšují :-)
Odpovědět
@kitinka76 @valoria a ještě jedna otázečka, když zítra půjdu na matriku domluvit datum a pro formulář, je potřeba "ženich" (momentálně je mimo domov a kdyby to nešlo bez něj, zase se to o týden protáhne)
Odpovědět
Profilova fotka
Břeclav chtěla ženicha, nebo aspoň plnou moc. Ale třeba Podivín, ne. Tam to může nahlásit nevěsta sama a formulář vyplnit měsíc před svatbou. Záleží jak která matrika.
Odpovědět
@kitinka76 a já žila jak je to jednoduché :-D no opravdu nezbývá než vyjet do ulic
Odpovědět
Profilova fotka
@vanule To já taky, když jsem začínala. Vybrali jsme si datum, místo (mimochodem vdávám se o týden později a na jiném místě :-)) zavolám na matriku a dámy v kanclu "slečno teď??? my ještě nemáme na příští rok ani kalendář!!" Takže vlastně zařizuju od ledna a mám skoro všechno. Dorty a kytky stačí měsíc předem.
Odpovědět
@kitinka76 a to jsme chtěli bez dlouhého plánovaní, ale bez něj nevím nevím.....cukroví, dortíky mám bez problému sestra je cukrářka, švagrová kosmetička. Ale nemáme to hlavní, jako datum a prsteny (tedy my datum máme, ale jestli bude volno i na úřadě je otázka)
Odpovědět
Profilova fotka
@vanule Neboj, za dva měsíce se malá svatba zvládnout dá. Nejdýl trvají prstýnky a oznámení. Tím začni. Pěkný dort a kytku uděljí pomalu na počkání, pokud nemáš zvláštní požadavky...
Odpovědět
@kitinka76 zítra zkusím vyjet do města, poptat se na matrice a zlatníkovi a uvidíme. Přítel by chtěl nejraději svatbu jen my dva (ale stejně by to zařizování ohledně úřadů vyšlo nastejno) ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vanule Ani se mu nedivím. Taky jsme si to tak původně představovali. Ale oba už máme děti, takže ty družičky budou tak sladké.... a maminkám by bylo líto, kdyby jsme je nepozvali.... a co děda, přece nezůstane doma... a nakonec je to minimálně 20 lidí :-) nejvíc mě na tom všem plánování štve, že všude napíšu ze dva ze tři emaily. A téměř nikdy se nedočkám odpovědi a musím tam volat a všechno pracně vysvětlovat. Na co si ty firmy zřizují emailové adresy asi nepochopím!!
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?