Ahojky všem nevěstám!!! Jsem zoufalá, svatba bude za necelých 8 měsíců a nedaří se nám stále vyřešit otázku hostiny a obřadu. Zatím máme zamluveno v hořovickém zámku, ale nelíbí se mi průběh, který tady již byl zmíněný (t.j. že do obřadní síně, vejde nevěsta, ženich, svědkové a rodiče...stoupnou si na svá místa a pak teprve příjdou svatebčané....takže vejdou a vidí už jen nevěstina a ženichova záda, což se mi nelíbí...jinde chodí nejprve svatebčané a pak ženich, nevěsta). NEMÁTE ZKUŠENOST, ZDA SE NELZE DOMLUVIT NA JINÉMU PRŮBĚHU? Dále bych se chtěla zeptat na vhodné prostory k uspořádání hostiny...Momentálně se rozhodujeme mezi Motelem Mýto, Restaurací Na Statku Mirošov a Hotel U Zímů Zdice... Chceme restauraci i s terasou, na klidném místě, cca pro 40-45 lidí....DÍKY ZA INFO a DOPORUČENÍ !!! Pavlina ;-)
ahoj holky...peti tak konecne album :) ja ted byla marude tak jsem koukala az dneska ;) koukam, ze se to tu brzy rozroste jeste vic...feri uz bude pracovat na braskovi / sestricce, luci uz ma prndu v brise a ted jeste peta ;) hehehe holky do toho ;)
Jooo joo.milujte se a množte se, souhlasím s Deni, my dvě "stařenky" si ještě chvilku budem hrát na kariéristky..ale časem do toho určitě taky práskneme..nikdy neříkej nikdy:) ;-) ;-)
ahoj jsem tu vždy naskok měla jsem teď fofr v práci. Tu kytičku nevím co to je ale líbila se mi.
U nás se teď rozjelo vyřizování místa pro obřad. No historie je dlouhá ale v krátkosti.
Mého milého budoucí.. napadlo proč to neudělat někde kde to máme oba rádi. Je to lom Na kobyle - je nádherný jen mi bylo jasné, že vyřihování nebude lehké ale utvrdila jsem se v tom jak si říkala o pověsti berounských matrikářek - raději bez komentáře....
Zatím to vypadá slibně - máme přislíbeno povolení od CHKU Český Kras, musíme počkat na povolení lomů - majitele a nakonec půjdeme za p. Havlem - mistostarostou a ne za matrikářkama (ty mě znechutili svým přístupem).
Potěšil mě Patrik, že to vymyslel a nevadí mu ani moje obava, že pokud vše vyjde jak má a bude to moc proběhnout, že nás čeká sakra velká práce si všechno zařídit. Ale na druhou stranu máme kamarády, kteří pomůžou
Když jedeš z Koněprus od jeskyn jako nahoru, pak lesem a pak je tam cesta doprava, tam je závora a pak je tam nádhernej lom, akorát je tam špatnej přístup.
ne ne to jsou jiný tohle je Lom Na kobyle - rezervace. Vede k němu takový tunel. Neodbočuješ vůbec nahoru k jezkyním ale jedem rovně na Měňany a první možná odbočka - taková kamenitá cesta vpravo a tam je.
hmmmm, tak to vůbec nevím :-)
Já jsem ale zastánce obřadu v přírodě. Původně jsme to také chtěli, ale báli jsme se špatného počasí.
A Havel je pro všechny neobvyklý obřady, ten do toho půjde, jen asi to chce zařídit také brzo aby vás nikdo nepředběhl.
Tak to je krásný nápad :-)
no zařizujeme snažíme se zajistit povolení CHKU a lomů. Právě až budeme mít ty povolení v ruce tak půjdem rovnou za ním. Ty matrikářky ... škoda slov se rozčilovat. :-D
Počasí se taky bojím ale když bude nejhůř tak si půjčíme velký stan a holt si vezmu gumáky :-)
A co ty jak si byla se vším spokojená ? Mamka už si prohlídla fotky v počítači a moc se jí líbili. Ty fotky co máš v albu jsou od té kamarádky a co ten fotograf? A co ta vizážistka jak si byla spokojená na tu si pak vezmu od tebe kontakt - tu ještě nemám. Vypadá to, že do vánoc bychom mohli mít zajištění prstýnky - máme svoje zlato tak to snad nebude taková darda.
Já jsem byla spokojená, nikdo se nepohádal, nikdo se nepopral :-D
Ta holčina mi opravdu udělala nádherné fotky, od něj jich taky pár máme ale není to takový. Třeba z obřadu nemáme žádnou, protože ten fotograf spíš fotil kameramana :-D
Ta vizážistka byla fakt dobrá. Chtěla za to 300,-- což je krásné, a navíc ti udělá zkoušek kolik chceš. Takže jak jsme to měli nazkoušené, tak už to byla rychlovka, což bylo super, protože jsem trošku nestíhala :-)
Jinak my jsme měli prstýnky z Unhoště, taky jsme měli svoje zlato, tam ho vykupují, celkem za dobrou cenu. Tak i tím jsme ušetřily na prstýnkách. A už máte nějakou představu? Třeba jak budou barevný a tak?
mám je v albu. Chceme bílo-žluté zlato. Bude převládat to žluté a bude nám je dělat mojí kolegyně z práce synovec - je zlatník. Tak nemám teda představu kolik to bude stát protože bude tam naše žluté zlato a to bílé musí dodat on. Tak uvidíme. Chceme to ještě tenhle rok,aby se příští rok mohlo financovat už něco jiného.
Jsem ráda, že auta nemusím řešit - máme vlastní díky bohu, o žádné limuzíny nestojím. Výzdobu už vymyslela tchýně budou takové ty nazdobené aranžovací hmoty. Tak jsem ráda, že sama mluví o tom jak co nazdobíme.
ahoj deni já jsem taky dítko nechtěla brzo - oba jsme měli názor, že si užít, něco poznat a pak dítko a jsme spokojení ikdyž nebylo plánované tak jsem ráda, že je až teď a ne dřív.
No bohužel to tak vypadá, ještě jsem té paní matrikářce chtěla říct, že asi kdybychom měli známé na jistých místech že by takový problém nebyl ale mlčela jsem jelikož jí budeme potřebovat.
Deni já myslím, že po novém roce to bude lepší.
no šla jsem se zeptat na možnost jiného místa obřadu a pak na termín. 1. mladší - nepříjemná , spoustu povídání jak je to problematické apod. 2. a něco příjemnější a taková jako že když budeme mít to povolení a v dodstatečném časovém předstihu aby v tom termínu tam nebyli svatby by to snad i šlo.
Prostě půjdem rovnou za Havlem a vyřízeno. Jinak otázky tipu: a to máte jako už termín? v lomu? a jak se tam poleze? .... proto jsem psala konverzace bez komentáře
Hani tak ale tu matrikářku budeš stejně potřebovat, bez té tě neoddají. Doporučila bych domluvit se s Havlem a vzít si třeba matrikářku z Králováku. A ne ty dvě pipiny. :-)