Mají se svatebčané sejít u nevěsty nebo ženicha?

Moje budoucí tchýně trvá na tom, že chce,aby se svatebčani scházeli u nich - u ženicha a o tamtu by mě vyzvedli a jelo se na obřad? Nemělo by to být tak, že se sejdou všichni u mě? Děkuji Jana
Odpovědět
@oktynka Ahoj, máš pravdu, zvykem je, že svatebčané se scházejí u nevěsty, na obřad se vyjíždí tedy od ní. Ale asi taky záleží na domluvě, pokud je místo, kde bydlí ženich, více vyhovující (například co se týče místa a popřípadě usazení hostů), určitě se můžou svatebčané scházet tam.
Odpovědět
oktynka, je to různé a hlavně tak, jak si to kdo udělá. Hlavně je to vaše svatba, tak si do toho nenechte nikým kecat! Vím, že švagrová to měli tak, že její rodina se sešla u nich, rodina nastávajícího u něho a pak se šlo od něj k ní. My to udělali trochu alternativně, protože rodiče byli rozvedení a vztahy tudíž trochu napjaté, takže se sešli všichni v centru vedle kostela, kde byla snídaně a my tam pak přijeli - já s rodičema a svědkyní, snoubenec se svojí rodinou. Opravdu je to na vás, je to vaše svatba a vy musíte být spokojení. Prober to s přítelem a pak řekněte tchyni, jak jste se dohodli. Teď už budete dva a budete o všem rozhodovat spolu, tak má tchyně smůlu! :-D
Odpovědět
Tradice je v domě nevěsty (a předpokládá se, že nevěsta bydlí u rodičů :)), domluva je věc druhá. My to měli u mých rodičů - velký barák, bydlíme ve stejné ulici, ženich se v klidu připravoval v našem domečku, od nás blízko na místo obřadu. Pokud by svatba byla v místě (nebo poblíž) místa domova ženichových rodičů, tak bych se klidně připravovala tam... někdy se to dá udělat i tak, že se svatebčané sejdou dokonce až před obřadem na místě svatby :)
Odpovědět
@oktynka Jak už tady bylo napsáno, záleží hlavně na tom, jak to chceš ty a ženich. Jestli ti na tom vadí jenom to, že by se porušila nějaká tradice, tak to tchýni klidně dopřej- ber to tak, že aspoň nebudete mít doma nepořádek ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?