já se na hrobě u babičky stavím ráno než vyjedu do místa, kde se budu oblékat (bude to v místě hostiny). Myslím ale, že je to opravdu jedno a i kdybys zavzpomínala jen doma, tak by to rodiče určitě potěšilo. Věřím, že by na tebe byli pyšní.
My tedy byly před obřadem, na tátově hrobě asi týden před svatbou (je to 100 km od našeho bydliště a místa obřadu, takže to časově nešlo jinak skloubit) a na hrobě manželových rodičů den před svatbou. Dávaly jsme na hrob kromě kytice i myrtu s vývazkem.
majanax: nekdo muze mit bliz k prarodicum nez k rodicum - napr. me svagrove mamka umrela, kdyz ji bylo 14let, pak tuto roli zastoupila babicka..... ;-) takze mozna tak...
ma_kup: sla bych pred obradem....
Já byla na mámině hrobě až den po obřadu, před bych to vážně nezvládla. Takže to udělejte podle Vašeho pocitu, pokud se budete cítit, že to zvládnete tak se chodívá v den svatby, ale rozhodně to není podmínkou.
sestra byla hned po obradu u taty..... kolona na ne cekala na hlavni a oni tam sjeli pouze sami... netrvalo jim to dele jak 15 min a to se da vydrzet... maji tam i fotku....
Máte můj obdiv. Já půjdu na hrob bráchy položit kytku až pár dní po svatbě. Chci mu tam dát svojí svatební kytici. Kvůli němu mám karafiáty, které on miloval. Ve svatební den bych to nedala. I tak na něj bude celé moje myslet.
majanax - babičky jsem pletou protože jak zmínila jedna slečna nebo už mladá paní ;-) mají blíž k prarodičům než k rodičům.
Mě se dnes zdálo o mojí prababičce, že na ní jsme zapomněli a o zasnoubení jí nic neřekli :-(. Když jsem se z toho probudila, byla sejm celá zmatená a chvíli mi trvala než jsem si uvědomila, že ´babička tu vlastně už není. Budu muset na hrob zajet.