Ahoj, přemýšlím, kdy má ženich vidět nevěstu. Při předání květin doma u rodičů, společně s rodiči, při krátkém "požehnání" rodičů, nebo až na obřadu, kdy mu nevěstu přivede tatínek k oltáři (kde nevěsta vezme květinu, když jí nepředá ženich?). Dle mého musí být krásné sledovat snad milé překvapení ženicha nad krásou nevěsty přímo při obřadu. Ale skoro každý mi tuto variantu rozmlouvá. Jsou k tomuto nějaká pravidla? Děkuji ;-)
tak já si květinu budu dělat sama takže je pro mě zbytečné aby mi ju dal přítel.ten přijede v den svatby k mým rodičům a předá kytičky maminkám,svědkyni a družičkám a mě uvidí až pujdu k oltáři.Myslím si že bude víc nabuděný když bude čekat tak dlouho než mě uvidí.já to dění venku budu pozorovat za záclonou.obřad máme u rodičů na zahradě a přímo tam mi míří jedno okýnko takže budu mít výhled.A navíc si myslím že nevěsta vším tím skrášlováním nebude mít ani čas se venku moc bavit s hosty.A panáčka na kuráž si dám v pokoji ze svědkyní
Ahoj holky, tak to tady pročítám, ale stejně jsem se nedočetla, jak to má tedy doopravdy být. Kde má podle tradice spát nevěsta a kde ženich? :-) A kde se mají všichni svatebčané scházet?
no já to nepročetla, ale my sme se domluvili, že můj milý bude spát na srubu (hotel), máme ho kousek, a dojede sem pro mě, kde budou naši, tchánovci, bráchové atd. tam poděkujeme dortíkama za dceru a syna, předáme kytičky a vyrazíme. teda asi tak nějak :-)
No, každý byste měli spát nejlíp u svých rodičů. U nás to pak bude tak , že si ženich přijede pro mě k nám, moji rodiče nám požehnají, jeho asi ne, pač nejsou věřící, a vyrazí se ke kostelu. V pořadí ženich, ostatní, já. V každém kraji to ale asi jinak, takže to není striktně dané, řekla bych...záleží na domluvě...a taky na tom aby to bylo trochu praktické..
Záleží na Vás dvou. Je to Vaše svatba, nikoli všch "radilů" :-) Já jsem chtěla udělat překvapení před oltářem. Ale přotože svatbu máme "na půl cesty". Takže - nalíčenou a učesanou mě uvidí při objedu, oblečenou při focení (fotit se budeme již před obřadem, protože ho máme až dost odpoledne, tak pak nechci, aby všichni byli orávení a hladoví čekáním na nás :-) ) No, máme to malinko jinak. Ale o tom to je - protože je to náš den a nikoho jinýho :-) Takže - nejlepší je to udělat si to podle mě po svým. Ale deset lidí, deset názorů :-) Přeji Vám, abyste si sůj den užila jak jen nejvíc můžete a chcete :-)
My budeme spát se ženichem společně. Ráno se budeme každý připravovat v jiném pokoji, každý zvlášť pojedeme na místo (je 80 km). Mě ženich uvidí až před oltářem, květinu si od něj převezme svědkyně, která mi ji předá :-)
máme to tak napůl, sejdeme se u ženichovy rodiny doma, jen my a naše nejužší rodina, v té době budu už učesaná a namalovaná, s šaty ale počkám, až přijedou před barák další hosté, ženich s nimi bude zdobit auta, já se mezitím převleču a pak všichni odjedou tak pojedu já:) takže ženich i rodina mě v šatech uvidí až v uličce, no a zbylí hosté celkově až v uličce :)
My pojedeme i na obřad spolu autem, protože chci ten den trávit výhradně s ním a chci mít soukromé chvilky, kdy si můžeme povídat:)
Kdyby mě viděl až před oltářem, přišla bych o možnost poklonek:) a o intimitu této chvíle. Ale je naprosto tvoje věc, jak to chceš. U nás se taky moc nelíbí, že chceme jet na obřad spolu, ale mají smůlu, je to naše svatba a uděláme si ji po svém:)
jana2409: podle tradice má spát nevěsta u svých rodičů, ženich u svých rodičů a pak má ženich s rodinou vyzvednout nevěstu u ní doma...alespoň tak mi to vysvětlovali ženichovi rodiče :-) tak jsem jim zase já vysvětlila, že v době, kdy přijedou, už se budu chystat na hotelu, kde bude obřad, a můžou tím pádem vyzvednout leda moje rodiče :-) je fakt srandovní, když se sejde rodina lpící na tradicích (v našem případě ženichova) a rodina, která na tradice zase úplně kašle (ta moje), takže ženich pojede před svatbou k rodičům (cca 80 km) daleko, aby se pak druhý den vrátil, zatímco já budu spát s našima kamarádama u nás doma :-D vypadal, že trochu závidí, ale to už je jeho boj :-)
moji rodiče bydlí kousek od nás, ale přijde mi zbytečně tísnit se u našich s 15 příbuznýma, když budu mít volný dům, radši pozvu pár kamarádů o den dřív a navzájem je seznámím ještě před svatbou
My na tradicích nelpíme ani trošku, takže budeme spát před svatbou spolu ve vlastním bytě, ráno se budeme chystat taky společně a stejně tak na svatbu pojedeme v jednom autě. Ani nepůjdeme poděkovat rodičům, předávat jim dárky nebo oni nám nebudou "žehnat". K oltáři si mne povede manžel :-) Ale ať si to každý udělá jak chce, to přece záleží na domluvě snoubenců ;-) :-)