Kdo mě doprovodí k oltáři? Nemám tátu, bráchu, dědu

Ahoj nevěsty, mám dotaz ohledně toho, kdo Vás bude odvádět k oltáři. Nemám ani bráchu, ani tátu, ani dědu, ani nejlepšího kamaráda.. Jak tohle vyřešit? Díky
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Mamka měla totéž, když si brala před 30 lety taťku - řešení - šla k oltáři zavěšená do mého taťky = svého budoucího manžela :-)
Odpovědět
Profilova fotka
U nás chodí k oltáři snoubenci společně, mě teda vedl můj táta a manžel na mě čekal. Pokud chceš aby tě někdo odvedl, co tvoje maminka?
Odpovědět
Na vícero svatbách, na kterých jsem jako host byla, šla nevěsta k oltáři sama a nikdy to nevypadalo divně :-)
Odpovědět
Nemáme sice svatbu v kostele, ale jdu k altánku, kde se bude brát, přímo s nastávajícím. Když se vdávala sestřenka, tak šla k oltáři taky s ženichem.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud máte nějaké děti v rodině, tak bych udělala asi malé družičky a šla bych sama za nimi.. mi cpe rodina ženicha, aby mě vědl k oltáři ženichův otec - to je taky varianta, ale já bych do toho nešla..
Odpovědět
Já řeším totéž. Aby mě vedl tchán k oltáři, to teda moc nechci.. Rozhodnu se mezi variantou, že buď půjdu sama, nebo si mě tam odvede sám budoucí manžel.
Odpovědět
Profilova fotka
já šla s manželem
Odpovědět
ahoj jsem tu nova a mam stejny problem jako ty kdo me povede nemas nejakohe stryce v rodine ?
Odpovědět
mně se líbí varianta, že si tě tam rovnou odvede tvůj budoucí manžel, aspoň nebudeš tolik nervozní, než když by si šla sama.
Odpovědět
Profilova fotka
Otec přivádějící nevěstu "k oltáři" je v podstatě přechodový rituál propuštění z původní rodiny do nové; své plné opodstatnění měl navíc spíše v dobách kdy svatby dětí domlouvali pantátové. Dnes je to spíše hezká tradice, možná to má význam ještě právě jako ten přechodový rituál pro otce, který mu pomáhá přijmout odpoutání dcery (ono biblické "protož opustí člověk otce i matku ..."). Proto bych považoval za nejlepší řešení (zvláště v dnešní době, kdy je svatba svobodným rozhodnutím snoubenců), není-li tatík, ať přijdou ženich s nevěstou společně. Bratr nebo strýc (nejsou-li třeba náhradní hlavou rodiny nebo nemají k nevěstě nějaký "náhradně otcovský" vztah) nenaplňují podstatu tohoto gesta a jednalo by se o pouhou konvenci. Zapojit do toho otce ženicha už (sorry) považuji za naprostou pitomost - alespoň ve mně by to vzbuzovalo nějaké nechutné konotace na ius primae noctis či něco podobného.
Odpovědět
Viděla jsem několik svateb a vždycky šli snoubenci k oltáři spolu
Odpovědět
me vedla maminka - s otcem se nestykam a nikdo jiny nepripadal v uvahu.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
šla jsem s maminkou, chytly jsme se za ruce a vyrazily a než mě předala tak jsme si daly pusu. bylo to hrozně moc pěkné a dojemné.
Odpovědět
Já půjdu s maminkou
Odpovědět
Mě povede brácha :) ještě nevím jestli starší nebo nejstarší, ale njak už se to vymyslí :-)
Odpovědět
Kamarádka šla také s ženichem a nebylo to vůbec hloupé, naopak moc pěkné:-)
Odpovědět
Já chtěla jít s maminkou, ale vzhledem k tomu, že tatínek umřel a není to tak dlouho (rok), tak se bojím, abychom spíš nezačaly brečet, takže možná spíš s budoucím manželem--
Odpovědět
Profilova fotka
Povede mě velice dobrý kamarád. Tatínek mi loni v srpnu umřel v náručí, bohužel se svatby nedočkal :-(
Odpovědět
Profilova fotka
my šli s manželem spolu..
Odpovědět
Mne si vedl manžel sám :-)
Odpovědět
My se taky povedem navzájem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě povede maminka. Sice se pan farář trochu divil, ale vyrůstala jsem jen s ní tatínek mi zemřel ještě než jsem se narodila, takže si to i "zaslouží" mě odvézt a předat budoucímu muži.
Odpovědět
Pozor: ahoj,taky nikoho nemam a povede me maminka :)
Odpovědět
Profilova fotka
Kdybych byla v takové situaci, tak bych určitě chtěla jít s mojí maminkou. Pokud s ní máš dobrý vztah, tak si myslím že kdo jiný by to měl být?
Odpovědět
Ahoj:), me vedl strejda, a slo nam to spolu dobre. Vyber si nekoho, koho mas rada, at je to muz nebo zena:)
Odpovědět
ahoj, také v takové situaci nebudu. Táta mi sice ze srandy vyhrožuje, že nemůže přijít, že má službu v práci, ale určitě příjde. Také mě taková myšlenka napadla, kdyby táta nemohl.... Já bych se asi rozhodla jít úplně sama :-) Ať tě odvede kdokoliv, tak vám přeji ať máte manželství na celý život. :-)
Odpovědět
vedou mně družičky a začínaj to mít vymakané :D
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, mě tatínek zemřel, brácha vůbec nevím zda přijde, ale k oltáři mě povede mamča :D
Odpovědět
Já mám jen babičku, ale šla jsem sama.Babi se na to necítila, toho lidu a tak, tak jsem ji nenutila. A všem se to nakonec moc líbilo. I milej můj byl naprosto "paf" a babi říkala, že jsem byla jako princezna.. :-)
Odpovědět
Ahoj mám sice všecky okolo ale k oltáři mě povede syn je mu 11let a už se na to oba těšíme :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?