Fotokoutek - jak funguje? :)

Profilova fotka
Přítel me včera překvapil, že by se mu líbil fotokoutek. Že by se tam lidi mohli blejsknout s tema blbinkama a tabulkama se vzkazama zatímco se budem fotit nebo pak i večer :) ja o tom teda vůbec neuvazovala, ale proc ne - ty blbůstky na ali stojej par korun :) Ale nevim jak to jako funguje technicky - jestli se da fotak na stativ a lidi se fotej navzájem nebo jak...zas nechci, aby u toho byla kamarádka=fotografka uvazana...hlavně od ni chci aby fotila jiny věci ze :) asi se ptam hloupe, ale fakt nevim :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Supr otázka :-) taky pořád přemýšlím jak to bude probíhat s tím focením :-) kdo jak koho nebo s tím stativem??
Odpovědět
u nás to dělal fotograf... večer, když už bylo pěkně popito a nafoceno "vše důležité", prostě v době, kdy už se jen pilo a tančilo. prostě si v programu vyšetřil cca půl hoďky, kdy jsme hostům řekli, že je k dispozici fotokoutek s rekvizitami a že když budou chtít, ať se blejsknou... jelikož hostů nebylo moc, víc času to nestálo. ale náš fotograf byl super vstřícný, komunikace mezi ním a hosty probíhala celý den hodně v pohodě...
Odpovědět
Profilova fotka
@zorro4 hmhmhm.....tak nas bude fotit kamaradka, takze komunikace je tam v pohode :-) uz jsem ji to dneska psala tak napsala ze se domluvime :-) a prave chci tak nejak vysondovat jak to meli ostatni :-D
Odpovědět
Profilova fotka
My měli zdarma půjčený foták ze kterého hned lezou fotky 8-) platili jsme jen ten "fotopapír". A kamarádka byla pověřena focením, ale více méně to dopadlo tak, že se všeci fotili navzájem. Bylo to super! Všeci si to chválili...staří, mladí všeci. Za nás doporučuji ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kfc7 polaroid? ale to je asi drahy ten fotopapir ne? o tom jsem premyslela, ale nevim jestli by se sehnal polaroid a pak taky investovat nejak moc penez do toho fotopapiru s emi uplne nechce...
Odpovědět
ahojte, kdybyste někdo měl nějaký seznam do fotokoutku tak šup sem s ním, hledáme s partnerkou nějakou inspiraci, děkuji :)
Odpovědět
Profilova fotka
U nas fotila fotografka behem vecera, sama i aktivne hosty do fotokoutku lakala a vymyslela ruzne pozy a motivovala, myslim ze i diky tomu ze to prave nekdo korigoval, tak nemame nekolik set nepouzitelnych fotek, kterymi bychom se nejspis nikdy neprobrali abychom nasli tech par hezkych do alba
Odpovědět
Profilova fotka
@laka_lacenda omlouvám se za pozdní odpověď. Foťák (konkrétně FujiFilm Instax Wide 210 - protože měl z těchto foto největší formát snímků ) jsme si zdarma půjčili zde: http://www.homobot.cz/cs/pujcovna/ pan Jan Záliš byl velice vstřícný a ochotný. A k tomu jsme si kupovali fotosnímky: http://www.homobot.cz/cs/fujifilm-ins... . My jich koupili cca 80 a ještě nám zbylo. (hostů jsme měli okolo 70). Všeci se fotili po dvojících nebo po skupinkách. Vyrobili jsme si vlastní fotoknížku a tam se zrovna fotky lepili. Někteří z vlastní iniciativy připisovali přání. Můžu dodat fotky pro inspiraci ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kfc7 a na kolik vyšel ten fotopapír?
Odpovědět
Profilova fotka
@kfc7 Ahoj, docela me zaujala vase realizace fotokoutku. Muzes mi, prosim te, poslat par fotek na ukazku? Dekuji moc :)
Odpovědět
Profilova fotka
@kfc7 moc zajimave..i s tim, ze se to rovnou lepi do knizky a muzou se pripsat přání. ..to se mi libi :) taky poprosim o fotky...a o cenu papiru....zitra si to na pc poradne prostuduju
Odpovědět
Profilova fotka
@kfc7 jsem blba...dyt tam ceny jsou :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Řeknu ti náš případ, protože u nás vznikl "fotokoutek" úplně spontánně a nic jsme neplánovali. Na svatební den nám dohlížela svatební koordinátorka se svou asistentkou. Když jsme se šli fotit, jedna koordinátorka šla s námi, druhá zůstala na hostině a všimla si, jak se několik našich kamarádů u zdi s velkými hodinami fotí. Vzniklo to zcela spontánně a fotil je náš kamarád-poloprofesionál (svatby sice fotí, ale neživí se tím), který tam byl pouze jako host, ale foťák měl s sebou, protože si ho bere všude. No a protože naše koordinátorka byla připravená snad na vše, když to viděla, vytáhla tabuli s křídami (měla to schované pro jistotu a fakt nevím kde) a zeptala se jich, zda by nám na to nechtěli napsat nějaký vzkaz a vyfotit se. A najednou se toho ujali úplně všichni, mamky, tátové, babičky i kamarádi, střídali se u toho a ty fotky jsme pak dostali jako překvapení. :-) Byla to bomba, ale asi se mi to líbí o to víc, že to byla hurá akce a nic plánovaného. Myslím, že fotokoutek může být zábavný, ale podle mně to není potřeba nějak extra plánovat a kupovat k tomu drahé serepetičky, vymýšlet extra fotografy apod. Na svatbách je vždycky někdo s foťákem, vezmi z domu nějaké brýle, paruku od babičky a popros třeba jen kamarádku, aby to hostům vysvětlila a kdo bude chtít, tak se vyfotí a kdo ne, tak bude dělat něco jiného.
Odpovědět
Profilova fotka
@simone5 me se teda hodne libi ten napad kfc s tim "polaroidem" a s tim lepením fotek do knizky s možností dopsani vkazu....to me fakt zaujalo....a hlavne se mi libi, ze je to dobra zabava kdyz se budem fotit :) coz jsem chtela...nejaky rekvizity bych koupila na aliexpressu za par dolaru, to je malej vydaj....horsi je cena tech papiru..... varianta s tím, ze by to fotila nase fotografka ktera je zároveň kamaradka neni spatna ale odpada tam to foceni kdyz budem pryc coz je blby....a taky by neslo samo lepeni fotek :) No a varianta s tim, ze by se lidi fotili tak nejak spontanne sami no nevím. ..ale možná by to slo....musíme se domluvit s pritelem jeste...ale me osobne se az na tu cenu fotopapiru strasne libi prvni varianta...
Odpovědět
@laka_lacenda my taky budeme mit Fuji instant fotak a k tomu filmy a knihu hostu. :-) fix na vzkazy mame uz taky. Fotak I filmy jsem si prala k Vanocum od pritele :-). Kupoval na amazonu, nevim za kolik. K tomu ale budeme mit i fotokoutek s rekvizitami s tim, ze tyto fotky se budou promitat rovnou na platno! Vyvolat si je hoste muzou po svatbe. Toto mame priplacene u naseho DJ, bude se o to starat jeho syn :-). Plus nam promitne "nas pribeh" - fotky od mimin, rodiny, pratele, hobby, pred vztahem, nas atd. Ke kazde fotce jsme napsali popisek. Na tyhle extra vecicky se tesim, tak snad budou mit uspech!
Odpovědět
polaroid je super věc, hodně jsem o tom přemýšlela. Podle mě to ale má proti fotografovi minimálně 2 nevýhody... 1) cena papíru (plus riziko, že ho někdo z hostů poškodí...), 2) hodě fotek bude naprd, zatímco profík umí lidi dobře motivovat, instruovat, fotky upraví atd.
Odpovědět
@laka_lacenda Tak pokud se ti to líbí a záleží vám na tom, tak jděte do toho. :) Je jasné, že každá jsme jiná, mně by to prostě nebavilo připravovat, navíc se přiznám, že ty různé kníry apod. mi přijdou trapné (nikomu to ale nevnucuju!). Na druhou stranu je fakt, že ten nápad s tím focením fotek do knihy přání je rozhodně dobrý. Tak si to užijte. ;-)
Odpovědět
@petrl zkus projet alba příprav nebo bazar... je toho tu milion... tabulka s křídou, na kterou hosté píší vzkazy, papírové rekvizity (pusinky, kníry, brýle...), my měli, vzhedem k tématu svatby )námořnická) námořnickou čepici, pirátskou klapku na oko, hodně frčí paruky, rohy a další pitominky k sehnání v obchodech s karnevalovými potřebami..., rám z obrazu, barevné deštníky, barevné holinky (to spíš pro nevěstu a ženicha) atd. atd.
Odpovědět
Profilova fotka
@zorro4 to jsou rozhodne nevyhody to každopádně. .. @simone5 ja právě zas nijak extra na kraviny nejsem. ..a klasický knirky a pusinky uplne moc nemusím. ..ale ty tabulky kde muzes napsat vlastni vzkaz se mi libi....a i na tom ali jsem zahlidla "netradictejsi" rekvizity nez klasicky pusinky a knirky...jeste se domluvíme. ..ale teda jen v pripade ze by se dal fotak pujcit, rozhodne bych ho nekupovala kvuli tomu :) @mrs_to_be tak to máte uplne vysperkovany :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@zorro4 1.) Cena papíru je vyšší to ano 2.) tady nejde o dokonalé fotky ze svatby, jde tu o zábavu a tím, že ti ty fotky velezou zrovna to tomu dodává tu správnou srandu. 8-)
Odpovědět
Taky se mi nelíbí různé knírky, pusinky a podobně... Plánujeme "rockový" fotokoutek - nástroje, rockové trička, džínové bundy pošité nápisy kapel, nějaké paruky, staré kytary, mikrofony... a jako pozadí aparatura (která tam bude i tak, aspoň se využije). Cedulky na vzkazy slíbil fotograf, že má vlastní. Sama jsem zvědavá, jestli se to chytne, ale naši kámoši jsou docela blázni, tak snad jo :)
Odpovědět
@kfc7 Já tomu rozumím a líbí se mi to (dokonce jsme to zvažovali, ale jelikož jsme měli dost drahého a šikovného fotografa, tak už jsme do toho neinvestovali). Jenže velmi záleží na hostech, nakolik to bude sranda...Pokud nejsou hosté moc akční, tak to může být prostě jen spotřebovaná spousta drahého fotopapíru, kde každý stojí jak tvrdé Y a na destičce má napsáno "hodně lásky přejí Nováčkovi" :)))
Odpovědět
@kfc7 P.S. a teď koukám, že jsme měli svatbu na stejném místě :)
Odpovědět
@zorro4 Dobře, děkuji, nějak tak jsem si to i myslel ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kfc7 Já bych poprosila o nějaké ty fotky, pokud by to šlo, zní to moc pěkně! A ty fotky jste do knihy lepili normálně lepidlem nebo pomocí foto růžků?
Odpovědět
Profilova fotka
Lepidlem. Večer sem dám fotky ;-)
Odpovědět
@kfc7 těšíme se... @alca_43 to je super :)
Odpovědět
Profilova fotka
Hotovo mám to v albu, tak kdo chce mrknout ;-) (fotila jsem to ted večer narychlo, ale pro představu a motivaci by to mělo stačit)
Odpovědět
Profilova fotka
Já slyšela o fotobudkách....taky to není špatný nápad :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?