Ahoj nevěsty, zapřemýšlela jsem se dnes jak bych chtěla vyzdobit restauraci, kde budeme mít raut. Našla jsem tady spoustu zajímavých nápadů, ale u některých nevím, jak realizovat, především kissingball - nevyráběla jste ho některá?
Prosím i o jiné tipy jak jde snadno a levně pěkně vyzdobit místo hostiny.
Ten kissingball vypadá jednoduše - kvítečky zapíchané berleťovýma špendlíkama do polystyrenové koule :-) , ale nevím kam ji zamýšlíš dát, jestli na tabuli nebo zavěsit. Já bych si představovala středem tabule růžovou organzu, na ní posypané průhledné a růžové krystalky a vázičky s kytičkou (pár růžiček)
@prudusinka Ten kissing ball bych chtěla zavěsit, ale nevím jak velký koule volit. Zatím jsem našla největší 25 cm...A vím že je potřeba hooodně špendlíků.
Tu organzu jsem taky původně chtěla, ale nebudeme mít hostinu, ale raut, takže nevím, jak to dopadne. Stoly samozřejmě budou muset být, ale ještě nevím jak velký a jaký uspořádání.
Na zeď nic neplánuješ? Nebo nějaký balonky a girlandy?
Ahojky holky, kissingbally vypadají skvěle, ale není to nejlevnější záležitost - ono na jeden vypotřebuješ skoro celou krabičku špendlíků a ta dneska stojí 40,-, k tomu koule, tak 20,-, nějaký papír + raznice na papír 100,- a jsme na 160,- korunách za jednu tuto krásnou větší kouličku.
Levnější jsou podobné dekorace, ale jen z ubrousků,krepového nebo hedvábného papíru. ;-)
@finefren No ty koule jsou asi ještě dražší ne? Tu největší (25 cm) jsem našla i kolem 70,- Kč za kus.
A nevíš, kde se jinak kupují než přes internet?
Možná se na to taky vykašlu, zatím jen pátrám co a jak.
taky nebudeme dávat nic na zeď, budu zdobit lehce stoly, ale nic pžehnanýho, růže, svíčky, na židle chci nějakou tu mašli a pak samozřejmě budou balonky s heliem :-)
@sarkar Udelej si kusudama koule, ty jsou nadherny... a je to jen kus papiru a nejakej tvuj cas:-)) udelat si je muzes v jakekoli barevne kombinaci a dle svych predstav :-)
@rozzaarka Jj, koukala jsem na ně, ale nevím, jestli to zmáknu...nejsem moc manuálně zručná a nemám trpělivost, i když zas tak hrozný to se mnou taky není. Uvidím...Tahle je krásná :-)
@sarkar to zvladnes urcite. je to jen parkrat slozeny papir. ja jsem nemela ani lepidlo ani papir, ale chtela jsem to zkusit, tak jsem vzala poznamkovy papir, co mam na stole a lepenku a bum, kytka je na svete:-)) taky mas par navodu http://www.oblibenetvoreni.estranky.c...
@sarkar No vlastně to bylo v zahrádkářských potřebách, kde mají různé květináče, truhlíky a hnojiva, ale taky krmiva pro zvířata a různosti a taky právě věci na dekoraci, různé věnce a lýka a sisal a ty věcičky, do kterých to zapicháváš :-)
@becicka Tak díky, někde po tom mrknu. Jestli si to teda nerozmyslím a vykašlu se na to. Pořád ještě nejsem na 100% rozhodnutá, že má cenu se s tím patlat. Hlavně jestli vyjde počasí tak stejně budeme slavit venku a tam není kam ty koule pověsit a aby vysely někde, kde je nikdo neuvidí je taky blbý :-| No nějak to dopadne, ještě mám čas se rozmyslet.
ahoj, k tem balonkum.. jestli chces s heliem jen proto, aby "drzely" smerem vzhuru, da se koupit tycka.. 10ks za necelych 20Kc, na kterou ten balonek pripevnis. Co jsem se divala, helium neni uplne levna zalezitost.
@sarkar My budeme mít tyto koule taky, jen jsem ty bílé polystyrenové natřela na tyrkysovo a do nich napíchala oranžové kytičky z raznice, vypadá to úchvatně a je to jednoduchý a vyjde to na pár kaček :)
Jo a v jistém nejmenovaném polystyrenovém eshopu, mají ty koule nejlevnější ;-)
Na výzdobu je nejlepší a nejlevnější zvolit například vlizelín, který koupíte i v zahradnictví (jako netkaná textílie) dá se s tím opravdu kouzlit a vypadá to zajímavě.
Ahoj, nevíte náhodou, které kamínky, nebo krystalky plavou ve vodě? Chci to na hostinu do svícínku s plovoucí svíčkou tak, aby krystalky pluly na hladině společně se svíčkou, ale nemůžu přijít na to které takové jsou... Díky za tipy.
Holky, prosim, ktera jste delala tu kouli jak se do ni zapichaji kyticky spendlikama? Nemam vubec predstavu, kolik spendliku padne na jednu... prumer 4 a 6,5 cm. 20 - 30 jedna nebo vic? Moc dekuju:-)
@rozzaarka ahojky, na průměr 20 cm jsem počítala 50 kytek normální velikosti - růže, karafiát. Jinak si to spočítej tak, že určíš plochu koule a vydělíš cca plochou, kterou zaujímají kytky, na to jsem ale teď líná to počítat za tebe :-D
Ahoj, tak kissing balls mám hotový, ale jak je přechovávám v igelitce, tak některým kytičkám odstávají okvětní lístky, myslíte, že to půjde nějak opatrně přižehlit?