Dcera od mého svědka nejí u stolu s více lidmi

Ahoj holky, potřebuju poradit. Mladší dcera od mé svědkyně má takový blok, kdy se nanají, když je dohromady u jednoho stolu s více lidmi. Na školních akcích to prý dělají tak, že sedí sama u jiného stolu. U nás jsou celá rodina - ona, manžel a její 2 dcery, pozvané na oběd, ale já si lámu hlavu v tom, kam je posadit. Když je posadím dohromady s ostatními k jednomu stolu, bojím se, že se fakt nenají, ale zase mi přijde divné je posadit zvlášť k jinému stolu. Poradíte prosím?
Odpovědět
Profilova fotka
Zeptej se svědkyně, jak si to přeje. Je to přece její máma...
Odpovědět
No ta mě poprosila, jestli by nemohli být jinde, ale přijde mi to fakt blbý, když budou sedět mimo nás.
Odpovědět
Profilova fotka
A co kdyby seděli normálně se všemi a až se všichni najít, tak s tou malou půjdou někde do soukromí, kde se nají i ona? U oběda to nebude tak nápadné a rušivé :-)
Odpovědět
Co naděláš. Je to jejich přání, tak jim vyhov, pokud to jde. Je to dost divná porucha, ještě jsem to neviděla. Ale do svatby ji těžko vyléčí...
Odpovědět
Profilova fotka
@spacirka25 Jestli tě o to i poprosila, přišlo by mi přirozené jí vyhovět. Posadit je na kraj stolu, aby nebyly v zasedacím pořádku vyloženě díry :-) a oni (nebo dcera sama) se na jídlo mohli v klidu vytratit.
Odpovědět
určitě jí vyhov, to je chudinka...každý to pochopí o nic nejde
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych jim vyhověla. Posadit ji třeba na kraj stolu, nebo udělat stoleček jen pro ni, nebo ji a tatínka, aby tam nebyla úplně sama. Všechy ostatní bych na to upozornila a požádala je, aby si jí u jídla nevšímali. Určitě to pro malou nebude takový stres a myslím si, že horší by bylo nutit jí sedět u stolu s vámi.
Odpovědět
Profilova fotka
Sice neporadím se zasedacím pořádkem, ale to co popisuješ, může být celkem dobře léčitelná fobie. Tyto příznaky znám od svých klientů (jsem psychoterapeutka) a pokud s holčičkou ještě nikde nebyli, doporučuju vyšetření a pak KBT terapii. Dívám se, že máš bydliště v Brně. Pokud je to i pro svědkyni dostupné, doporučuju Mgr. Janu Pejčochovou (tel.: 532 234 395), která pracuje v rámci Dětské nemocnice a zabývá se i terapií dětí. Držím pěsti!
Odpovědět
@petrusew Souhlasím, vyhovět a posadit tak jak jim to bude vyhovovat. Ale nesouhlasím s tím, že bych na to ostatní upozornovala. Co je ostatním po tom ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mpb mě spíš šlo o to, aby se jí pořád nevyptávali a slečny si nevšímali, Hlavně nekomentovali.
Odpovědět
Profilova fotka
@petrusew Pokud to bude decentně (od okraje stolu se zvedne dcerka s tatínkem nebo jen sama), pochybuji, že se někomu bude chtít v tom šťourat, pokud si toho u obědvání vůbec všimnou - může to být rodinná záležitost, do které nikomu nic není... tak možná zvědavé babičky se zeptají, ale ty se dají posadit na jinou stranu, případně zády, aby na holčičku vůbec neviděly :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@ad.elle i tak by se to dalo řešit:)
Odpovědět
Článek se načítá
@petrusew Nemyslela jsem to vůči Tobě nijak špatně nebo zle :-) Jen jsem si představila, jak se to ostatním hostům říká, že holčička si sedne jinam, protože se před ostatními nenají. Mě by to nebylo vůbec příjemné, kdyby se před ostatními upozornovalo na moje "nedostatky". Třeba tam bude víc lídí, a prostě se to v davu ztratí.
Odpovědět
Profilova fotka
@mpb já tě pochopila, neboj:-) spíš jsem se špatně vyjádřila. :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?