Dobrý den. Chtěla bych se zeptat co vše dělá svědkyně nevěsty nebo co má za úkol? Nebo jak jste třeba úkolovali vy své svědkyně? Nějak pořád tápu o co jí všechno mám poprosit atd... :-(
Děkuji za odověď
Moje svědkyně přijela den před svatbou, pomohla nám to doma připravit (oslava byla doma), večer jsme si dali i ženichem sampicko, ráno mi pomohla s účesem, já jí s líčením, byla prostě se mnou a prožívala to se mnou a to bylo pro mě zásadní :)
To podle mě záleží, jaký máte vztah. Moje svědkyně je tu pro mě od začátku, byla se mnou omrknout šaty, povídá si se mnou a pomáhá mi v podstatě se vším, aniž bych ji požádala. Je to ale nejlepší člověk, co znám, máme spolu výjimečný vztah a známe se už od narození, takže je to podle mě opravdu hrozně individuální.
To záleží na vás. Moje svědkyně nedělala nic, jen při obřadu podala prstýnky a dovezla mě z kadeřnictví na místo konání.
Bydlí v jiném městě, takže její funkci jsem jí řekla do telefonu a od té doby jsme se viděly až v den svatby.
Svatbu jsem si zařizovala sama.
Moje svědkyně se mnou byla vybírat šaty, konzultovala jsem s ní snad úplně všechno, pomáhala mi při výzdobě sálu, slavobrány, ráno rozdávala vývazky, měla proslov a zorganizovala dary pro nás za dvě skupiny kamarádů a připravila pro nás pár her...záleží na vztahu, na tom na čem se s ní domluvíte a jaké máte možnosti (časové i vzdálenostní) ;) naopak svědek ženicha neměl na starosti vůbec nic, krom prstýnků a odvozu na focení...