Ahoj, měla některá z Vás šaty, které byly fakt nepohodlné? Mně úplně uchvátily tyto, ale nedá se v nich vydržet, jak to kousalo a škrábalo v podpaždí. Zvolila jsem nakonec jiné pohodlné. V salónech jsem si ale vyzkoušela mnoho takových, které byly fakt strašné pocitově na kůži 😄 (ale vzhledem byly úchvatné). Nejhorší byl krajkový rukáv, to tak strašně škrábalo 😄
Máte některá zkušenost, že jste si vzala šaty i přesto, že se v nich nedalo skoro vydržet, prostě jste to pro krásu vydržely? 🤔 😄
Já měla šaty, kde mě škrábala a dřela ramínka. Byla to ramínka s tylem a krajkou a jak byl ten tyl přešitý, nit v něm hrozně dřela. Šaty byly moje, nechala jsem si je upravovat a proto nebyla možnost, že bych si vzala jiné. Hned jsem si je zamilovala a měla jsem oči pro pláč, když jsem je od švadlenky přinesla nepoužitelné. Na ramenou hrozné šrámy už jen ze zkoušení. Nakonec moje šikovná kamarádka našila tkaloun v pleťové barvě pod ramínka a to mě zachránilo. Kdybych je neměla opravené, vzala bych si je jen na obřad a hned bych převlékla, ale určitě bych v nich nevydržela celý den a večer. Ale na ten obřad bych to kvůli té kráse přežila 😄
Zkoušela jsem šaty v několika salonech, a podle mě dost záleží na kvalitě šatů. V jednom šaty vypadaly krásně, ale také všude škrábaly a nebyly pohodlné, pak jsem zkoušela podobné šaty i v jiném salonu a tam ta kvalita byla naprosto někde jinde, šaty pohodlné a nikde nic neškrábalo. Takže já bych doporučila ještě zkusit nějaký jiný salon, kde mají šaty z kvalitnějších materiálů 🙂 Přece jen v těch šatech máš být celý den 🙂
Je to o materialu. Krajka vetsinou skrabe, je-li to polyester, jeste navic vetsinou ten nejlevnejsi. Kvalitni krajka je prijemna na kuzi a pocitove je jako pavucinka. Ale protoze je to drahe, delaji se ty krajky na spousty svatebnich satu z levnych polyesterovych vlaken a ty skrabou az hruza. Ja sama to taky nesnesu.
Máte pravdu, že některé krajky škrábou. Jsou to opravdu ty lacinější. Když škrábe nit kterou je krajka na ramínkách přišitá, tak je to většinou vlasec. Kamarádka to vyřešila skvěle s podšitým tělovým tkalounem 🙂. Já sama trpím na to, že mě škrábe kdejaký materiál, proto když svatební šaty šiju, tak si na to dávám pozor 🙂. Když s nevěstou krajku vybíráme, tak si jí vždy přikládá na tělo... Ale ono už podle pouhého omaku lze poznat, zda bude či nebude kousat. Držím vše palce při výběru 🙂. Martina - krejčovství Tinakli