@markyusa03 Šněrovací stuhu úplně nevyvlíkej ,jen šněrovačku hodně roztáhni,abys se tam vešla.Pak se jen stuha upraví ,aby procházela očky rovně a utáhne se. :-)
V salonu mi řekli,že si budu muset dát něco přes obličej kvůli makeupu a dvě se budou muset postavit na židli a přehodit to.No,ještě uvidím,jestli by šla varianta spodem,tak do ní půjdu :-)
Připojím se - a proč by se nemohlo líčit až po oblečení? Já šněrovačku mít nebudu, tak to spodem asi nepůjde.....a během líčení mi mohou šaty zakrýt ne?
@rouy tak já budu mít normálka lehké šaty a myslím, že kosmetička má klimošku...:-D
Tady se všude píše, že se musí oblékat až po, ale to mi přijde jako taková bbá varianta, když šaty nejdou obléci spodem
@aimirin já třeba pojedu 17km za kadeřnicí a pak následně za kosmetičkou a pak teprve domu,takže by to se šatama bylo komplikované.Šaty hodlám obléct těsně před odjezdem :-)
a to jsou ty šaty tak tlusté? Nebo jak? Ono teda asi taky záleží, kdy má kdo svatbu - no my září, tak neočekávám vedra na padnutí....to bych pak asi taky třeba změnila rozhodnutí.
@marrsik Jo tak...no kosmetička i kadeřnice by mohly přijet ke mně, ale to nechci, tak asi pojedu k nim (oblečená?) nalíčej, učšou a hned na obřad...a počítám, že do 20 minut budu u nich
Když se vdávala sestra mého přítele, tak jsme ji oblékaly ve dvou a dalo to zabrat kvůli účesu. Naštěstí se povedlo!
Já to budu mít jednoduché, protože do šatů vlezu po nohou a ty nebudou na šněrování, ale budou se zipem. Jinak, jestli můžu doporučit, tak je lepší šněrování jen povolit (nerozšněrovat celé) - ušetří to spoustu času.
A s tím líčením? Taky bych nechtěla lítat celé dopoledne ve svatebních šatech...Bála bych se, aby se nezamazali make-upem a bylo by v nich asi teplo (svatbu máme v červnu) :-)
Měřím 178 cm, moje máma 162 a vůbec mě nenapadlo, že by měla problém mě zašněrovat :-) V salónu mě vždycky oblíkala jen jedna paní, takže dvě určitě nejsou zapotřebí. A že je svědkyně v 8. měsíci - předpokládám, že šaty nebudou mít 10 kilo ;-)
V salonu při zkoušení šatů si nemusíme dávat pozor na vlasy a makeup.Takže je jedno,že to přes nás paní přehodí a vylezem trochu s rozcuchnejma vlasama.V den svatby to bude asi horší,kdo nebude moc spodem,bude muset chránit účes a makeup.Já mám šat s vlečkou a nedovedu si představit,jak mě kadeřník celou bude zakrejvat ručníkam,aby mi uchránil šaty.Ale je na každém,jak se s tím popere :-)
Plně souhlasím s marrsik. Já mám také šaty s vlečkou a dost těžké, snad 15 kilo, nevím kdo mě bude oblíkat, svědkyně bude jinde a sestra je o dost menší než já a máma ani nevím jestli na tu svatbu půjde, bojkotuje ji. Jinak si nedovedu představit, jak se krásně nalíčená a učesaná budu soukat do té své svatební róby. V salonu vás sice obleče jen jedna a vrchem, ale když jsem vylezla ven, tak jsem vypadala jak jezinka nebo jak po ráně elektrikou. Sice mě řekli, že se šaty vždy oblékají vrchem, ale asi to poruším a vlezu do nich po nohou a teprve pak mi někdo navleče spodnici. Šaty mám naštěstí na zip, takže to už pak není velký problém. Jsem na to každopádně zvědavá, máme svatbu v srpnu a budu splavená jen z toho oblékání, natož až pak vylezu ven.
@markyusa03 Na mě šaty hodila v šíííleném už spěchu kadeřnice (zároveň kamarádka), oblíkaly se vrchem - nejsou šněrovací, byla jsem už učesaná i namalovaná a ani s vlasy, ani s obličejem se mi nic nestalo. Myslím, že s trochou opatrnosti se to dá v pohodě i vrchem. No a že nemůže mrňavá máma a těhotná svědkyně? I kdyby to opravdu byl důvod (máma může třeba stoupnout na stoličku...), tak snad tam ještě někdo bude? Však oblíknout tě může kdokoli, ne? :-D
@romcovaklarka no mama uz vyšiluje ted, ze to urcite nezvladne, tak me uplne znervoznila... a nikdo jiny tu nebude, leda ze bych pozadala pana fotografa :-D
@markyusa03 Aha :-| Mno tak to u nás se sešli vlastně skoro všichni hosti, takže jsem si mohla ještě vybírat... ale tak fotograf by to taky zvládnul :-N Hele nevím. Tak snad ať si mamka vezme stoličku, těhule jí pomůže a určitě to zvládnete, nahá přece nepůjdeš :-)
Já bych raději malou mamku na stoličku nestavěla... Já si díky stoličce jako malá prokousla celý ret o umyvadlo, jsou to nestabilní mršky. Raději, ať se nic nestane a místo svatby nejedete na pohotovost! Vždyť se stačí sklonit nebo i dřepnout a mamka v klidu dosáhne. Já jsem si dřepla v salónu kvůli malé paní prodavačce. Ona mě říkala, že nemusím, ale mě to bylo blbé, když jsem byla o hlavu vyšší, aby se na mě nějak šponovala. :-N
Navíc ty šaty váží odhaduji nejvíce do 5 kilo a to už musí být z hodně a hodně vrstev látky. Doma máme vlastní kroj, který je až do půli lýtek, naškrobených 5 spodnic (u šatů pochybuji, že budou naškrobené, možná tylová, ale rozhodně ne tak moc), brokátová sukně, rukávce, kordulka a dohromady "pouze" 8 kilo. S šaty, které jsem si zkoušela nebo viděla v salonu, se to ani nedá srovnat, tam jsou všechny lehounké! Jo a mimochodem do toho kroje mě oblékala a šněrovala přes 70 let stará babička a taky přes hlavu a zvládla to, tak nevím, proč by to nezvládla mamka a těhotná svědkyně... :-)
Jinak já asi budu volit oblékání spodem, ještě se při mém štěstí o něco zachytnu nebo se píchnu do oka... :-D