mám tylovou sukni na šatech,na které jsou "nastříkané" zářivé flitry...
ale ty nepředstavitelně padají ...je to všude!!! nedovedu si představit,jak bude vypadat
auto,do kterého sednu,novomanželův oblek a hotel,kde bude hostina.
Mám to dát jako reklamaci salonu,odkud mám šaty? Majitelka se tváří,jakože je to moje vina!
Co jsem chtěla-to mám !!
Máte někdo zkušenost s podobným případem???
se šaty zkušenost nemám, ale před lety jsem od mamky dostala krásné tílko se stejně nastříkanými flitry. Bylo to příšerné, třpytky byly úplně všude, v práci se mi nalepily na židli, takže jsem pak měla ještě celý další týden otřpytkované všechno další oblečení. Od té doby to tílko leží v igeliťáku ve skříni a už jsem ho nikdy nevytáhla. Je to škoda, vypadalo krásně. Zkusila bych se spíš někde v salonu zeptat, zda nemají zkušenost s nějakým fixátorem, který byl tam ty třpytky udržel
Tváří se, že je to tvoje vina? Jako že s šaty špatně zacházíš? Flitry jsem měla nastříkané ve svatebních účesu a trochu na rukách, přestříkaly jsme to lakem. Jasný, že padaly, počítala jsem s tím a problém to nebyl.
No v salonu slečna poradila,že mám šaty vyprat .....ale to rozhodně neudělám...a taky mi oznámila,že nebude k sehnání,že jede na dovolenou. Vypadá to,že budu muset šaty reklamovat. Jenže obrovský problém je,že mám do svatby necelé 3 týdny.
Dám ti dobrou radu - běž tam s někým, kdo na ni bude umět pořádně zařvat. Já taky nejsem moc silná v reklamování, hned se rozbrečím, ale když si vezmu někoho na pomoc, jde to líp.
Prodavačka se očividně vykrucuje ze zodpovědnosti, utéct před tebou taky nemůže. Bohužel ze zákon mají 30 dní na odstranění vady a pak už ti šaty nebudou nic platný. Ale k reklamaci ti je přijmout musí, jinak na ně pošli českou obchodní inspekci (to je mimochodem i dobrá výhrůžka).
Pokusím se to nějak po dobrém vyřešit. Zatím jsem o reklamaci v salonu nemluvila,jen jsem se ptala mejlem na radu,co s tím. Vyprat je ale rozhodně nemíním,tak jak mi paní radila.
no to asi nepůjde ....nevěřím,že na svoji postavu seženu tak narychlo šaty. mám v pase 63 a přes prsa 95,což je rozdíl velikostí 34-40 šaty byly šíté na míru a krásně mi sednou.
Jen ty flitříky padají děsně ....takže jestli nevíte někdo o něčem,co by pomohlo??????
..lak na vlasy nepomůže,to už jsem zkoušela.
dalizza:Ahoj jak vidíš sama tak po dobrém se asi nedomluvíš já bych jí seřvala hned ono je lepší utéct na dovolenou než tento problém řešit.Jinak ty šaty neper myslím si že by ti to moc nepomohlo mám takovou halenku prala jsem jí dvakrát umyvadlo celé od zářilo a stejně mi ty flitry padají dál :-(
Ahoj dalizza, myslím si , že ti reklamace v žádném případě nepomůže. U takto nazdobeného oblečení je to naprosto normální, že to opadává. Když to vypereš, tak toho velkou část necháš v pračce a už to nebude tolik opadávat, tak ti poradila asi to jediné , co s tím můžeš udělat. Počítám, že jde o takové ty malinké lesklé ťupky co se nastříkávají aby se textilie třpytila a né o klasické flitry s dirkou co se dají přišít.
ano ...jsou to vlastně jen droboulinké třpytky velikosti 0,2mm
----
momentálně hledám na internetu výrobce tanečního oblečení a oblečení pro bruslařky, baletky ...a pod.
Třeba existuje nějaký fixativ....tak posílám mejly s požadavkem
ale možná ,že i tady najdu někoho s dobrám nápadem
co tak tekutý obvaz AKUTOL ? nebarví do růžova? je bezbarvý? neví někdo? Ne v každé lékárně se už dnes dá sehnat.
v DM prodávají náplast ve spreji - bezbarvou. Ale to je blbost. Prostě se stím smiř, že z nových šatů to opadává. Hoď je na 30 stupňů do pračky na jemné. Ždímání max. 400 a polovina jich bude pryč. Zůstanou jen ty co líp drží. Ale trochu padat to bude stejně..
ahoj dali,
zkus v alespoň trošku lepší galanterii zakoupit speciální lepidlo na flitry (glitry) na textil, existuje i ve spreji,
ale je potřeba pracovat opravdu s tenkou vrstvou. Lepidlo by po zaschnutí mělo úplně zprůhlednět, ale pořádně prostuduj návod a doporučuji i vrchní vrstvu podložit, ať se lepidlo (sprej) nenasaje na všehny vrstvy tylu,
zkus to nejdřív na kousku látky podobné struktury a držím pěsti i na nohách ať to dobře dopadne :-)
taky bych šaty zkusila vyprat, jak paní/slečna radí. asi s tím bude mít zkušenosti, jinak by ti řekla něco jinýho. manžel měl taky na saku střípky z mého účesu, ale nikomu to nevadilo. neviděla bych v tom takový problém.