Asapbay a čínští prodejci šatů. Zkušenosti a názory?

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
Jako první příspěvek k tématu může posloužit jedno z mých alb, ve kterém jsou šaty od asapbay focené na figurínách (stažené přímo ze stránek asapbay). Ráda bych do alba nasbírala fotky holek, co měly šaty od asapbay (případně millybridal a podobných), nejlépe v kombinaci šaty na modelce-šaty na zákaznici (nebo na figurině). Takže díky za všechny fotografie a zvu k diskusi.
Odpovědět
Profilova fotka
@janamartish Souhlasím s vámi v touze po pouze pozitivních příspěvcích. Nesouhlasím s vámi ohledně respektu k příspěvkům, které se snaží zlegalizovat trestnou činnost, respektive vydávat ji za skvělou možnost boje proti zlým svatebním salonům (ad katicek1). Téma se jmenuje "Asapbay a čínští prodejci šatů. Zkušenosti a názory?". Snad jste si všimla, že moje názory jsou psány odlehčeně, právě proto, aby zachovaly pohodu. Moje názory respektují, že některé slečny chtějí šaty tohoto druhu, ale z pochopitelných důvodů se přísně vyjadřuji k použití fotografií přímo z našeho salonu a neautorizovanému použití fotek pronovias (kteréžto firmě jsme za sledování plagiátorských aktivit tohoto druhu v ČR povinováni) v albu nabídky zprostředkovatelek plagiátů. Nic víc, nic míň. Víte, přál bych si, aby to slečny pochopily samy. Proto se vyjadřuji zde místo represe. To myslím, s vaší snahou o vlídnost a porozumění, koresponduje. Přeji vše dobré. Blažek
Odpovědět
@nuance_pronovias Já vám rozumím, dokonce rozumím i vašemu velkému naštvání, jenže se obávám, že takových je nás málo a že těmi útočnými příspěvky (které chápu, ale přeci jen...) bohužel docílíte jen toho, že z vás udělají obchodníka, který "rejžuje" a "bohatne" na nevěstách, které ale nechtějí nic víc, než jen mít hodně muziky za málo peněz (ano, je to nesmysl, ale to jim nevysvětlíte). ;-) Myslím, že nejlepší bude osvěta a trpělivost. Což takhle napsat článek o tom, co všechno zahrnují vaše služby, co všechno je v ceně půjčovného apod., případně opravdu založit diskuzi, kde budete moct vy i jiní vysvětlit a vyjádřit se, proč jsou proti plagiátům (já bych se klidně přidala)? Tady ale nikoho nepřesvědčíte - holkám, co jsou tady a co si nechají šít u Zima a podobných, jsou vaše argumenty bohužel úplně jedno.
Odpovědět
@nuance_pronovias Nikdo tady není zprostředkovatelem číňana Zima, ani zakladatelka toho alba, nikdo z toho nemá žádné provize. Jaké represe jste měli na mysli ?
Odpovědět
Profilova fotka
Nepřemýšlela jsem o tom, že bych si pořídila šaty z Číny. Teď už nepřemýšlím ani o tom, že bych kdy navštívila salón Nuance. Čekala bych, že takový honosný a luxusní salón bude mít určitou úroveň, byť i jen v obyčejné diskuzi. Pokud se tímto způsobem a tímto výrazivem prezentuje sám majitel, je to velmi ubohé. A to bez ohledu na to, co si myslím o čínských padělatelích.
Odpovědět
@zoe_se_vdava Ironií je, že když jsem byla v salónu Nuance s mými šaty od Zimo Lau, poradit se ohledně pár detailů na šatech a případných úprav, spodnice a doplňků pro manžela, tak mi šaty byly vychváleny, jak jsou dobře zpracované atp. ;-)
Odpovědět
S tim, vybrat si nekde saty v salonu, nafotit si je, a pak si je nechat levne presne zkopirovat v Cine (nebo kdekoli jinde) nesouhlasim, protoze je to kradez autorskych prav. S tim, nechat si vlastni navrh satu kdekoli usit (jak v CR, tak klidne v Cine), zadny problem nemam. Sama jsem si saty z Ciny objednala (ovsem nejednalo se o plagiat znackovych satu... to jsem si predem velice dukladne overila), a to proto, ze jsem v CR nenasla jedine saty, ktere by se mi libily. Mela jsem bohuzel v nekolika salonech v CR pocit, ze mi bylo vnucovano neco, co nechci, prodavacky me absolutne neposlouchaly, cpaly me do korzetovych satu, ze kterych jsem se svym hrudnikem pretekala, a zkratka nemela jsem nikde pocit, ze bych pro ne byla jako zakaznice dulezita a ze by se mi snazili vyjit vstric. Kazdy mi saty na svatbe chvalil (vcetne lidi, kteri si kupujou zasadne jenom kvalitni drahe obleceni) a kdyz jsem jim rekla, ze jsou z Ciny, tak si mysleli, ze si delam srandu.... musela jsem to 3x zduraznit. Myslim si, ze problem neni ''v Cine'', ale v tom, ze se casto jedna o plagiat. Pokud se nejedna o plagiat, nevidim v Cine problem - vzdyt nakupni centra jsou plna obleceni ze zahranici, ze vsech moznych zemi. Samozrejme, ze bohuzel plati to, ze clovek tim padem nevi presne odkud to kupuje, je tam risk, ze zamestnanci zahranicni firmy nepracuji v dobrych podminkach, a samozrejme, ze by bylo tim padem fajn, mit k dispozici predevsim domaci ceske vyrobky, ale pokud tohoto chteji cesti vyrobci docilit, musi se prizpusobit poptavce. Uz jsem to tady psala nekolikrat - pokud se cesky vyrobce neprizpusobil poptavce (tzn. nema v obchode strih/styl/velikosti, neumi si udelat webove stranky s nabidkou, neumi si zamestnat schopne prodavacky, zaridit si v salonu hezke prostredi, atd), nemuze se potom divit, kdyz si zakaznik objedna vyrobek jinde. Ja jsem zkratka v ceskych salonech nasla omezeny vyber satu, vsechno ''na jedno brdo'', vubec jsem si nevybrala to, co bych si predstavovala. Zvolila jsem tedy risk nakupu pres internet. Pokud by tento risk nevysel, muj druhy plan byl nechat si saty usit v Cechach. Jde zkratka o to, ze pokud nekdo chce uspesne prodavat svoje vyrobky, musi udelat pruzkum trhu, zjistit, co zakaznici (v tomto pripade nevesty) chteji, a podle toho prizupsobit svoji nabidku. Zadna nevesta nikomu nebude tvrdit, ze jejim cilem pri nakupu svatebnich satu bylo ''Koupit si saty z Ciny''. To, ze si nejaka nakonec saty z Ciny koupila, je bohuzel proto, ze svoje vysnene saty nenalezla v Cechach.
Odpovědět
Profilova fotka
No comment a klidný Advent.
Odpovědět
Profilova fotka
@zoe_se_vdava napodobne....nikdy by me nenapadlo obchazet salony a nafotit saty a nechat si nekde usit plagiat....salon Nuance jsem mela na seznamu ze ho navštívim ale po tomhle naprosto neprofesionalnim a vylozene sprostem vystouenim zde v diskuzi ho skrtam... Mozna by stalo za to uvědomit si, jak se prezentujete..
Odpovědět
Profilova fotka
Počítám, že brzy se dočkáme v denním tisku titulků : Češi nakupují v Číně a česká ekonomika jde stále z kopce ! Obchodníci v Čechách zavírají své obchody a propouštějí zaměstnance ! Nezaměstnanost opět stoupá. Takže hlavně podporujme čínskou ekonomiku a zločince, kteří se živí krádeží nápadů a kopírováním produktů jiných ! Nevěsty , vezměte rozum do hrsti ! Svatba je přece ( většinou ) jednou za život a Vy nechcete mít na sobě něco takového ! Není to ani hezké, ani kvalitní a ani legální ! I u nás jde sehnat levné šaty . Jedli byste na svatbě třeba zákusky, o kterých byste věděli, že jsou kradené ? Pokud ano, pak je zbytečné to asi dál komentovat. Nedivte se, že salony zavádějí poplatky za zkoušení. Je to jen kvůli Vám, nevěstám, které nás, salony, takto drze zneužívají. A doplatí na to ty slušné nevěsty, které si šaty opravdu půjčit chtějí. I my poplatky za zkoušení v nejbližší době plánujeme zavést a pevně doufáme, že tak učiní i všechny ostatní salony, které byly osloveny. Jen tak, společnými silami a postupem, se totiž můžeme bránit tomuto nešvaru. Doufám, že český národ zase brzy pochopí , že "věc laciná draze placená" .
Odpovědět
@blankakaksova Tak já jsem zrovna jedna z těch, co měla šaty koupené (!) ze salónu, ale vyrukovat na mě s poplatky na zkoušení, tak se otočím a už mě nikdy neuvidíte. Já chápu vaše argumenty, vím, že zkoušení šatů vyžaduje taky čistění apod., ale myslím, že boj s čínským nešvarem tímto způsobem akorát docílíte toho, že holky si fotky stáhnou z netu a stejně za tím Zimou budou "chodit" dál. A jediný, kdo tím bude tratit, budete vy a pak ostatní nevěsty, které na plagiáty ani nepomyslely.
Odpovědět
Ja opravdu chapu to rozhorceni vuci Cine, kdybych vlastnila svatebni salon, mela bych stejny nazor. Ale problem je v tom, ze cim dal vic nevest si saty nechce pujcovat, jednak kvuli strachu z toho, ze ty saty uspini nebo znici (Moje saty byly teda ze spodu na konci dne dost spinave, a kdybych je mela pujcene, tak bych se o ne celou svatbu strachovala), a jednak kvuli tomu, ze v pujcenych satech bych si pripadala, ze se vdavam v kostymu ''z pujcovny'', ve kterych se vdavalo x nevest prede mnou.. proste nebyly by to ''moje unikatni saty'', a to by mi hrozne vadilo. A v Cechach opravdu neni jednoduche koupit svatebni saty pod 15.000Kc nekde, kde by byl velky vyber velikosti a strihu a kde by nabizeli treba i upravy satu za priplatek. Treba v Drazdanech je x outletu, kde je obrovsky vyber satu ze starych kolekci za rozumne ceny... v zahranici mi pripada, ze je daleko vetsi vyber. V UK opravdu neni problem najit krasne svatebni saty pod 400 liber, alespon kdyz jsem tam byla, tak jsem videla tolik obchodu a tolik stylu, slevy na stare kolekce atd.. Nevim, mozna neco takoveho v Cechach existuje, ale akorat o tom nevim.. Me proste znechutilo par prvotnich zkusenosti v salonech a uz jsem ani nemela pak chut' dal hledat..
Odpovědět
Profilova fotka
jako opravdu si ty saty za 15000 koupim nez pujcim to jsou pak uplne vyhozene penize a jeste se strachovat abych je nahodou neumazala a pristupy nekterych salonu jdou uplne nad me chapani...jako abych platila za zkousku satu jeste k tomu si nesmela saty vyfotit a nasledne pujcovne kolem 10000 no hnus... Chapu ze ty saty usite nove original nebyly asi levne ale pujci si je 4 holky a myslim si ze saty jsou zaplacene a i sluzby co jsou s tim spojene... takze me nekdo rict zaplat za zkousku,fotit nesmis ale pujcovne je 12000 tak podekuju a jdu o dum dal... a tlacit na ostatni salony at se taky pridaji mi prijde drze..Prece at si kazdy salon pracuje po svem ne?? ja jsem si jela z tohodle duvodu az pro saty do havirova misto toho abych si pujcila saty v Brne a nelituju toho protoze radeji zaplatim ten benzin,cas a energii a vim ze na me ceka naprosto slusne a ochotne jednani a saty mi za cenu pujcovneho usiji,a ze to nebude original?? no a co je mi to uplne jedno saty budou moje a aspon z nich neco budu mit ... nez nacpat takove prenize do chrtanu salonum ktere tomu ani neodpovidaji sluzbami !!! kazdyho nazor kazdyho vec ale ne vsecky slecny maji na to pujcit si saty za takove prachy... a ze jsou i levne saty v salonech?? ano jsou ale ty bych si nevzala ani domu na uklizeni...muj nazor proste. a tim ze prestaneme kupovat saty v cine tak tim se politika v cesku urcite nezachrani... takze problem bude asi nekde jinde ze.... a komentar typu NO COMMENT a klidny advent mi v pripade salonu prijde dosti prestrelene a pani muze klidne zavrit salon protoze tak bych si nesla pujcot ani sponku do vlasu..... ]-( ]-( ]-(
Odpovědět
Článek se načítá
@nicolseda No jo, ale ono si jde koupit šaty za 15 tis. od české značky a přitom se nedopouštět plagiátu a viděla jsem půjčovny v malých městech, kde půjčují do 5 tis. krásné šaty (např. Salón Sofia v Kladně). Stejně tak si lze vytvořit vlastní návrh (klidně poskládaný z více existujících návrhů) a nechat si je ušít u nějaké švadleny a v podstatě za stejné peníze. Já teda nejsem ani pro předražené půjčovné, ani pro plagiáty.
Odpovědět
Profilova fotka
@simone5 jenze kdyz se ti tam nic nelibi tak je to tezke... a ja jsem docela dost vybirava a samozrejme jsem se vzhidla v satech z obrazku ale v ceske republice je maji pouze v jednom jedinem salonu... takze trosku problem a kdyz je chci tak pro to udelam cokoliv abych je mela,kdyz jsou moznosti.... a ty proflaknute znacky ma kazda druha...nemam nic proti nim a kdyz se holkam libi tak proc ne ale moje woow saty byly tyhle tak je proste mam i kdyby staly 20.000 nebo 3.000 z ebaye
Odpovědět
@nicolseda Jako bez urážky, ale ty, co máš v albu, jsou zrovna úplně normální, chtělo by se mi říct i obyčejné. Chápala bych nějaké netradiční, barevné, s aplikacemi, rukávy nebo úplně jiné, ale ty, co máš v albu, tak takových jsem viděla hafo a liší se jen v detailech. A pokud jsi šla do salónu, vyfotila ses v nich a pak si budeš ty samé šít, tak mě to přijde jako krádež. Jediné, co dokážu pochopit, je případ @karlajasmine, i když já osobně bych si šaty radši koupila v těch Drážďanech než u Zima nebo si je nechala ušít tady. :-) Ale to už je věc názoru, důležité je, že v tomto případě nejde o plagiát = o krádež.
Odpovědět
Profilova fotka
@simone5 no oni mi je budou sit prave v tom salonu kde je maji takze moc kradez to asi neni :-D no nevidela sem tady holky v satech Verise Bridal model Xanthe a to jsou prave ty moje... a me moc obycejne neprijdou ale to je vec nazoru a moc sem jich ani podobnych nevidela... a i kdyby tak at si kazdej ma co se mu libi :-D
Odpovědět
@nicolseda Jo aha, tak to se ti omlouvám, já právě myslela, že sis je tam nafotila a necháváš si je šít v Číně. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
nene pani v tom salonu aj sijou saty :-) a spolupracujou aj s madorou ja sem prcek a byly me velke tak mi udelaji mensi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě se u nás dají koupit šaty od českých výrobců do 15 tis. anebo půjčit šaty okolo 5-7 tis. I my je máme , úplně nové a krásné a spoustu . Drahé půjčovné je v podstatě jen u těch top značek jako je Pronovias. Existuje mnoho šatů od jiných výrobců, které si lze půjčit za méně a nejsou to žádné staré obnošené šaty. My nabízíme šaty k půjčení už od 3500, protože chápeme, že každý má jiné možnosti. Stejně tak i prodáváme starší, ale pěkné, čisté modely za ceny půjčovného okolo 5-6 tis, aktuálně jich máme skladem asi 5 narvaných štendrů. Stejně tak občas šiju také šaty na zakázku za dostupnou cenu, ale modely dle mého návrhu či společného návrhu s nevěstou, nikoli však kopie donesených obrázků. Takže možnosti tu jsou. Co jsem chtěla říct je, že plagiátorství je zločin a tím, že si tyto šaty kupujete, tento zločin vědomě podporujete, nezlobte se na mě. Navíc čínský dodavatel vědomě podvádí i Vás tím, že na net vystaví fotku značkových šatů a pak vám dodá úplně něco jiného. Mnohým je to asi ale jedno. Pokud se týče poplatků za zkoušení, nevěsty, které si šaty v salonu půjčí ( ihned nebo při další návštěvě ) , samozřejmě žádný poplatek platit nebudou, pouze ty, co přijdou šaty vyzkoušet , pofotit a odejdou s prázdnou. Je to jediný způsob, jak tento typ nevěst odradit od využívání nás, salonů ( především těch, které nabízí právě ty nejžádanější značky ) k vytipování vhodného modelu k okopírování . A pokud si nějaká nevěsta troufne objednat šaty bez zkoušení, jen podle obrázku, tak to je pak tedy hodně velká odvaha.
Odpovědět
Do 15000 se dají ušít již krásné svatební šaty, ne sice s nejbohatší sukní, ale velice pěkné. Krajkové šaty jsou dražší, ale taftové nebo s jednodušší tylovou sukní se do ceny vejdou. Nejdražší je na šatech krajka a ruční práce - vyšívání korálky apod. Hodně nevěst se vdává i v krátkých šatech, tam je cena do 10000kč.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý večer, zde bych si dovolila vložit se do diskuze a podpořit paní Kaksovou v jejich názorech i když se to jako ostatně vždy, některým nebude líbit. Snahou těch opravdu dobrých salonů je, aby si každá z Vás mohla zapůjčit opravdu ty značkové, luxusní šaty světových návrhářů v podstatě za třetinu prodejní ceny a nemusely jste za ně draze platit, jako nevěsty v jiných státech, kde si šaty pouze kupují. To jak ty úžasné šaty z Aliexpressu a jiných podvodných firem objednávaných z internetu vypadají, všichni vidíme, stačí si do vyhledávače zde na bazárku zadat : nové, nepoužité, pouze vyzkoušené atd. Ony totiž nejsou jen nepoužité - nýbrž nepoužitelné, takže se k nim musí napsat např. nepoužity z důvodu otěhotnění a jiné, neboť toto málokterá, zklamaná prodejkyně otevřeně přizná. Co se týče Vámi napadaných poplatků, tak v našem salónu poplatky za zkoušení vybíráme téměř rok a nemáme s nimi žádný problém. Ty skutečné nevěsty, jenž mají o zapůjčení opravdu zájem, proti nim nic nenamítají a plně je chápou a ty, jenž si chtějí pouze udělat představu, vyzkoušet, který styl jim bude slušet se jistě obrátí jinam. Je třeba si milé dámy uvědomit, že i to zkoušení je práce a za každou práci by měl být každý kdo poctivě pracuje odměněn.
Odpovědět
@karlajasmine Dobrý večer, narazil jsem na tuto velmi zajímavou diskuzi a nedá mi to se nezeptat, jaký profit z těchto diskuzí máte, vložila jste sem již necelé dva tisíce příspěvků a přesto dle Vašeho profilu svatbu nechystáte. Dle toho, co píšete, máte něco velmi osobního proti tuzemským svatebním salonům, buďto navádíte nevěsty, aby objednávali v Číně u Zimo Lau nebo je posíláte do Drážďan. Zdá se mi to nefér vůči poctivým tuzemským svatebním salonům, které díky takovým patriotkám jako jste Vy přežívají. Neměla by jste vyložit karty na stůl a přiznat Váš pravý zájem ? Nic ve zlém.
Odpovědět
@blankakaksova @belladona @nuance_pronovias Tak nevím, jestli neplýtváte silami na špatném místě, tyto "nevěsty" se Vám s velkou pravděpodobností nepodaří přesvědčit, že se dopuští něčeho špatného a nelegálního, a to si pište, že některé diskuze zde zavánějí podvodem. Já bych se obrátil na admina nebo vedení, které je kompetentní a které s tím může něco udělat, protože jak jsme četl vyjádření adminky, kterému opravdu nerozumím, tuto situaci znají, tolerují zde takovéto diskuze, ve kterých se dočtete, jak jsou vlastně všechny salony špatné, šíří zde veřejně a beztrestně pomluvy a Vy jim za to ještě platíte určitě nemalé peníze. Snažím se říct, že tolerování podvodu nebo návod k podvodu je stejně špatný jako podvod samotný. Přeji Vám pevné nervy do dalších diskuzí. Já osobně bych to hnal vejš :)
Odpovědět
@cipis Muj ''pravy zajem'' je pouze ten, diskutovat - od toho '''diskuzni forum'' :) Svatbu mam necele 4 mesice za sebou. Ocividne jste z mych 2000 prispevku precetl jen zlomek, jinak byste vedel, ze rozhodne nikoho k tomu, aby si saty koupil v Cine, nenavadim.
Odpovědět
A vidim, ze na muj prispevek vyse zareagovaly hned tri salony/profesionalove, z nichz vsechny napsaly dobry argument a kdybych se vdavala znova, tak bych se na ne obratila.. Takze tato diskuze ocividne k necemu je.
Odpovědět
@karlajasmine Opravdu jsem si dal tu práci a některé Vaše příspěvky jsem si přečetl, t
Odpovědět
@karlajasmine Opravdu jsem si dal tu práci a některé Vaše příspěvky jsem si přečetl, tak že jsem se z Vašich příspěvků dozvěděl, jak jsou tyto čínské šaty skvělé, nevadí, že jste si musela nechat dělat drobné opravy a pod. Ale to není důležité.
Odpovědět
@karlajasmine Omlouvám se, ale nechci zabředávat do stejných diskuzí a ztrácet čas, jen jsem vyjádřil můj osobní pocit a podporu zdejším profesionálům, se kterými soucítím a držím jim palce.
Odpovědět
Profilova fotka
Baby tie co ste si davali robit saty u Zima platili ste aj nejake clo alebo dan ked vam prisli na slovensko alebo cesko? Dakujem za odpoved...
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?