Krásná svatba za 15-20 tisíc. Máte zkušenosti?

Zobraz úvodní příspěvek
Profilova fotka
zakládám nové téma Moje představa o svatbě se asi nějak neliší od ostatních. Také chci být v ten náš den krásná nevěsta, mít vysněné šatičky, kytičku.... kamarády na oslavě..... Ale penízků moc není a tak každá našetřená korunka přijde vhod a na lecčems se dá ušetřit! Moje představa je 15 -20 tisíc!
Odpovědět
Profilova fotka
Snazime se stahovat cenu dolu, co to jde...ale vzdy o neco "povyskoci" ta skutecna cena od planovane...tak napr saty jsem chtela do 5000, jsou nakonec se vsim (zavoj, spodnice, sperky,korunka-pujcena) cca za 6000, pritelovi zaket jsem myslela 3000, stal 4900 (ale diky my nevymachany pusince jsem si vykecala slevu 10%...petikilco dobry, ne? :-) ), takze 4400...a jsem zvedava, jak to bude pokracovat... nechteli jsme platit alkohol, coz vubec neproslo...pry si jako nasi tatkove, kdyz si budou chtit dat panaka (jako ze si urcite budou chtit dat...), budou na nasi svatbe platit na baru????? No, nakonec mi to taky prislo blby...a rodicove pry neco prispeji... Ale stejne nechci pro 35 lidi na obed a 50 na vecer dat vic nez 65000....
Odpovědět
Profilova fotka
ahojky holky,četla jsem si diskusi a chtěla jsem se zeptat.vážně myslíte že seženete svatební kytici za 300Kč?? :-) já počítám že bude minimálně za 1000,-
Odpovědět
Profilova fotka
Berunko, záleží jaké budeš mít kytičky a jak bude vazba náročná!
Odpovědět
Profilova fotka
chtěla bych růže a kytičku jednodušší,dokulata tak asi z 9 - 11růží.něco jako mám v albu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj holky, do podobnych diskuzi jsem se vzdy zapojovala s nazorem,ze se svatba da poridit do 40000kc.Spoustu veci jsme vynechali [obed pro rodice,dort,oznameni a prsteny mame za babku]-ovsem musim vzit vse zpet.Vcera jsme pocitali celkouvou sumu a odvolavam co jsem driv tvrdila :-) do 40000kc se nevejdem ani kdybychom se staveli na hlavu. Kytici mi bude delat kamaradka a stejne vyjde na 1500.Kytku za 300kc mela na svatbe Kristi.Pekna,malicka myslim ze z gerbery.Zalezi na tom,jak to kdo pojme ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
nedokážu si představit že bych kvůli penězům oželela hostinu,dort. Je pravda,že my i když hodně šetříme a hledáme vyjde nás to kolem 60tisíc
Odpovědět
Profilova fotka
ne ne,to je vse jinak.Na sladky nejsme a cela rodina si picha inzulin......rodina se sklada asi z 10 lidi a tak nam bylo divny,ze bysme po obradu sli nekam na svickovou jenom s rodinou a 90 kamaradu by nekde cekalo.Proto rovnou po obradu jdeme na zahradni party vsichni dohromady. Nikdy bych neomezovala nic kvuli penezum.Asi jsem se spatne vyjadrila. ;-)
Odpovědět
Irenka...........a když chceš teda ušetřit a vejít se do toho co jsi psala kolik budete mít lidí?????
Odpovědět
Profilova fotka
ulinka: to zatím nevím, ale rozpočet na grilovací párty se vším i s výzdobou mám6tisíc a myslím že se bohatě vejdu! :-)
Odpovědět
Tak já se taky přidám,zatím není vše vyřešeno,tak zběžně šaty: 2000,- - půjčovna Bereniké (PH5-Košíře) oblek: nic - půjčí kamarád dort: nic - upeče teta jako svatební dar kytice na auto : 300,- - umělá - půjčovna Bereniké hostina : málo - doma Výzdoba auta: málo - domácí výroba Výzdoba mirthy: málo - domácí výroba Prstýnky: já 1500,- on 390,- - jelikož by ho zničil jako truhlář,tak ho nebude moc nosit Oznámení: málo - domácí výroba Účes: 300,- - kamarádka kadeřnice Koláčky: nic - peče babička Obřad: nic Hudba: nevím Takže celkem? 4490,- :-o
Odpovědět
No já jsem taky chtěla původně levnou svatbu, ale pak jsem začala počítat a počítat a počítat a nestačila jsem se divit. Svatbu mám sice až v dubnu, ale těch záloh co jsem už platila. :-( Takže když to sečtu - bude nás 50 a svatba mě vyjde asi na 90 000 Kč. :-p Naštěstí nám hodně platí rodiče (moji mi dávají 50 000Kč a od mému budoucího manžílka asi 30 000Kč). A pokud to chcete rozpočítat tak: šaty pro nevěstu + ozdoby - 5 000Kč (to myslím vyšlo hodně levně) ženich - 5 000Kč (oblek, boty, kravata ...) prsteny - 7 000Kč kytičky - 3 000Kč (moje, pro maminky) oznámení - 2 000Kč dorty + cukrovi + výslužky - 15 000Kč hudba - 3 000Kč hostina - 50 000Kč obřad - 1 000Kč alkohol - 10 000 Kč A to nemluvím o tom proježděném benzínu - pořád lítat sem a tam. Ale stejně se na to moooc těším. Bude to náš den a chci si ho užít. :-D
Odpovědět
Profilova fotka
baris- jsme na tom obdobne.Chteli jsme se vejit do 40000kc a vyjde to na 60000kc ;-) .Prestali jsme to resit a je nam lip. petul22- klobouk dolu ;-) ,urcite se vse povede,takze drzim palce :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Už jsem chtěla napsat včera že ty šaty nejsou na 100%,ale zatím je mám vybrané předběžně za tuto cenu,ale raději bych si je chtěla někde nebo u někoho koupit.
Odpovědět
Profilova fotka
petul22 co by jsi s nima pak delala? ty mas na mysli nejaky letni co by se daly nosit i normalne?
Odpovědět
Víš kolik lidí si dává inzeráty,že koupí svatební šaty??a nebo si otevřeme s manželem svatební salon:-))T napadlo jeho a to nejdřív nechtěl zaplatit ani půjčovný.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, nějak jsem to tu ted nestíhala. Petul: tak svatební salon chce více lidí! :-D to je sranda, tak jdeme do toho a uděláme na to celý koncern ne? Já si beru Prahu co vy?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj holky, přídávám se k vám jelikož jsem jedna z mnoha ne moc movitých, která potřebuje pořídit svatbu max do 25tis :-p , sama nevím zda se nám to podaří, v pátek na to vše musíme sednou a hledat, počítat a seškrtávat. Problém je ten, že nám nikdo nic nepřispěje. Nad čím jsem zatím tak přemýšlela: šaty + doplňky do 5000 boty do 1500 kytice max 500 poplatek radnici 1000 kosmetika+kadeřnice 1000 oblek (nemám představu) asi 3000 prstýnky (stříbro n. chirug.ocel) do 2500 výzdoba nemám tušení hostina (nevím zda vůbec bude-to uvidíme po propočtech) teď už to je cca 16tis :-( Pracujeme a bydlíme v Praze, ale jelikož jsem z Liberce, budu vše pořizovat tam (bude to časově náročné, ale snad se to vyplatí) Na to že jsem do toho spadla v půlce února a že to máme až v září je toho už moooc ;-) , ale jsou to příjemné starosti. Kéž by se našel nějaký sponzor 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
šaty + doplňky 5500 boty 600 kytice moje + svědkyně+maminky+myrty 2000 účes+nalíčení 450 oblek 1290 boty ženichovi 500 košile+kravata 700 prstýnky 2500 oběd 3000 hostina 8000 dekorace 1000 oznámení 1000 fotograf 1500 dorty 1500 výslužka 1000 Všeho všudy 30000
Odpovědět
Profilova fotka
A zapoměla jsem říct,že máme 23 hostů a máme jen slavnostní oběd a pak grilovačka na zahradě :-)
Odpovědět
Profilova fotka
no pokud by se dal udělat jen slavnostní oběd (dobrý nápad) potřebovali bychom pohostit cca 15dospělých (vč. nás) + 4 dětičky a vyšlo by to rozumně a v příjemné restauraci (nevím kolik se tak počítá na hlavu možná 350-500Kč), tak by jsem snad pak alespoň ten oběd utáhli to by bylo fajn, nechci mít svatbu bez nějakého posezení (přítel to hned zavrhl, že to nezvládnem zafinancovat)
Odpovědět
Profilova fotka
jadlo- my máme přesně 20 dospělých a tři děti.Máme to v jedné krásné restauraci mimo Prahu a nechtěli ani nic za pronájem ;-) 12 dospělých chce svíčkovou a to tedy menu vyjde na hlavu na 110(bez předkrmu) a pro 8 dospělých,kteří chtějí steak vyjde na 150 na hlavu....+ 3 dětské porce kuřecího,ale menu máme polévka knedlíčková,hl. jídlo svíčková/kuřecí steak a náš dort jako dezert i s kávou...nepočítám v tom pití jako během jídla ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
jo a v té ceně na hlavu je ještě aperitiv na přípitek ;-)
Odpovědět
Taky nejsme nijak zámožná rodina, ale naštěstí nám financují svatbu rodiče. Samozřejmě myslím občerstvení, cukroví a tak. Jen pro inspiraci uvádím několik položek z rozpočku ( o kterých vím že se už nezmění): moje šaty 3500 (včetně 2 šatů pro družičku, doplňků, peleríny, panenky na auto) boty 300 (sice z tržnice, ale na jeden den si přece nebudu kupovat za 1500) punčochy 160 spodní prádlo 800 obřad 1000 (je to na zámku) pronájem chaty 700 + spotřeba plynu a vody ubytování 100/osoba Pivo 600 (30l soudek) Víno 40kč/l (12l 480) Slané pečivo + káva 900 (nakoupeno v makru) Coca-cola 25kč/2l (6x) Frgály 55kč/ks (valašské koláče asi 20ks....1100) víc zatím nevím, napíšu po svatbě(1.4.2006) Kytice do 1000(moje, korsáž do klopy, svědkyni, svědkovi zdobená myrtha do klopy)
Odpovědět
Jo a ještě bych zapomněla: Prstýnky 3300 (Benet Gold) Oznámení 700 (25ks po 22kč + štoček)
Odpovědět
Profilova fotka
qualko díky moc trošku jsi mě uklidnila, budu "šít" do přítele a snad změní názor, jak už jsem psala máme na pátek naplánovanou bojovou poradu ;-) , tak snad změní názor, ceny by se potom neměli nijak moc měnit, protože bych si to představovala v okolí Liberce :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 11 měsících
ty jo, holky nechapu jak to delate ze se nevlezete do tolika penez?my mame na svatbu 25 tisic , 25 lidi bude na obede a celkem nas bude asi 50 na oslave.budeme mit levny prstynky cca.2000 za jeden, oznamka za darmo, ale jinak si vse platime sami.ja mit 40000na svatbu tak sem vysmata.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 letech
tak já se též přidám, šaty již mám za 900,manžel oblek půjčený od otce již mám i dekoracd na auta za 300 líčení mám zdarma, účes myslím si do 1000 jen nemáme cenu na hostinu... snad tipuju tak 150 kc za vše,-3000 dort ted resim ale vypada to na kolem 600 tyden před svatbou gril prasatko a nejake piti(raut)-počítám do 3000 oddání a pronájem prostor v zámečku 6000, foto na obřad nevím, hostinu focenou zdarma-- sumasuárom do 20 tisic se musime vejit,
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 1 roce
@kristi Ahoj, kolik lidí jsi měla prosím na hostině a jak rozsáhlé bylo menu? Děkuji :-)
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?