Kolik jste platily za výzdobu kostela na svatbu?

Ahoj...chtěla jsem se zeptat, kolik jste, děvčata, platily za výzdobu kostela. Absolutně v tomhle směru nemám pojem o tom, co je standard, a co už je hodně velký luxus. Navíc jdeme se známou na půl, má totiž svatbu po nás - naše představy:chryzantémy bílé , sem tam gerbera a břečťan, do toho něco zeleného. Spíše střídmá výzdoba.
Odpovědět
Záleží, kolik tam toho budeš chtít..taky jak je kostel velký..my tak počítáme okolo šesti tisíc, ale my chcem opravdu bohatou výzdobu..jinak si myslím, že tak trojka bude stačit..ale fakt záleží na velikosti atd..třeba jedna ikebana se pohybuje okolo min 600kč..
Odpovědět
kostel má 15 lavic ve dvou řadách, něco před oltáře (2), kazatelnu, a věnečky na lavice...nic pompézního... jinak děkuji za odpověď ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My měli věnečky z břečťanu s bílým karafiátem na lavicích (24), převislou květinu z gerber, karafiátů a chryzantém na oltáři a metr padesát vysoký přenosný sloup s břečťanem, liliemi a dalšími květinami vedle oltáře (pak se převážel do restaurace) a za výzdobu jsme platili necelé čtyři tisíce. Rozhodně nelituju, květiny krásně přispěly k atmosféře kostela a byly udělané tak, aby se druhý den daly rozebrat a svázat do menších, které potom udělaly radost babičkám, svědkyni, kamarádkám a v pondělí pak i dodovatelům (cukrářka, fotograf...) :-)
Odpovědět
Zeptala bych se paní, co má na starost výzdobu kostela. Možná bude mít nějaké věnečky či mašle na lavice k dispozici. Pak stačí udělat něco z živých květin. Někdo si to dělá sám a někdo dá peníze té, co má výzdobu na starost. Záleží na domluvě.
Odpovědět
@adyskn Pokud mají v kostele někoho , kdo jim dělá běžně květinovou výzdobu , tak se ho zeptejte, jestli by vám ikebany neuvázal, vyšlo by vás to určitě levněji než v květinářství. ;-)
Odpovědět
holky, díky za tipy ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
My jsme udělali přesně to, co píše radkaja. Zeptali jsme se v kostele, jestli někoho mají. Jejich květinářka měla kostel velmi ráda, takže výzdobu dělala za náklady za nákup květin, které kupovala ve velkoskladu (ne v květinářství). Ještě jsem pak zjistila jméno svatby před námi a o náklady jsme se na polovinu rozdělili, takže celkově výzdoba byla za 1000 Kč a nás přišla na 500 Kč. Zahrnovalo to ikebanu, ozdobeníoltáře květinami, nazdobení růžemi stolku pro pro nevěstu a ženicha a pak nazdobení lavic mašlemi, které tam ta paní už měla schované. Fakt spokojenost :)
Odpovědět
Já to taky tak udělám, s paní se sejdu, a uvidíme, jak to se mnou bude koulet. Jsem fakt ráda za vaše zkušenosti, piště dál. ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Květiny na všechny oltáře - čajové růžičky, bílé chryzantémky a spousta převislých lián a tráv. Bylo to tak 6 - 7 velkých vazeb. Na lavice bílé mašle, ale jen na každou druhou, nic přehnaného. Dohromady 500 místní květinářce (platila jsem jen ty chryzantémy, zbytek jsem dovezla v mnoha kýblech čerstvě nařezáno z naší zahrady :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?