Co vše započítat do svatebního rozpočtu?

Profilova fotka
Ahoj holky. :) Jelikož se vdávám po prvé a nemám žádné zkušenosti se svatbou jiných ( jednou jsem na svatbě byla,ale přišla jsem k hotovému :-D ) tak nějak vůbec netuším co tak zahrnout do svatebního rozpočtu. Je jasné,že oddávajícího,poplatky na matrice ( ale jaké všechny a kolik asi? ) , šaty, dejme tomu fotografa,kytky,kadeřnici ... Svatební hostinu ( co vše jste na svatební hostině platily) A co dál? :))
Odpovědět
ahoj, mrkni na diskuze tipu: Na kolik vás přišla svatba? Některé odpovědi jsou rozepsané do jednotlivých položek. Co se týče poplatků na matrice, záleží hodně na místě. Někde se neplatí vůbec, někde jen v určité dny. Nejčastěji je asi poplatek 1000,- Kč, ale opravdu záleží, kde to budete mít :)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, Co vše zahrnout do svatebního rozpočtu - vše od nejmenších detailů až po příp.ubytování hostů. Vždy se začíná na matrice, tam je vždy poplatek - záleží na místě, dále poplatek za místo - některé zámky si berou až 25 000 Kč za pronájem. Dále svatební oznámení, květiny pro nevěstu, maminky, svědkyně, výzdoba auta, výzdoba místa hostiny popř. obřadu, kadeřnice, vizážistka, šaty pro nevěstu, družičky, oblek pro ženicha, zapůjčení auta popř. kočár, fotograf, video kameraman atd. Vše záleží na Vás jakou svatbu si představujete a kolik hostů očekáváte. Pokud byste chtěla nezávaznou schůzku, můžeme se sejít. Napište mi prosím mail. :-) Hezký den. Kamila
Odpovědět
Profilova fotka
@lou1 Ahoj, pokusím se sepsat všechno, na co si vzpomenu, ale určitě na něco zapomenu :-) - šaty (+ případně závoj) + oblek pro ženicha, boty - spodní prádlo,samodrž. silonky, podvazek - fotograf - kameraman - prstýnky - oznámení + pozvánky na hostinu - matrika - myslím, že jsme platili 1000 Kč + 500 Kč varhaník - kadeřnice, případně vizážistka (já jsem se líčila sama) - kytice (pro sebe, pro svědkyni, pro družičku, pro maminky, korsáž) - dort - hostina - ptala ses, co jsme platili - měli jsme oběd (přípitek, předkrm, polévka, hlavní chod, jako dezert byl sv. dort), pak formou rautu různé minizákusky, obložené mísy (kuřecí, zvěřina, ryby, ovoce, saláty atd.), zmrzlinové poháry na přání, kdo chtěl, různé alko (od piva, vína přes likéry až po tvrdý), džusy, limči a navečer byla teplá servírovaná večeře. Platili jsme normálně všechno. - výzdoba na stoly na hostinu vč. živých kytek - výzdoba aut a další drobnosti, jako jsou vývazky, jmenovky, svatební noviny, bublifuky, kapesníčky, případně tombola atd. - dj nebo kapela - bižuterie - řidič, který bude rozvážet hosty - ubytování hostům, kteří bydlí daleko - raut ráno před odjezdem na obřad - koláčky před svatbou a výslužky My jsme ještě např. měli na obřad zpěvačku (ne nějakou známou, ale prostě slečnu z konzervatoře, která zazpívala 3 písničky a doprovodila se na klavír) Ale pro někoho může být mnoho položek ze seznamu úplně zbytečných, někdo zase považuje za důležité nějaké, které jsem vůbec nezmínila.
Odpovědět
šaty-oblek-boty-případně prádlo atd obřad prsteny oznámení dort-případně cukroví kadeřnice-kosmetička kytky dekorace všeho druhu,jmenovky,krabičky na cukroví atd. hudba hostina-případně ubytování
Odpovědět
a ještě fotograf- případně kameraman. a to už je z těch nejdůležitějších bodů asi vše
Odpovědět
Profilova fotka
Já jen abych na něco třeba prostě nezapomnělaa pak se nedivila :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Jinak Vám moc děkuji :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?