@raduushka Kamarádi mají snubáky ze zlatnictví Mech a Mech a jsou spokojení. Z přítele jsem ještě nedostala odkud je můj zásnubák. Prý taky vykupujou a můj prstýnek vypadá po roce furt dobře. V sobotu jdem na veletrh do Ostravy omrknout hlavně prsteny, takže ti pak můžu poreferovat, kdo tam vystavoval, pokud nejdete taky :)
@snahnah Moc děkuji za odpověď :-) V sobotu bohužel nemůžeme a mám obavy že bych mého chlapa na nic takového jako svatební veletrh ani nedostala :D Budu moc ráda za nějaké postřehy :-)
@raduushka Uf, asi mi praskne hlava :D vystavovatelů prstenů tam bylo dost, ani jsme neviděli všechny, páč tam bylo narváno. Co nás zaujalo cenově byl Stoch a Klenotnictví DS (tam měli mého favorita a byly možné úpravy na přání), ale paní byla, dle slov mého nastávajícího, jako Horst Fuchs a chtěla už sepisovat zakázku a zaplatit zálohu, že nám na místě dá 30% slevu. Vzhledem k tomu, že jsme měli vytipované ještě jedno zlatnictví, které se neúčastnilo, vzali jsme si vizitku a šli. Zásnubák mám ze Zlatnictví Kubis z Avionu, mají pobočku ve Futuru, kam jsme měli namířeno. Ovšem prodavačka tam zjevně pracuje příliš dlouho a výběr nic moc, takže tady v žádném případě. V tom naproti Alze mají ceny vyšší a v tom třetím jsme prodavačku vyloženě obtěžovali při přežvykování žvýkačky. V Tescu v Hrabové je ještě Zlatnictví P.M., kde byla moc příjemná prodavačka, přišlo mi, že se v oboru dobře vyzná, vysvětlila co a jak a nalomila nás na jiný typ prstýnků z hlediska životnosti a údržby. Ale výběr malinký a spíš retro vzory. Každopádně si zajedem znova omrknout DS, nechat udělat přesnou kalkulaci a snad nenarazíme na Horsta :D Nemáme rádi, když nás do něčeho nutí.
@iviiiii Na to jsem taky koukala, jestli si tam náhodou nevybereme, ale nevybrali jsme si :-D a nevšimla jsem si jestli tam vykupují zlato a vyrábějí prstýnky na přání....
@snahnah Uf, moc děkuji za obsáhlou odpověď :-D Stoch je právě zatím jediné klenotnictví které mi celkem vyhovovalo, ale já spíše a ráda podporuju drobné podnikatele, pokud mě to cenově nezruinuje :-D Asi to ale vypadá že stejně zkončíme tam.... Kouknu ještě na to DS, Horsta bychom mohli přežít :D Je ale škoda, že jste přišli o tu slevu, 30% je dost :-) Ještě jednou děkuji
@raduushka zlato vykupuji urcite. To nam rikala pani. Taky budeme davat. Mam zlato, ktere nenosim. Nez aby mi to je lezelo a prasilo se na to, tak to vyuzijeme. Nam se zlute zlato nelibi vbc. A ty navrhy netusim. Jinak doporucuju se podivat mazivo. Kdybych si mela vybirag podle fotek, tak nevim nevim. Ale nazivo to je uplne neco jineho
@iviiiii Helios měli asi největší frontu, tam jsem jen nakoukla přes ostatní, jestli bude čas, navštívíme prodejnu.
Musíme to pořesit do půlky února, pak drahý letí na služebku a kdyby ho pak šoupli na 2 týdny do karantény 🙈
@raduushka Že hlediska životnosti a údržby je nejlepší žluté zlato bez kamínků s ruční rytinou. Že je nadčasové a nejkvalitnější. Chtěli jsme původně bílé +žluté a u bílého že je problém porhodiování, že se musí obnovovat, jinak zažloutne. Já mám zásnubák žluté + korunky kamínků bílé, tak bych chtěla něco obdobného. Přítel tíhle k jen žlutém... To bude ještě boj 🤦🏻
A sleva 30% mohl být jen trik.... Pracovala jsem v obchodě 😆 a i bez slevy by ty, co se nám líbily, byly za nějakých 15-16000,-. Cena by se už neměla moc lišit, záleží na velikosti.
Stejně mě zaráží... Mamka má po prababi snad 100 let starý prsten z bílého zlata s briliantem a je furt bílý, rhodium na něm určitě není, jen si ho před pár lety nechala vyčistit. A teď mi každý zlatník tvrdí, že bílé zlato je žluté. To jako zapomněli jak se vyrábí nebo to jen ojebávají za vidinou zisku?
@raduushka Včera jsme byli u pana Moravce a máme objednáno 😁 co nám jinde odhadovali cenu 16-20 000,-, tam to bylo 14 i s 3 brilianty. Navrhl nám prstýnky na míru.
@snahnah Paráda, děkuji. My jsme zatím rozhodnutí pro DS, ale ještě jsme tam nebyli tak uvidíme. Opavu máme docela z ruky a v podstatě vůbec tam nejezdíme, takže ostrava by byla nejlepší, sjedeme tam jeden den po cvičení se synem :-) Koukala jsem na DS na facebooku a zaujala mě jejich práce, měli tam docela dost prstýnků v podobném stylu co chceme a líbilo se mi že tam mají spoustu fotek snubáku a zásnubaku na jednom prstu takže mě od toho nebudou odrazovat :D