Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat na zkušenost s cenami prstýnků. Rádi bychom měli prstýnky z bílého zlata do šířky 4 mm bez kamínků. Prstýnky jsou z 1 poloviny z lesklého zlata a z druhé poloviny broušené.Já mám velikost 51 a přítel zatím neví. Prošli jsme mnoho webů a vybrali ten pravý (ten stál okolo 20 000 Kč) ... do toho samozřejmě nejdem ... našli jsme nakonec levnější alternativu, která byla stanovena na 9 000 Kč. Není to moc i tak? Já si myslím, že zrovna na prstenech by se nemělo moc šetřit....když jsou na celý život, ale i těch 9 000 mě příjde docela dost :-| .
myslim si, ze je to dobra cena, nase prstynky staly kolem 12tis po veletrni sleve a to pred dvema roky a pokud vim, zlato jde s cenou stale nahoru. Ono take neni zlato jako zlato, kor u bileho, kdy se do nej klidne pridavaji ruzne primesy. Zase prstynky mas nacely zivot. Kdyz to srovnam, mam prstynek zasnubni od Hejrala a snubni od Rydla. Od Hejrala zacne vzdy zloutnout do pul roku po obnoveni a neni peknej, kdezte ten od Rydla po dvou letech jeste nezacal a je porad pekny. Hejral byl samozrejme levnejsi.
Tak super ... za 9 000 Kč do toho půjdu, Jedná se o malý ateliér .. myslím, že budou šikovní. Bisaku je super! Taky jsme tam měli našeho favorita, ale je to bohužel moc drahé.
Taky myslím, že je to dobrá cena, my máme 6mm (pokud si dobře pamatuju, chtěla jsem tenčí, ale nakonec se nám líbily ty), bez kamínků za 13t. Od malého zlatníka, měla by to být ruční práce
@cital
Ahoj, 9000,- za prsteny z bílého zlata opravdu není moc. Rozhodně bych se vyvarovala stříbru, levnější varianty jsou chir.ocel nebo wolfran. My máme zlaté prsteny za 11 000,- a to jsme kupovali přímo u zlatníka, tudíž mnohem levněji, než bychom pořídili ve zlatnictví.
@luuuciee záleží asi i na velikosti prstů. Já koukala na kombinaci tří barev zlata bez kamínku pro naše nemalé prsty a přes internet a se slevou ještě 5 % (díky nákupu zásnubního prstenu) bychom byli na nějakých 9500 tis. přibližně.
@luuuciee Gram 24ct (99.99% ciste) je zhruba 1000-1100Kc. Jenze na sperky se pouziva 14ct nebo 18ct, coz jsou vlastne slitiny zlata a jinych kovu, ve 14ct je 58.5% zlata a tim padem vychazi cena na nejakych 600-650Kc
Kazdemu se libi nejak jinak velke a masivni prsteny a ona kazda desetinka milimetru udela dost gramu navic. Nase prstynky maji oba dohromady neco pres 35 gramu, ale ruzne tenoulinke krouzky mivaji klidne jenom 2.5 gramu.
@alfred1 tak to bych chtěla vidět jak seženeš v dnešní době gram 14ct za 650kč. Na to zapomeň. Maminka je zlatnice a za takovou cenu bylo zlato cca před 8 lety :-D . A 24ct je na snubní prsteny naprosto nevhodné, protože je měkké
@luuuciee no, my nakonec nebudeme mít ani zlato. Rozhodli jsme se pro titan. Ty prstýnky co máme vyhlídnuté jsou asi za 3500 :-D
Jinak ty zlaty byly vyrobený Primossou, ale prodává je nějaký eshop ze Zlína, tam bychom měli takovou cenu.
Běžná cena, dokonce spíš nižší - vetšinou jsme všude dostali nabídku na 12 a výš, ale nakonec v jednom obchodě měli za 6500, (bílé a žluté zlato), ale byly opravdu nejlevnější ve městě.
9.000,- za prsteny se ti zdá moc? Pochopila bych, kdyby to byla cena za kus, ale za pár...? My si budeme nechávat dělat speciální na zakázku, bílé+žluté zlato v lesku, dělá nám je přímo výrobce, nekupujeme ani od předprodejce či z nějakého pochybného webového serveru či obchodníka. Se třemi brilianty a v šířce 5,5mm nás nakonec vyjdou na cca 15.000,-, a to ještě jen díky tomu, že nesídlí v Praze, ale ve Vysokém Mýtě. Navíc si musím pochválit jeho přístup - narovinu nám například pověděl, že mat na prstenech dlouho nevydrží a že páry, které si nenechaly poradit, se v odstupu 1-2 let po svatbě vrátily s tím, že prstýnky chtějí vyleštit. K tomu nám ještě pochválil výběr kombinace bílého + žlutého, jelikož mně sluší bílé (se žlutým zlatem vypadám jako cikánka) a k přítelovi se naopak hodí mnohem více žluté...
@macinka007 Ono muze 9 tisic drazsi nez 20 tisic :-) Vzdy zalezi na tom "za co". Co stoji mene penez nemusi byt ve vysledku nutne levnejsi. Takze bych se vubec 20 tisic nebal, zase budete mi treba vic vetsich kamenu a vic zlata ci platiny. A hlavne, ze se vam libi :-)
@alfred1 tak kamen tam bude jen jeden :) a myslím že malej..ale přítel má mooc velký prsty takže mu ho musí hodně zvětšovat :D takže jeho prstýnek je dražší než ten můj :D
Je mnohem výhodnější, pokud máte vlastní staré zlato , si z něho nechat prstýnky vyrobit( nemyslím tím, že zlato si necháte vykoupit- to výhodné není) . Pokud je necháte dělat v nějakém menším zlatnictví , tak tam za práci moc nechtějí. :-)
My jsme se nakonec rozhodli pro palladium, prstynky mame od Rydla, v bilem zlate staly 15.000 a v palladiu 10.000, mam tam tri kaminky (zirkony) a budou mit Rh upravu, takze pry budou k nerozeznani od bileho zlata. A palladium je tvrdsi a odolnejsi, tak uvidime... Joo a Rydl od nas vykupoval gram 14 karat.zlata za 500 Kc.
pokud jde o zlato tak si myslím, že cena pod 10000 je slušná, my máme z titanu za necelé 2 a spokojenost nejvyšší, původně jsme chtěli taky zlato, kvůli zásnubáku z bílého zlata, ale tak ho budu nosit na druhé ruce nebo na řetízku, nic se nestane. :-) Myslím si, že za cenový rozdíl pořídit třeba pračku je daleko praktičtější. :-D