ahoj. Máme vybrané snubní prsteny od Rýdla č. 102. Máte někdo? Obávám se, jak bude prsten vypadat poté co se ošoupe ten mat. Moc se mi prsten líbí a hlavně dobře vypadá na ruce. Zkoušela jsem i jiné, ale toto je favorit. Široké a moc zdobené prsteny mi nesedí, potřebuji něco elegantního. Shodli jsme se na žlutém zlatě klasika. Nemá některá již vdaná paní foto jak vypadá ten prsten, když se ošoupe a není matný, ale lesklý? Neumím si to představit - resp uvažuji kvůli tomu, zda si ho nenechat udělat ve dvou barvách zlata / bílá/ žluta nebo žlutá /červená/ ,zda by to pak nevypadalo lépe až by byl lesklý. Obávám se, že jak se to matné ošoupe resp. vyleští tak, že vlastně ta lesklá plocha s tou matnou splyne a prsten pak bude vypadat jako obyčejný lesklý kroužek? díky předem za názory, zkušenosti nebo fota. Určitě mi pomůže třebas i foto jiného prstenu, který byl matný a již není - pro tu představu. ;-)
Rýdl nabízí každé dva roky servis zdarma, kde si můžeme i určit mat či lesk. http://www.snubniprsteny-lr.cz/caste-...
:) Máme taky do Rýdla č. 116, matné a díky tomuto servisu jsme si je vybrali.
A určitě budu také ráda za jakýkoliv názor či zkušenost. ;-)
ano. Vím o této službě, ale mnoho nevěst uvádí , že se to ošoupe už za pár měsíců po svatbě. Nejsem zrovna z Prahy a abych každý půl rok jezdila k Rýdlovi a platila za zmatnění. No nevím... Tu službu zdarma dává jednou za 2 roky tuším. Tak bych uvítala ty fotky, kdo má zkušenost, třebas to v tom lesku tak zle pak nevypadá.
Mně se zdá, že u těchto prstenů je mat takový ten hrubší a hlubší, ten by se snad neměl úplně vyleštit. Co jsem četla, tak se vyhladí hlavně saténový mat, a toto by měl být nějaký "diamantový". Navíc píšou, že je ten matný proužek oddělený drážkou, takže i kdyby se to vyleštilo, tak by to nemělo splynout do celistvého hladkého kroužku. Zeptej se přímo u Rýdla nebo u nějakého jiného zlatníka, jak je to s rozdíly mezi jednotlivými typy zmatnění.
My jsme si při výběru nechali poradit přímo od pana zlatníka u Rýdla, takže se pokusím tlumočit :-) Škrábance jsou v lesku méně viditelné než v matu. Proto je lepší mít zvrchu, kde se prstýnek odírá nejvíce, lesklé zlato a v drážce mat. Při každém servisu a obnově matu totiž logicky ubývá materiál, který se zbrousí, takže bude prstýnek po několika servisech časem tenčí a tenčí a případné vzorování prstenu (např. vzor 327) se ztratí. Matná drážka se odírá minimálně, takže ji není potřeba obnovovat. Na základě jeho rad jsme s přítelem výběr snubních prstýnků hodně přehodnotili. Držím všem palce při výběru těch pravých prstýnků :-)
@antakka Zrovna my budeme mít 327 :) Nicméně s postupným vyleštěním jsme smířeni i přesto, že doufáme, že diamantový mat vydrží malinko déle. No a až se to hodí do lesku, tak aspoň zůstane vyvýšená část, kterou už asi řešit nebudeme :) Spoustu a spoustu pro a proti jsme si zjišťovali o snubních prstenech a nakonec stejně vybereme takové, které se zřejmě změní velmi rychle :-D
@jamesie i pro nás 327 byly favorité a úplně jsem se do nich zamilovala. Nakonec jsme ale museli změnit volbu. Ani tak ale nelituji a i ty prstýnky, které jsme nakonec vybrali nám připadají ty nejkrásnější na světě, protože budou prostě NAŠE :-) Věřím, že to budete cítit stejně ;-)